lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, December 22, 2010

8A

hehe.. entry kali ni aku tulis lepas dapat keputusan peperiksaan PMR...
aku telah mendapat 8A.. hehe.. akhirnya..
setalah berhempas pulas selama lebih kurang 11 bulan akhirnya aku mendapat keputusan 8a.. hehe.. serius.. memang ni tidak dijangkakan memandangkan aku ni dak sek harian bese je.. malas study lak tu..hehe...

aku sebenarnya takut nak pi sek so aku suruh mak aku dulu yg pi sek dlu..
tetibe tengah-tengah syok on9 aku telah diapanggil oleh ayah aku..
tetibe abah menyatakan aku telah mendapat 5a 2b 1c.. perh.. sedih lorh.. aku nangis gler2 time tu.. rupanyer kne prank..wat penat je nangis yeye..haha..
then barulah diaorang memberitahu aku bahawa aku telah mendapat 8A..
apa lagi bersorak dan menjerit... YAHOO!!!

serius ni semua berkat ajaran dan doa cikgu-cikgu SMK DATO' HAJI MOHD REDZA, mak abah, kakak abang, nenek, pak cik mak cik..
dan juga sesiapa je r..

*sebab-sebab aku nak dapat 8A:
#semua orang nak result gempak
#taknak mak aku kecewa
#want to be one of the best in my school
#nak challenge abang aku
#yang paling tak nak mak aku membebel..
#nak masuk boarding school
#aku tak nak pergi tusyen

p/s: congrats to my cousin akmal yg dapat 9A..

Wednesday, December 8, 2010

Aku Tak Bodoh!!


Haha..
tu r entry aku kali..
hari ini bersamaan 8 disember..
cik tenggiling keluar ngan angah fatin bersama akmal...
wah.. keluar ngan sepupu.. biasa r cik tenggiling tak suka keluar ngan kawan-kawan..
sebab kalau keluar ngan sepupu da comform mak aku sponsor.. so tak kuar r duit aku..
aku pown bersama-sama diaorang pergi ke JJ Seremban yang dihantar oleh pak long.. tengok wayang at TGV screen cinema..

kitaorang pown tengok citer 'Aku Tak Bodoh'.. serius.. pengalaman pertama aku tengok citer melayu at wayang.. sebelum ni ada gak r tengok citer malayu:'1957 Hati Melaya' tapi tu dapat tiket free r.. semua sepupu aku aku bawak tengok citer tu.. orang kata citer '1957 Hati Melaya' tu tak best.. tapi sebenarnya best giler.. masyuk.. sepupu aku terus dapat A sejarah pas tengok citer tu.. perh.. hebat seh..

sebenarnya aku nak citer pasal filem 'Aku Tak Bodoh' ni.. serius memang tak ramai tengok citer ni.. tapi serius best aw.. lawak kot.. keje aku ngan fatin ape lagi.. toilet.. sekejap je mesti pi toilet.. mana tak nyer air sorang satu large plus ngan aircond yang sejuk beku tu.. perh...

aku sebenarnya nak mengolah citer ni... tapi tak tau nak cakap apa.. best aw.. jom ramai-ramai pi tengok..

citer dye mengenai anak yang boring ngan ibu bapa diaorg.. so sesiapa yang rse da gatal nak sgt nak kawin tengok r citer tu sebab tengok sama ada kita da layak jadi parents ke belum..
P/s: dalam wayang tu kan gelap.. jangan r wat benda tak senonoh.. nanti karang ada yang aku sepak terajang..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...