lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, November 25, 2010

SABAH BA...



<cik tenggiling dan gpk koko>





entry kali ni nak cakap pasal my trip to Sabah ba....

hehehe..... aku telah pergi ke Semporna dan Tawau...

aku duduk at KD Sri Semporna (sebab abang aku kerja situ)....boleh dikatakan tak best r pergi situ... wahahaha....
satu hari boleh pergi tiga pulau: pulau sipadan, pulau mabul, kapalai...wahaha... kira cam teror r...
nak jalan pun tak senang sebab banyak sangat peminta sedekah jikalau nak compare ngan n9 r...yang aku pelik tu... dak-dak ngan orang at situ semua pelik tengok gigi braces aku ni...wahaha... tau r aku lawa.. wahaha... perasan giler... ekh... cam da terpesong dari tajuk aku je.. ah lantak r.. ada aku kesah?? wahaha...

aku pi sana naik air asia.. turun at lapangan terbang tawau... pastu abang aku bawak pi makan payau... which mean daging rusa r.. best r gak.. aku semua makan tolak batu ngan ranting je.. wahaha... ekh tu tak penting... malam tu kitaorang celebrate barbeque bersama-sama kawang abang din... best aw...

esok hari nyer... waaaaa..... awalnyer subuh... cam tak larat je nak bagun...' mak abah, adik tak mau sembahyang subuh boleh?'(ayat ni hanya dalam hati je r)

ayat sebenarnya yang diucap oleh aku: mak pi r dulu lepas habis sembahyang nanti kejut adik.
ayat mak aku plak: adik tak baik aw. kufur nikmat nama nyer tu..

aku dengar je ayat mak aku terus melompat menuju bilik air.. ambik wudhuk r...pas sembahyang sambung tido... cepat giler cerah at semporna...

hari ni kitaorg rancang nak pi jalan-jalan at pekan semporna... waaa lansung x semporna... kebetulan hari tu ada pasar tamu.. harga ikan dan sayur disana jauh lebih murah berbanding at seremban... kalau korang nak tau ada budak tu umur dia dalam lingkungan 9 tahun kot.. aku tak sure sangat sebab rambut dak tu karat, dia jual vcd lucah.. masyallah.. ramai je kot pengunjungat tempat dak tu.. tak tau malu lansung.. aku sepak karang baru tau..lepas da penat berjalan kitaorang pi pulau bumbum... camne kot ejaan dia.. aku x sure sangat.. kitaorang pi beli lobster at tekong.. kat tekong tu aku rse nak jatuh je.. nsib baik ada bro aku yg baik.. sambil jalan kena pegang tangan dia takut jatuh..itulah sayang adik namanya.. wahaha.... aku ni mengarut je...da penat ronda-ronda ta pulau bumbum.. aku pi makan at satu restoran ni.. nama aku da lupa r.. tgh tunggu pesanan makanan tetiba lalu dak minta sedekah.. tau tak ada duaorang dak dalam group tu hisap rokok.. ish..ish.. apa nak jadi ni..aku rasa nak pukul je dak tu..

ok hari ni cik tenggiling bersama comander bozz nak jalan-jalan pergi ke Pulau Sipadan, Mabul dan Kapalai.. weh air dia jernihnyer... and that was my first time swimming at deep sea without any life jaket.. aku mandi ngan comander bozz.. orang at situ semua puzzle giler tengok cara pakaian aku masa mandi.. bayangkan.. aku pakai baju legan panjan, seluar track ngan tudung.. mat saleh tu tanya aku' is it comfortable swimming with that shirt?'

and I answered it 'It is my duty as a muslim to cover my body and it is very comfortable'...
wah ayat aku x leh bla... lantak ofcourse sunburn tak leh lari... so sekarang ni kulit tengah melupas.. sakit.. seriously...

hari keempat:
lorh da nak balik da.. sodih botul.. balik pon naik air asia.. waa... sedih r.. sebelum balik kitaorg shopping ikan kat tawau..banyak gak r.. lepas tu kitaorang pi makan payau.. aku ngan comander bozz main suap-suap.. hekhek.. waaa... owg pandang.. konon romantik r.. wahahaha.. lawak-lawak...

aku malas r nak cakap banyak-banyak.. apa yang penting aku memang bangga jadi orang nogori.. sekarang baru rasa terbit syukur di hati aku...

10 comments:

whiteCASTLE said...

wah..mcm syok habis je pi sne..abes r kak chik dah sunburn..hehehe..

Tebolang said...

sampai juga baju kuning tu ke sipadan

tenggiling said...

tebolang a.k.a pak lang....
jgn jeles penat bju tu berjalan...
kat situ susah r nk pkai bju warna hitam..
nanti panas...
hot..hot... I'm super hot...

tenggiling said...

whitecastle a.k.a along ajar..
mmg best..
along kne pi aw....
syok...

Tebolang said...

alaa....zaman pak lang baby2 dulu...nenek selalu bawak g ke sipadan...berenang dari pulau bum2 ke sipadan....kuak lentang lg.

tenggiling said...

hahaha....
over plak pak lang ni...
jauh tu...
nsib baik tak kena attack ngan ikan todak..
wahaha..

whiteCASTLE said...

tenggiling a.k.a aisya adikku..hahaha
nie bukan along hajar la...
nie kakak yg len..huhu~

tenggiling said...

aik klu bukan along hajar spe lg ekh??
nk ckp kakak ipar..
erm aisya takde akak ipar lagi..
ke ni kak sara??

whiteCASTLE said...

hahaha..aah la aisya...

kak sara nie....


=)

tenggiling said...

lorh..
hehe..
lpe plak akak da follow aisya..
hehe..
sory ye kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...