lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Friday, September 2, 2016

Demi Cinta by Ezad Lazim

Aisyah dan lagu jiwang memang tak dapat dipisahkan. Tapi niejam (zaman sekarang dalam loghat nogori kami panggil niejam) mano ado laie lagu jiwang. Sumo ekh tangkap leleh yang tak leleh nyanyi pun sondu yo.

But Ezad Lazim punya lagu nie memang always deep full with meaning yang tersurat sersirat bagai.




Lirik Lagu Demi Cinta - Ezad Lazim

Ku sedar ku berdosa
Kerna sering menyakitimu
Membuatkan kau terluka
Berteman rasa kecewa

Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu

Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Walau berdepan derita
Kau selalu terus setia
Dan bertahan demi cinta
Yang pernah ku janji dulu

Besar salahku pada dirimu
Tak terbanding kasih yang kau beri
Dan tetap menggenggam erat cinta

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Sayang kaulah cahaya
Menyuluh jalanku untuk kembali
Dan pegang pada tali cinta
Yang pernah ku lafaz dahulu

Sayang buka hatimu
Biar ku rawat segala deritamu
Agar kita mampu terus hidup
Nikmati bahagia

Bahagia

Sila hayati bait-bait lirik sangat mendalam maksudnya.

Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016



1) Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016
2) Copy coding yang disediakan di bawah & pastekan di ruangan entry sebagai HTML
3) Pastikan banner ini di link kembali kepada entry asal iaitu entri di blog aku. Sekiranya tidak, entry     kalian di anggap tidak valid.
4) Publish dan tinggalkan link entry kalian di ruangan komen di bawah
5) Tarikh tutup adalah adalah 18 October 2016 jam 12.00am.

Syarat-syarat entry yang paling senang. Apa tunggu laie. Moh le join sama.

Monday, August 29, 2016

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com


{ Click banner di atas untuk sertai } 

Hadiah :
 Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com

Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu

3. Follow instagram  :
@acik21

Semua syarat telah ku penuhi harap-harap nasib menyebelahi diriku ini.




Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM



Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini -  or klik sini
4. Follow Twitter saya - 
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.

Segala syarat telah saya penuhi harap-haraplah rezeki menyebelahi saya =)

Saturday, August 27, 2016

Mini Giveaway Lucky Nine


Sila click pada banner untuk join contest ini =)

No instagram and twitter...

Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia 
2. Follow blog ini. Wajib
3. FollowInstagram Mya | byAyong | DNIA House
Twitter Mya

4. Like :
Page DNIA House

5. Buat entry bertajuk "Mini Giveaway Lucky Nine"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy URL banner dalam kotak diatas) 
berserta username Instagram , Twitter dan Facebook anda
7. Backlinkkan entry anda ke entry ini.
8. Tinggalkan link entry, anda dibahagian komen.



DONE =)

Saturday, July 2, 2016

My Hair Care Product


HAIR CARE! HAIR!

Perempuan adalah sejenis makhluk yang sangat particular about her hair ekh not only hair but from head to toe nyah senang cerita satu badan la. Lelaki zaman sekarang pun macam tu juga =P

Disebabkan terlalu busy dengan exam dan segala bagai I forgot to take care about my hair. Sedih gak tengok rambut banyak gugur sebab terlalu stress memikirkan banyak benor kerja aku nak kena submit; lab report dan segala assignment bagai. Pada musim cuti semester nilah nak jaga balik rambut ni sebelum menjadi parah. Walaupun bertudung tapi rambut kena jaga jugak.

For shampoo I used Safi Shayla, Wangi sangat aih. Sebatu boleh bau nyah...
Mula-mula aku guna botol orange lepas dua botol guna botol orange tukar pula ke botol hijau. Yang botol hijau tu dah nak masuk botol kedua. Lain warna botol lain fungsinya okay. Aku tukar bukan sebab fungsi tapi saja nak tukar angin bagi bau lain plak dekat rambut ni. Lelama bau yang sama muak jugak kan. 

Now Safi Shayla ada pek fleksi which is pack yang boleh refill. Ini sangat menjimatkan dan very eco friendly as it can save the environment. Nak cantik tapi persekitaran pun kena jaga juga ye. Kita nak limitkan pembuangan dan pencemaran. Safi shayla ni lain daripada lain sebab bau dia natural and ada habatus sauda. Sebab certain shampoo bau chemical dia sangat kuat. Dah la dalam lab aku berperang dengan chemical takkan la dekat rambut pun nak berbau chemical juga. 

Untuk cream rambut ala serum pertumbuhan rambut aku guna D'HERBS TERLAJAK LARIS. Cream ni dah tak terkira berapa banyak dah aku guna sebab memang berkesan sangat-sangat. Dulu aku pakai dengan shampoo d'herbs sekali tapi sebab mahal bebenor dan aku nak save duit jadi aku guna cream dia je but still berkesan jugak okay. Rambut tumbuh but still tak dapat nak selamatkan keguguran rambut ku. 

Yang produk hilmalaya tu saja je aku tunjuk sebab memang ada dan aku pakai tapi tak berkesan. Udah le mahal. Mungkin tak sesuai dengan aku la kot. 


Ada orang kata produk Tropika Bioherb pun elok jugak untuk masalah rambut ni, ingatkan nak try tapi nantilah tunggu dah tak sesak sikit. 

Okay bye nak masak untuk berbuka =)

Take CARE.



Tuesday, June 28, 2016

Resipi Macaroni Goreng Simple

Niat di hati hari-hari mau update blog tapi niat sekadar niat dan sangat susah untuk dilaksanakan. Nak cari masa tu penting, sangat sibuk dengan aktiviti kemas rumah dan masak plus add on mengejar pahala malam-malam terakhir bulan Ramadhan ni =)

This is the simple menu yang sangat-sangat sesuai untuk working mommy or student like me yang kesuntukkan masa.

Bahan-bahan
1) 1 biji bawang merah. Dicincang dadu.
2) Sos cili
3) Sos tiram
4) Kicap manis
5) minced meat
6) macaroni

Cara-cara:
1) rebus macaroni. ini perlu okay kalau tidak ya ampun kerasnya tu.
2) masukkan sedikit minyak then terus masukkan bawang dan tumis sampai bawang tu layu
3) masukkan minced meat then kacau seketika terus masukkan sos cili, sos tiram dan kicap manis. Korang kena adjust sendiri tahap manis dan masin. Sebab ada orang letak lebih dan ada orang letak sikit. Ekh resipi ni main campak-campak je.
4) Masak sampai mengelegak then masukkan macaroni. Gaul sebati dan tadaaa siap untuk dihidangkan.
Rupa macaroni tu akan kelihatan seperti begini.


Lupa nak bagitau boleh add on tomato jugak kalau kamuorang suka ye. Ikut kepada apa yang ada didalam fridge anda. 
Jangan risau macaroni ni tak pedas dan selamat untuk anak anda yang masih kecil. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...