lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, January 16, 2017

Guardian Eye Mask

Semenjak jadi final year student, sejak busy dengan FYP, sejak busy dengan exam, sejak busy dengan handphone ekh ekh ekh mata ku telah menjadi mata panda. And things get worst bila time dateline nak kena hantar thesis lepas tu berjaga malam untuk exam pulak. Hailaaaa mata dah sebijik macam panda. Kalau duduk sebelah panda pun mesti orang ingat aku adalah panda =_='

Since dah pandai nak melawa sikit and some advice from my friends they said cuba try pakai eye cream atau eye mask. Selalunya eye cream aku guna time study but time tidur aku just guna eye mask sebab dia rasa sejuk-sejuk and it really help to relax my tired eyes. And the best mask that I totally recommended to you is Guardian Eye Mask.
Tadaaa actually guardian eye mask ada 6 types tapi yang lagi satu dah habis aku guna before snap gambar nak tunjuk dekat anda. Maafkan saya sayang-sayang semua *insert suara Dato Seri Vida


Sebab aku suka beli guardian eye mask nie:
1) Sebab berkesan! yeah it really works on my tired panda eyes.
2) Murah. 3 for RM5.85 murah okay for students. Murah dan berkesan. Really good combination
3) Wangi. Bau dia bau bau natural
4) Easy to apply on. Bukak pack and tepek lepas tu tidur.
5) Sebab comel. I totally can't resists benda-benda comel nie. Geram mak nyah oi.
Kekurangan mask nie:
1) terlalu berair. Selalu melurut kebawah. Kalau jenis aku yang tidur suka ke kiri ke kanan memang ko bangun pagi tengok benda tu entah kemana entah menghilang. Hahaha. Satu je kekurangan dia. Yang lain AWESOME!

 Mask yang pack dia gambar gajah nie adalah untuk dehydrated eyes. Untuk sekitar mata korang yang kering. It smells like avocado. Ia digunakan untuk moisturies and helps improve fine lines.
 If mata hampa semua nampak macam lesu-lesu boleh la gunakan pack yang gambar rambit warna hijau nie. It helps to hydrates and makes your eyes look fresh. Hampa pakai for 30 minutes pun boleh dah nampak mata hampa segar. Bau dia bau cucumber, Best.
Since aku ada lingkaran gelap bawah mata dah macam mata panda so I usually used this. It really works!! Suka sangat suka sangat. It could help to bright and whiten your dark circle and it smells like cocoa. Sodap bau ekh sampai den ghaso nak makan yo. 

Pack yang sangat comel untuk pecinta kucing. Sangat berguna bagi sesiapa yang banyak menggunakan laptop; student, pekerja pejabat dan semualah yang menggunakan komputer dan seangkatan dengannya. Bau pack nie bau macam melon. Sedap!

Selain mempunyai dark circle aku jugak ada puffy eyes. Kadang-kadang rasa menyampah tengok gelembong bawah mata nie. TAK SUKA OKAY! Tapi bila guna pack nie rasa mata macam menegang dan bau pack nie sangat wangi sebab ada bau bunga Elder. Sorry taktau nak describe bau macam mana tapi yang pasti wangi! Nak tau bau macam apa kenalah pergilah beli di Guardian yang berdekatan dengan anda.
Since pack yang nie dah habis digunakan before aku sempat nak snap gambar dan pergi dok cari di Guardian sekitar Kota Kinabalu semua tiada. Jadi ikhsan google jelah. Kalau hampa tanya aku Dull Eyes tu macam mana, aku pun tak tau weyh, Hahaha. Maybe kalau ada dark circle tu boleh la guna yang nie jugak. Ia mempunyai fungsi smoothing the eye with anti-oxidant properties. Yang paling penting bau Aloe Vera yang wangi...

Okay cukup review untuk semua 6 range of Guardian Eye Mask. Terpulang kepada anda untuk membeli yang mana satu mengikut masalah anda tapi kalau tergoda dengan kecomelan pack tersebut makanya kenalah beli semua. 

THE END

p/s: One of my resolution is to write more entry on beauty product. Cantik sama-sama u'olls. 

Saturday, December 31, 2016

End of 2016

Today is 31 december meaning that the last day of 2016. Not going to be excited as next year going to be more tougher for me.

Turned to 22. Going to face all those lecturers for final year project. Have to submit my final year project. Have to do viva. Graduate then maybe struggle searching for job and love. *Sigh so bad I couldn't find one in university or maybe he'll wait until the last semester or is he going to plan to surprise me during my convocation. *Dream big nya perempuan ni >.<

Selama 2016 nie nothing much happens. Just the same old routine which is quiet boring but I might missed this moment T_T.  So here what I have done in 2016:

January: Worked as my mum maid. It was really awesome as I am able to spend most of my time with mum and learned some new recipe from her. *Its a hint to tell you guys that I am good at cooking.

Febuary: Bound to Hong Kong and China. Of course the highlight would be is Hong Kong Disneyland. So sad that I don't have so much photos of myself. *Sejenis manusia yang malu nak selfie depan orang ramai. So bad that I couldn't take photos with Mickey Mouse but atleast I got a chance to take with Donald Duck and Daisy.

Then the other months berlalu with the same old routine. Wake up, go to class, hang out with my friends.

April: Jeng jeng jeng got a specil birthday celebration that made by my Jemahians....So proud and bless to have them as my friends. *First time orang buat prank untuk aku ==" jadi sebab tu macam kuno sikit.

2016 Raya first time beraya with two kiddos (anak buah den) seriously havoc rumah with tangisan depa (dok gaduh main sama-sama). 


So this will be my 2016 conclusion. Actually I need other entry to talk about travelling (travel around Sabah that might useful to those yang nak bercuti di Sabah)


Happy New Year!
Welcome Onboard 2017!

Friday, September 2, 2016

Demi Cinta by Ezad Lazim

Aisyah dan lagu jiwang memang tak dapat dipisahkan. Tapi niejam (zaman sekarang dalam loghat nogori kami panggil niejam) mano ado laie lagu jiwang. Sumo ekh tangkap leleh yang tak leleh nyanyi pun sondu yo.

But Ezad Lazim punya lagu nie memang always deep full with meaning yang tersurat sersirat bagai.




Lirik Lagu Demi Cinta - Ezad Lazim

Ku sedar ku berdosa
Kerna sering menyakitimu
Membuatkan kau terluka
Berteman rasa kecewa

Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu

Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu

Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Bahagia

Sila hayati bait-bait lirik sangat mendalam maksudnya.

Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016



1) Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016
2) Copy coding yang disediakan di bawah & pastekan di ruangan entry sebagai HTML
3) Pastikan banner ini di link kembali kepada entry asal iaitu entri di blog aku. Sekiranya tidak, entry     kalian di anggap tidak valid.
4) Publish dan tinggalkan link entry kalian di ruangan komen di bawah
5) Tarikh tutup adalah adalah 18 October 2016 jam 12.00am.

Syarat-syarat entry yang paling senang. Apa tunggu laie. Moh le join sama.

Monday, August 29, 2016

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com


{ Click banner di atas untuk sertai } 

Hadiah :
 Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com

Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu

3. Follow instagram  :
@acik21

Semua syarat telah ku penuhi harap-harap nasib menyebelahi diriku ini.




Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM



Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini -  or klik sini
4. Follow Twitter saya - 
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.

Segala syarat telah saya penuhi harap-haraplah rezeki menyebelahi saya =)

Saturday, August 27, 2016

Mini Giveaway Lucky Nine


Sila click pada banner untuk join contest ini =)

No instagram and twitter...

Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia 
2. Follow blog ini. Wajib
3. FollowInstagram Mya | byAyong | DNIA House
Twitter Mya

4. Like :
Page DNIA House

5. Buat entry bertajuk "Mini Giveaway Lucky Nine"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy URL banner dalam kotak diatas) 
berserta username Instagram , Twitter dan Facebook anda
7. Backlinkkan entry anda ke entry ini.
8. Tinggalkan link entry, anda dibahagian komen.



DONE =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...