lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, December 22, 2010

8A

hehe.. entry kali ni aku tulis lepas dapat keputusan peperiksaan PMR...
aku telah mendapat 8A.. hehe.. akhirnya..
setalah berhempas pulas selama lebih kurang 11 bulan akhirnya aku mendapat keputusan 8a.. hehe.. serius.. memang ni tidak dijangkakan memandangkan aku ni dak sek harian bese je.. malas study lak tu..hehe...

aku sebenarnya takut nak pi sek so aku suruh mak aku dulu yg pi sek dlu..
tetibe tengah-tengah syok on9 aku telah diapanggil oleh ayah aku..
tetibe abah menyatakan aku telah mendapat 5a 2b 1c.. perh.. sedih lorh.. aku nangis gler2 time tu.. rupanyer kne prank..wat penat je nangis yeye..haha..
then barulah diaorang memberitahu aku bahawa aku telah mendapat 8A..
apa lagi bersorak dan menjerit... YAHOO!!!

serius ni semua berkat ajaran dan doa cikgu-cikgu SMK DATO' HAJI MOHD REDZA, mak abah, kakak abang, nenek, pak cik mak cik..
dan juga sesiapa je r..

*sebab-sebab aku nak dapat 8A:
#semua orang nak result gempak
#taknak mak aku kecewa
#want to be one of the best in my school
#nak challenge abang aku
#yang paling tak nak mak aku membebel..
#nak masuk boarding school
#aku tak nak pergi tusyen

p/s: congrats to my cousin akmal yg dapat 9A..

Wednesday, December 8, 2010

Aku Tak Bodoh!!


Haha..
tu r entry aku kali..
hari ini bersamaan 8 disember..
cik tenggiling keluar ngan angah fatin bersama akmal...
wah.. keluar ngan sepupu.. biasa r cik tenggiling tak suka keluar ngan kawan-kawan..
sebab kalau keluar ngan sepupu da comform mak aku sponsor.. so tak kuar r duit aku..
aku pown bersama-sama diaorang pergi ke JJ Seremban yang dihantar oleh pak long.. tengok wayang at TGV screen cinema..

kitaorang pown tengok citer 'Aku Tak Bodoh'.. serius.. pengalaman pertama aku tengok citer melayu at wayang.. sebelum ni ada gak r tengok citer malayu:'1957 Hati Melaya' tapi tu dapat tiket free r.. semua sepupu aku aku bawak tengok citer tu.. orang kata citer '1957 Hati Melaya' tu tak best.. tapi sebenarnya best giler.. masyuk.. sepupu aku terus dapat A sejarah pas tengok citer tu.. perh.. hebat seh..

sebenarnya aku nak citer pasal filem 'Aku Tak Bodoh' ni.. serius memang tak ramai tengok citer ni.. tapi serius best aw.. lawak kot.. keje aku ngan fatin ape lagi.. toilet.. sekejap je mesti pi toilet.. mana tak nyer air sorang satu large plus ngan aircond yang sejuk beku tu.. perh...

aku sebenarnya nak mengolah citer ni... tapi tak tau nak cakap apa.. best aw.. jom ramai-ramai pi tengok..

citer dye mengenai anak yang boring ngan ibu bapa diaorg.. so sesiapa yang rse da gatal nak sgt nak kawin tengok r citer tu sebab tengok sama ada kita da layak jadi parents ke belum..
P/s: dalam wayang tu kan gelap.. jangan r wat benda tak senonoh.. nanti karang ada yang aku sepak terajang..

Thursday, November 25, 2010

SABAH BA...



<cik tenggiling dan gpk koko>





entry kali ni nak cakap pasal my trip to Sabah ba....

hehehe..... aku telah pergi ke Semporna dan Tawau...

aku duduk at KD Sri Semporna (sebab abang aku kerja situ)....boleh dikatakan tak best r pergi situ... wahahaha....
satu hari boleh pergi tiga pulau: pulau sipadan, pulau mabul, kapalai...wahaha... kira cam teror r...
nak jalan pun tak senang sebab banyak sangat peminta sedekah jikalau nak compare ngan n9 r...yang aku pelik tu... dak-dak ngan orang at situ semua pelik tengok gigi braces aku ni...wahaha... tau r aku lawa.. wahaha... perasan giler... ekh... cam da terpesong dari tajuk aku je.. ah lantak r.. ada aku kesah?? wahaha...

aku pi sana naik air asia.. turun at lapangan terbang tawau... pastu abang aku bawak pi makan payau... which mean daging rusa r.. best r gak.. aku semua makan tolak batu ngan ranting je.. wahaha... ekh tu tak penting... malam tu kitaorang celebrate barbeque bersama-sama kawang abang din... best aw...

esok hari nyer... waaaaa..... awalnyer subuh... cam tak larat je nak bagun...' mak abah, adik tak mau sembahyang subuh boleh?'(ayat ni hanya dalam hati je r)

ayat sebenarnya yang diucap oleh aku: mak pi r dulu lepas habis sembahyang nanti kejut adik.
ayat mak aku plak: adik tak baik aw. kufur nikmat nama nyer tu..

aku dengar je ayat mak aku terus melompat menuju bilik air.. ambik wudhuk r...pas sembahyang sambung tido... cepat giler cerah at semporna...

hari ni kitaorg rancang nak pi jalan-jalan at pekan semporna... waaa lansung x semporna... kebetulan hari tu ada pasar tamu.. harga ikan dan sayur disana jauh lebih murah berbanding at seremban... kalau korang nak tau ada budak tu umur dia dalam lingkungan 9 tahun kot.. aku tak sure sangat sebab rambut dak tu karat, dia jual vcd lucah.. masyallah.. ramai je kot pengunjungat tempat dak tu.. tak tau malu lansung.. aku sepak karang baru tau..lepas da penat berjalan kitaorang pi pulau bumbum... camne kot ejaan dia.. aku x sure sangat.. kitaorang pi beli lobster at tekong.. kat tekong tu aku rse nak jatuh je.. nsib baik ada bro aku yg baik.. sambil jalan kena pegang tangan dia takut jatuh..itulah sayang adik namanya.. wahaha.... aku ni mengarut je...da penat ronda-ronda ta pulau bumbum.. aku pi makan at satu restoran ni.. nama aku da lupa r.. tgh tunggu pesanan makanan tetiba lalu dak minta sedekah.. tau tak ada duaorang dak dalam group tu hisap rokok.. ish..ish.. apa nak jadi ni..aku rasa nak pukul je dak tu..

ok hari ni cik tenggiling bersama comander bozz nak jalan-jalan pergi ke Pulau Sipadan, Mabul dan Kapalai.. weh air dia jernihnyer... and that was my first time swimming at deep sea without any life jaket.. aku mandi ngan comander bozz.. orang at situ semua puzzle giler tengok cara pakaian aku masa mandi.. bayangkan.. aku pakai baju legan panjan, seluar track ngan tudung.. mat saleh tu tanya aku' is it comfortable swimming with that shirt?'

and I answered it 'It is my duty as a muslim to cover my body and it is very comfortable'...
wah ayat aku x leh bla... lantak ofcourse sunburn tak leh lari... so sekarang ni kulit tengah melupas.. sakit.. seriously...

hari keempat:
lorh da nak balik da.. sodih botul.. balik pon naik air asia.. waa... sedih r.. sebelum balik kitaorg shopping ikan kat tawau..banyak gak r.. lepas tu kitaorang pi makan payau.. aku ngan comander bozz main suap-suap.. hekhek.. waaa... owg pandang.. konon romantik r.. wahahaha.. lawak-lawak...

aku malas r nak cakap banyak-banyak.. apa yang penting aku memang bangga jadi orang nogori.. sekarang baru rasa terbit syukur di hati aku...

Wednesday, November 3, 2010

adui.. boringnyer..




kereta control dari China


buku yang dibaca..




serius boring sangat-sangat lepas habis pmr.. boring habis-habisan..huhu..takde benda yang nak dibuat..hanya lepak-lepak kat umah, masak, makan, tido, layan fb, chatting at ym, baca novel..
huhu.. takde benda yang nak dibuat.. kalau abang ngan akak ada dekat rumah best sikit.. ni diaorang semua dekat oversea..huhu..abang akak bila nak balik??huhu..rindu wok..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...