lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, December 31, 2011

Bye Semua

dengan ini, Saya pemilik blog ini ingin menyatakan bahawa tahun depan saya SPM. dan saya akan jarang mengupdate dah.. huhu.. account facebook telah pun saya deactivate.. so guys.. bubye. dan doakan supaya saya dapat buat yang terbaik untuk SPM nanti ye.

dan kepada peminat-peminat novel saya (perh, ayat macam retis wow) anda boleh layari ke laman berkenaan http://ciktenggiling.blogspot.com/ untuk baca semua novel saya.. yehaa.. untuk tahun ni, saya tidak akan menulis sebarang novel. nantikan cerpen saya yang bertajuk 'Cinta 1 syawal' nanti yang akan saya siarkan pada bulan ramdhan ye..

saya harap maafkan saya jika terdapat salah silap. okie.. bye.. ASSALAMUALAIKUM..
kek ini sebagai tanda kemaafan dari saya.. nak kek ni?? silalah beli sendiri..muahahha... k.bai..

Thursday, December 29, 2011

Susah Ke Nak Senyum??



have you tought in your mind, "susah ke nak senyum ni?". yes, I do thought it in my mind. lately, aku seems rajin keluar rumah untuk beli barang, beli buku, bayar bil elektrik, teman kakak aku dating. ops' terkantoi sudah..hahaha. bila aku keluar rumah tetibe aku dapat rasakan yang Malaysian People doesn't know how to smile. okie. bukan semua tapi majoriti orang yang aku jumpa susah benar nak senyum. dalam mulut korang ada apa ekh? emas? sampai berat sangat untuk lemparkan sebuah senyuman. kadang-kala aku pelik gak bila terfikir yang diorang ni sanggup buat muka masam daripada memberikan sebuah senyuman yang manis. let us take a deep look at the story below.

pagi tadi, aku temankan my kakak masuk kedai perfume ni untuk mencari perfume Jadore. actually nak comparekan harga jadore Malaysia dengan Jadore UK. bila masuk je kedai perfume tu, mestilah ternampak promoter dulu an..mak ai, masamnyer muka, macam baru lepas kena jeruk.haha. macam susu basi pun ada gak. then my sister slowly asked the promoter "berapa harga perfume Jadore tu ye?". then dengan muka yang masam mencuka dia cakap "RM bla bla bla".. harga aku tak ingat. really sorry. oleh kerana muka dia poyo habis, we decided untuk terus bla dari kedai tu.
selepas kami bla dari kedai perfume tu, kami masuk ke dalam pasaraya yang terkemuka dengan capital 'T'..apakah kedai tersebut? lu pikirlah sendiri.. hahaha. oleh kerana kami kesuntukan masa, so we decided to buy benda yang penting je la. bila part nak bayar, counter banyak giler tutup. so kitaorang terpaksa beratur panjang melebihi garisan hijau. padahal barang yang beli tu tiga jenis je. pasaraya t terkenal dengan garisan hijau, konon-konon jika kita beratur melebihi garisan hijau, diorang akan bukak kaunter baru, tapi malang sekali tidak. okie.. habis la bab beratur panjang tu. bila sampai turn aku nak bayar, mak ai.. aku pandang muka promoter tu masam giler. 'bang tak reti nak senyum ke?'.. seriously aku rase mati mood aku nak shopping sebab tengok muka budak masam masin tu..

kambing pun boleh senyum, kenapa kita tidak??? senyum tak perlu kata apa-apa.
so what I wanna tell you here is, tolonglah smile.. kenapa kita kedekut sangat nak senyum?? bukannnya kena bayar pun. mana tau kalau kita senyum, ada pulak yang cair hati orang yang melihatnya, untung badan ada pulak yang masuk meminang.. fuyoo..
so girls and boys, what are you waiting for let us smile.. smile =)

Thursday, December 22, 2011

Kenangan Result PMR

semalam merupakan hari yang bersejarah bagi para pelajar PMR 2011 kerana semalam merupakan hari keputusan PMR keluar. I wanna say congratulations to those who score straight A's but for those who don't score, its okie. you can try it in future times. It is not the end of your day. You still got SPM to score. today when I open my facebook, I can see a lot of reaction from my junior. ada yang sedih, ada yang heppy but most of all they are happy. ALHAMDULILAH. when I looked at their status, it remind me last year. hehe. so here, in this entry I wanna share my experience taking my result.

Malam sebelum ambik result:
perh.. kehulu kehilir.. mata terkebil-kebil memandang siling rumah (part ni aku tipu, aku elok je tidur malam tu) lepas je sembahyang maghrib, aku sibuk dail no telefon abang aku.

aku: abang, masa trial exam PMR ko dapat berapa?
abang aku: aku dapat 4A
aku: masa PMR?
abang: takkan kau dah lupa kot. masa PMR aku dapat 8A

lepas je habis conversation dengan abang aku, hatiku telah berdegup kencang.. dup dap dup dap.. kalau abang aku masa trial dapat 4a boleh dapat 8a masa PMR betul-betul, macam mana pulak aku. sedangkan masa trial aku hanya dapat 2a je.

pagi masa ambik result:

dulu aku dengan mak aku sama sekolah. jadi pagi tu mak aku kena gi sekolah. sebelum gi sekolah sempat lagi aku pesan dekat mak aku.

aku:mak kalau adik dapat 8A mak call, kalau sebaliknya takyah la call.
mak: okie. (terus capai kunci kereta, gi sekolah)

lepas ke mak aku pi sekolah, aku terus on facebook and online...oh yeah. pada haritu abah aku tak pergi sekolah pulak. while my sister on skype with her boyfie...hahaha..
while I was on facebook, suddenly my father get out from his from, sambil mengeleng-gelengkan kepala.. ohhhhh mmmmmmmmm gggggggggggg..... jantung aku time tu takleh cakap. macam nak tercabut. haha. suddenly my father said like this "adik, result kau teruk". "hah?! What?".- aku. my dad "you just got 5A 2B 1C". dummmmm!!!! "what??!!!".. terus tak terkata apa-apa. terjelepok dekat lantai, sambil berjurai-jurai air mata. aku terus meraung kot. punyalah kuat suara aku. satu rumah boleh dengar. even nenek aku yang duduk dekat bilik bawah pun boleh dengar suara aku yang merdu ni menangis..wow that is so hebat Aisyah.

suddenly my sister came and said to me "dah la takyah nak nangis sangat. kau dah dapat 8A buat apa nak nangis". then aku jawab "aarrhhh kau. saje je kan". then my dad said "adik, you got straight A. abah main-main je tadi". aku "what?".
aku terus capai telefon rumah and straight away call my mother.

aku: mak, adik dapat berapa A?
mak: adik dapat 8A la
aku:huh, tipu la..
mak:buat apa mak nak tipu.
aku:really?
mak: iyew anakku sayang....

YEAY...ALHAMDULILAH YA ALLAH..
aku terus menjerit-jerit dan berlari-lari pergi ke arah nenekku..
"nenek, adik dapat 8A"...nenek aku senyum. I can see her happy face.. muka bibik aku pulak pelik..sebab kenapa aku happy sangat..then my sister said "kau tak nak gi sekolah ke?". haah kan. I suddenly change my baju to baju kurung and quickly drive to school. yang bawak kereta tu ayah aku.
bila sampai je dekat sekolah my english teacher approach me and said "thank you for make english A".
I quickly went to my class teacher. "aisyah congrats. You got straight A's" <---- I still can remember that 'ayat'........

YEAY..Finally 8A's is mine.. now I'm looking forward to get 10At in SPM 2012.. please pray for me..

Sunday, December 18, 2011

Adik Hakim Is Going To Sri Lanka

tonight my adik hakim is going to Sri Lanka. what for? non-other than perlawan kriket.. fuyoo.. dahsyat la adik hakim. I'm very proud of you.. jangan malukan Malaysia ye. sila menang, kalau tak buat malu aku je buat entry khas untuk kau..hehehe.. he and his friends from SM Sains Tuanku Jaafar will take this challenge.. yeah.. harap-harap korang menang. kasi up nama Malaysia.. oh yeah.. so best of luck from Tenggiling Bergulung.. hope you guys will win.. Hidup STJ. =)

dia yang paling kiri.. gambar masa form 1.. sekarang budak ni dah form 2..

p/s: if you want to give them moral support or kata-kata motivasi.. please leave your kata-kata semangat or kata-kata aluan, wishes at my comment. maybe they will be more motivate after read your wishes.. who know's. maybe your wishes will help them to win.. who know's right. so what are you waiting for? give them a kata-kata semangat hokeyh?

# Music Monday # - Dengan KuasaMu



Lirik Lagu: Dengan KuasaMu - Nur One

Dengan KuasaMu
Jiwaku tergoncang
Terus melayang
Mengembara cinta

Dengan KuasaMu
Hati telah terpaut
Lalu terikat
Ditawan cinta

Bukan bibir ini berbicara
Namun jiwa ini berbahasa
Dalam lamunan ku yakinkan
Kaulah teman kebahagiaan

Tuhan temukan daku penawar
Terluka ditusuk duri cinta
Hanya dia..cuma dia
Yang kan mampu menyembuhnya

Dan terus aku
Terus berdoa
(Hanya dia membawa bahagia)

Dengan KuasaMu
Mataku memandang
Sepenuh sayang
Dia tercinta

Dengan KuasaMu
Pastiku diseru
Dan kan menyatu
Di ambang cinta

Merayau Petang Di Bandar Wellington

today I wanna share with you my experince jalan-jalan waktu petang di bandar Wellington. kadar kesejukan di bandar Welly ni takde la sejuk sangat berbanding dengan keadaan di South Island. walaupun petang, the weather we can still axcept la..tak sejuk sangat. tapi bukan malam. kadar sejuk dia, mak ai boleh jadi ais kot..hahaha.. kitaorang lepas je makan tengah hari, kitaorang keluar gi jalan-jalan kat bandar Welly sebab abang aku sibuk sangat nak tengok baju canterburry. habis satu bandar welly tu dia tawaf semata-mata nak cari baju rugby.. aku follow je.. sambil tu, boleh ler mencuci mata tengok mat Saleh..hehe..while abang berjalan dengan abang kirin, aku pulak jalan dengan my dear sister. aku nak beli takde duit, so tengok jelah..hahaha.. my dad and my mum doesn't follow us coz they want to honeymoon at the house..kahkahkah..sesuka hati aku je. no lah.my mother stay at home coz she wants to cook dinner for us, and abah had to help her..hehe..ish..ish.. mak masak, anak-anak gi jalan..hihihi..apa lar...
I'm going to make a call to France because its free. haha.. bajet macam ada kawan dekat France je.. do you see mamat yang pakai baju hitam yang kat belakang tu? that's my brother..
I'm going to make a call to Malaysia..hehe.. phone booth dia ala-ala phone booth dekat England. yelah. diorang kan pernah dijajah oleh British. so it's bit colonial.aku rasa macam dekat UK la pulak. the little girl is my sister. isn't she pretty??
here we are at the post office square.. tempat ni macam dataran. actually aku tak tau la apa function tempat ni..seriously.. tapi yang aku tau kat sini ada jual stem.
and here comes the three muskateers (betul ke ejaan ni? batai je..haha).. me, my sister and my brother.. united me stand to jalan-jalan..
here comes the most happiest couple ever..haha..it's me and my brother..haha..jangan salah anggap ye.. apa function ambik gambar kat sini pun tak tau la..
here we are again and again. do you see me? ahaks. aku yang berdiri paling belakang sekali. tengah peluk tiang.. this is place I dunno what's the function. but all I know is, dekat sini ada bank and shop yang totally barang dia expensive. all you can do is jalan-jalan cuci mata, without buying anything.
the big clock.. ok..penat menunggu abang kirin withdraw money, so we snap at the great spot. apa yang great nyer?
di hadapan bangunan old bank.. duduk-duduk, lepak-lepak with the mat and minah saleh behind us. ok, that part tipu je..hahhaa..
sit at the bangku while waiting for my brother. he is busy, buying for his frens.. actually, I dun fell safe sitting at the bantch. coz, as if ada kereta yang nak langgar. padahal takdepun.. imiginasi terlebih. overdose.
motif gambar ni adalah, aku nak tunjuk bertapa bersihnya jalan dekat Welly ni. I do hope that one day, Malaysia will have this kind of road.. on that day, Massey University are doing thier convocation, thier flyers, were everywhere..
come and meet my man..haha.. patung tu..apa motif patung ni? hurm.menambah kecantikan bandar kot..
and we are finally finish our tour to Wellington...hehe... and this is Wellington that you never seen before.. okey. with this I end my typing..

p/s: I'm going to update more and more before 2011 ends..

Thursday, December 15, 2011

Gelagat Remaja Sekarang

hari selasa haritu, aku, abah dan kakak keluar gi salah sebuah shopping complex yang famous nak dating dekat Seremban ni.. kalau anda orang Seremban, anda tau la apa nama shopping complex tu.. sebab apa aku gi sana? dating ke? bukan dating la. dating itu haram. tapi ada ke orang dating siap bawak ayah sekali? hurm.. sebab aku gi sana adalah untuk mencari hadiah buat ibuku yang telah dinaikkan pangkat..(aiyoo.. itu pun nak bagi tau ke?) sedang aku sibuk-sibuk mencari handphone yang sesuai untuk diberikan kepada ibuku tiba-tiba, lalu sepasang couple yang dibawah umur.. amboi.. awak tu dah la budak kecik lagi, tapi tak malu main pegang-pegang tangan. yang lelaki tu, awak dah cukup duit ke nak tanggung anak orang?? dah cukup ajaran agama ke nak bimbing anak orang? diri sendiri tak dapat nak bimbing inikan anak orang.. sedihnya. mereka tanpa segan silu dengan masyarakat sekeliling. MasyaALLAH. tanpa sengan silu peluk sakan depan orang ramai.

masalah remaja pakai seluar ketat? hurm, tak payah cakap..banyak dah.. tapi yang buat aku pelik tu.. pakai baju baby, seluar ketat tapi diorang still pakai tudung.. hurm, mereka telah cuba sedaya upaya untuk melindungi mahkota mereka, namun belum semua sempurna..mudah-mudahan mereka diberi petunjuk dan hidayah untuk berubah. AMIN...
sejuk mata melihat, perempuan yang menutup aurat ni..

Thursday, December 8, 2011

Lelaki Baca Novel?


apa pendapat korang apabila tengok, budak lelaki pegang novel?
antara jawapannya ialah: (sila pilih ye)
a) ala, itu novel aweknya dia punyer la. dia tukang pegang je tu.
b) perh, jambu giler siot.
c) budak tu bakal jadi sasterawan negara ala-ala A.Samad Said.
d) so sweet

which one is your choice?

okey, we jump to the next question.
apa pendapat korang apabila tengok budak lelaki baca novel? erk, macam sama je soalan tadi. but if we look deep closer we can see the difference. the first question is 'pegang' and the second one is 'baca' so it have a lot of difference. perh, penerangan sebijik macam chek guuu............

bagi aku lelaki yang baca novel ni sangat sweet. oh yeah. seriously. especially kepada lelaki yang baca novel aku.(masuk bakul, angkat sendiri) seriously perasan. okie back to the topic. apasal aku cakap lelaki yang baca novel ni sweet. sebab apabila dia baca novel, dia akan cuba untuk menjadi seorang yang superb seperti hero novel tersebut. erm. tak semestinya diorang baca novel cinta je. tapi satu je aku tak suka apabila budak lelaki 'membelikan' atau 'menghadiahkan' aku novel. sebab novel diorang seriously tak 'best'. sebagai contoh, masa nak fly NZ haritu. flight aku malam. so petang tu aku suruh my dear brother pergi beli novel, kebetulan pulak dia nak pergi beli buku. aku pun bagi dia duit rm20 (harga standard sebuah novel), aku pun cakap la camgini 'abang beli je apa-apa jenis buku, adik tak kisah'. oleh kerana kesuntukan masa abang aku pun terus jelah beli novel tu.(tajuk novel takleh diberitahu). sampai dekat rumah, aku terus sambar buku tu pek-pek bawak masuk beg sandang. takut terlupa. maklumla dalam flight boring sikit. especially Air Asia. nak tengok tv pun kena bayar. masa dalam flight tu, aku pun baca la novel tu, sumpah masa tu aku rasa nak baling je novel tu dekat abang aku. hampeh. tak sedap. last-last aku tidur je.

hehe.. itu sahaja pandangan aku about lelaki dan novel..hehe.. bubye.. lagisatu, aku sangat suka kalau dapat husband author.. lol.. mengarut.

Tuesday, November 29, 2011

#Wordless Wednesday# Remaja Dan Lucah



Remaja Dan Lucah tidak dapat dipisahkan. tapi bukan semua la.. jangan cuba-cuba mendekatinyer kawan-kawan.. ingat LA TAQRABU ZINA

Sunday, November 27, 2011

Puisi: Hijrah

Hijrah,
Perubahan dari buruk ke baik,
atau sebaliknya.

Hijrah,
Berjayakah kita berubah?
Perubahan yang berlandaskan keimanan dan ketakwaan,
Bukan sekadar nafsu semata-mata.

Hijrah,
Perubahan positif ke arah ukhrawi,
Bukan sekadar duniawi yang penuh dengan pancaroba
Akhirat sasaran, dunia landasan.

Hijrah,
Memerlukan pengorbanan,
Pengorbanan yang tulus dan ikhlas,
Ikhlas buat dirimu Ya ALLAH,
Semoga aku berjaya mendapatkannya.

Hijrah,
Aku memerlukan hijrah,
Ya ALLAH, engkau bantulah diriku untuk berhijrah,
Dari baik ke buruk,
Hijrah didalam ibadatku,
Hijrah didalam amalanku,
Hijrah didalam mengapai redha-mu Ya ALLAH

dicipta dengan ditemani kehenginan malam oleh SITI NUR AISYAH ISHAK. 24.11.2011. pada 11.32 malam..

Tuesday, November 22, 2011

#Wordless Wednesday# Kereta Berharga RM88



hah, siapa nak kereta ni. hanya RM88 je..siapa cepat dia dapat..

Jalan-Jalan Cari Kepah

semenjak ada travelog pasal New Zealand dekat 8TV, aku kini bersemangat kembali nak share dengan korang about New Zealand. owh bertapa gediknya aku. okie, ni aku share dengan korang dengan one of the activity yang kitaorang buat dekat New Zealand iaitu tangkap kepah. okey, this activity is very exciting. serius. tapi kepada yang tak tahan sejuk tu, sila balik la ye. tak guna kalau korang pergi tapi tak nak keluar dari kereta (sebab sejuk). okey, back to the topic. kitaorang pergi ke entah apa entah nama tempat dia (lupa la nama sebab banyak sangat telan semut) dengan menaiki kereta sport car abang kirin. wanna know who is abang kirin? tunggu next punyer entry. senang citer tunggu lepas lafaz akad selesai diucapkan (apakah ini?? terblur sekejap). oleh kerana kereta sport car abang kirin hanya memuatkan 5 passenger sahaja (kalau dekat NZ ni memang tempah maut la kalau had muat 5 orang tapi yang ada dalam kereta 6) undang-undang diorang totally sangat ketat. disebabkan kereta tak muat, abang kirin bawak motor harley davidson dia.(hamek kau harley davidson padahal tak pun. entah apa entah nama motor dia tapi style motor tu sebijik macam harley davidson, mungkin adik-beradik kot) tapi yang aku pelik tu, masa tu awal winter, tak sejuk ke abang oi naik motor tu? selepas kami sampai ke tepi pantai yang teramatlah sejuk dengan keadaan angin dia yang teramatlah kencang. first part, sampai-sampai je dah maghrib,kami semua jamak except for kakak dengan abang kirin, jadi kami pun temankanlah diorang sembahyang dekat atas jambatan. dekat tempat orang, hang tak boleh nak memilih tempat sembahyang. so bersyukurlah kamu di Malaysia yang terlalu banyak surau ataupun masjid tapi makmumnya amat mengecewakan. so guys, jom bangun.kaki melangkah menuju ke Masjid. ok, semasa tangkap kepah mula-mula my abang join tapi tak sampai sepuluh minit, dia dah masuk kereta. tak tahan sejuk. mak aku dah surrender awal-awal. duduk dalam kereta la gamaknya.
nampak lampu dekat belakang tu? itulah bandar Wellington. angin dia bertiup kencang, tak main la sepoi-sepoi bahasa.
this is my belove father. my father always cool. go abah go abah.
setelah penant mencari, akhirnya satu baby kepah je yang berjaya dijumpai. huh, wat penat je.
inilah tempat selalunya kepah dijumpai, tapi pada hari tersebut kepah tu malu la dengan aku.
dengan langkah yang tidak berhati-hati, kaki aku terpijak air laut yang super duper macam ais. rasa nak menjerit sebab terlalu sejuk
hidung aku dah terlalu sejuk, dah macam ais. ohohohh
saya sejuk saya nak balik. sampai disini sahaja entry pada hari ini.

p/s:KIA ORA

Saturday, November 19, 2011

Saya Memerlukan Undian Daripada Anda

Saya Memerlukan Undian Daripada Anda..yes..thats it.. I need vote from you guys to make my dream come true.
haritu pada bulan bila entah Intel datang sekolah aku.dah tak ingat sebab dah lama sangat rasanya. tapi yang pasti, time tu mak aku masih lagi berkhidmat di sekolah tersebut. okie..itu semua tak penting yang penting disini ialah aku telah dishort listed as the best 10 for the best slogan PC ku, Teman ku.. oh yeah.. here are my slogan:
Melalui PC saya dapat meluaskan bakat yang terpendam iaitu dengan menulis novel . Dengan adanya PC ini saya dapat menulis novel saya dan menghantarkan ke Penulisan2u.com. PC ini juga dapat membantu saya mengenali dunia luar. Selain itu juga, PC dapat membantu saya mendapat duit dengan berblogging bersama nuffnang. Dengan adanya PC ini saya boleh menjadi blogger dan penulis novel terkenal. PC ini juga dapat membantu saya dalam pelajaran dan membantu saya untuk bertukar-tukar kertas soalan peperiksaan dengan pelajar di negeri lain. PC juga dapat membantu saya mengeratkan lagi tali silaturahim antara keluarga kerana dengan adanya PC ini saya dapat online bersama kakak dan abang saya yang berada di luar negara.

dan saya memerlukan undian daripada anda yang saya sayangi semua untuk memenangi pertandingan ini. justeru, jika anda rasa slogan saya awsome, marilah undi saya, jangan malu-malu, jangan segan-segan k. just klik di sini.. saya yang bernombor B08.. gambar saya seperti gambar diatas. so apa tunggu lagi jom la undi saya sampai lebam..

Friday, November 18, 2011

Hairudin Omar Datang Sekolah Aku

As we all know, tadi merupakan last day of school.. yahoo!! but Aisyah do remember that next year you will seat for SPM..oh man.. cepat je masa berlalu. rasa macam baru semalam je dapat result PMR. nangis-nangis, peluk-peluk.. then suddenly kena menghadapi exam yang besar lagi.dugaan.dugaan. hehe. tapi I got a BIG news for all of you. tadi Hairudin Omar or also known as Hai-O came to my school. hebat tak? kalau haritu Hana Tajima datang my school, harini Hai-O pulak..hehe.
ekh, sebelum aku melalut lagi, aku nak tanya korang ni. kenal tak siapa Hai-O ni??
what tak kenal?? very the old skul la you guys ni. dia merupakan pemain bola sepak Negeri Sembilan but he is not orang Nogori, dia orang Ganu Kita. dia sangat famous kerana selalu menjaringkan gol. oh yeah. sangat awsome. hehe. jom usha gambar Hai-O Hai-O tengah membaca apa entah. cikgu pulak tengah control macho..cikgu takyah control macho sebab cikgu memang dah macho..hehe..
aku dah cair saat terpandang Hai-O..chewah
Hai-O: hye, adik-adik REDZA
Hai-O sedang menjawab soalan yang dikemukakan oleh para pelajar
smile Hai-O.. smile..hehe..
terima kasih bang..
erk, dik thanx sebab sudi jadi model for the day..hehe.. adik ni menang juara futsal..hebat tu..

kesimpulannya ialah Hai-O sangat sporting..hehe..tak sombong.. today for the first time baru aku tahu yang Tengku Qayyum tu bekas budak sekolah aku..hehe..nampak sangat tak up to date ye.. sorry gambar tak beberapa nak jelas sebab cilok orang lain punyer gambar. aku malas nak bawak DISELAR..haha..

p/s: Hai-O datang la lagi ye..hehe..

Wednesday, November 16, 2011

Things That I Hate When Blogwalking


today I wanna write about this kinda of my experience and some tips to make your blog fabulous.. ceh..ceh.. Cik Tenggiling Bergulung, hang pikir blog hang tu hebat ka??
Aku: erk, tak hebat ekh, tapi terbaikkan.. baik korang ngaku..=P.. seriously masuk bakul angkat sendiri.
okie, back to the topic. Things That I Hate When Blogwalking or in Malay 'Benda Yang Aku Benci Semasa JalanBlog'. erk, 'jalanblog'? huh, bantai sahajalah labu.

no.1 lagu-lagu yang 'annoying'.
hah, hamek kau.. annoying terus. aku tak blame korang nak letak lagu ke apa tapi masalahnyer letak la button stop ke pause ke.. ni tak bukak-bukak je blog korang tetibe lagu kuat-kuat dah memekak-mekak. lagu heavy metal lagi aku menyampah. cuba korang bayangkan ekh. ni dah tengah malam tetibe korang terasa nak bukak blog kawan anda, then suddenly belum keluar pape lagi tetibe keluar lagu bagai.. nak luruh jantung kot. pernah kena tak??

n02. gambar hantu
ni memang aku rasa nak sepak terajang je pemilik blog yang kurang asam jawa meletakkan gambar hantu-hantu ni. aku bukan takut tapi terkejut. bila kita terkejut, otak kita pun akan terkejut.then, secara automatik kau akan terbayangkan apa yang kau nampak.then nanti adalah adengan gi toilet pun mak teman.haha. for safety precaution.

n03. burung twitter.
aku paling dok menyampah kalau ada burung tu follow aku. kau terperangkap ekh burung? bebaskanlah..aduhai.. part yang menyampah bila burung tu duk ngekor kita. menci-menci. ada sekali tu aku online sebelah dak kecik. then dak kecik tu tanya aku cam gini.

dak kecik:kak, yang warna biru tu bukan burung ke.
aku: haah, pandai la adik ni.
dak kecik: kejam la pemilik benda ni(sambil jari duk pointing kat blog tu)
aku: apa kes? (otak tengah memproses maklumat)
dak kecik: ada ke patut kurung burung dalam ni (sambil jari duk tekan-tekan skrin lappy aku. oit, dak kecik ni bukan sangkar burung la kau nak tekan-tekan..sabar jelah)
aku: erk'?
dak kecik: bebas kan dia(sambil ambil lappy aku then terus dihempaskan di lantai) -part ni aku tipu..haha.. aku benci burung biru ni, sebab follower aku sikit..haha..

sebenarnya blog aku ni banyak je kelemahan. tapi biasa la aku tak sedar diri bajet hot blogger nak nasihat orang..puii..
p/s: apa kekurangan blog aku ekh..

Tuesday, November 15, 2011

#Wordless Wednesday# Serupa Tapi Tak Sama


apa serupa apa yang sama? saksikan betul-betul. apa persamaannyer...muahhaa(gelak besar)

Monday, November 14, 2011

My Face On Tudung Express

seriously aku memang tak suka pakai tudung express.. asal pulak?? sebab bibik aku pakai tudung ni. huh, seriously bibik aku pandai bergaya.. chewah. totally. tarak tipu punyer. the other reason is my face look like 'mak cik' if I were this kind of hijab, so sebagai cara tak nak bagi muka nampak macam mak cik, I just decided to wear 'tudung bawal'. hah? tudung bawal, yes tudung bawal. very the old school kan. but biarlah. so of my fren even suggest me pakai selendang. haha. tahun lepas je aku pakai, then back to normal again. tak minat la pakai shawl ni. then tetibe my friend suggest me pakai this tudung express, then she said my face look ok.. very the ok wearing this kind of hijab. comel lagi.. huhu.. so which one is okey?

my face wearing tudung bawal.
taraaa,.. the new generation.. tudung express...

mana lagi hokie??

Sunday, November 13, 2011

Good Luck SPM Candidates


disini saya Cik Tenggiling Bergulung ingin mengucapkan the best of luck to all SPM candidates 2011. hehe. I'm pretty sure some of the candidate tak dapat nak melelapkan mata. just be cool k. saya juga nak wish the best of good luck to both my angah, that will seat for SPM.

the first angah: Angah AFiq
budak INTERPOL ni.. hehe.. intergrasi jempol. ex-boy MTD (tak perlu cerita kenapa jadi ex-boy)..esok ambik 9 subjek.. aku menang sebab aku ambil 10 subjek (ceh poyo) haha.. Angah, do the best k.. kalau along dia dapat 9A insyaALLAH angah will dapat 9 At.. AMIN.. langkah kaki kamu esok diiringi doa kami..

the second angah: Angah Fatin
go angah, aja-aja fighting.. budak SHAMS ni.. dah confirm la ambil 11 subjek. insyaALLAH kamu boleh punyer.. 11 At insyaALLAH...kalahkan Angah Afiq..hehe.. insyaALLAH both will get straight A plus-plus..

if this year korang ambik SPM, next year is my turn.. huhu.. 10 subjek tu.. alamak..huhu.. takut...

p/s: langkah kaki kanan esok guys.

Friday, November 11, 2011

New Blog To Read My Masterpiece


PERHATIAN!!!!
haha.. this entry is totally to my awsome readers especially yang tukang layan my novel. saya telah mewujudkan satu blog baharu yang diberi nama Hasil Karya Tenggiling Bergulung. dimana dalam blog tersebut, saya akan tempatkan semua my masterpiece. tak kira la sajak ke, novel, cerpen mahupun pantun 2 kerat. saya akan update dari semasa ke semasa. dan anda juga boleh baca novel yang baru. dan jangan lah segan dan malu untuk memberi kritikan mahupun cacian. saya okie.. saya fine...

just clik here to read all my masterpiece. thanx for your comment dekat penulisan2u. may ALLAH bless you..

p/s:nanti kalau dah baca novel tu, jangan la lupa klik la sikit dekat nuffnag tu. hehe.

Monday, November 7, 2011

Hana Tajima Datang Sekolah Aku

jeles tak bila korang baca entry aku tu? sila lah jeles ok. mesti korang pelik, apa kejadahnya Hana Tajima datang sekolah aku. takkan nak ajar pakai shawl kot. haha. actually Hana Tajima datang nak main bola tampar dengan kengkawan aku. Hana Tajima datang sekolah aku semata-mata nak main bola tampar, hebat kan.haha.. promote sekolah sendiri nampak. sila tengok gambar dekat bawah ni dulu, then baru anda tahu. hehe.
apasal pulak Hana Tajima ni pakai baju melayu. siap dengan name tag plus lencana sekolah.curious pulak aku.
hamboi tangan Hana Tajima, lentik habis.
peace semua. Saya Hana Tajima
cantik tak shawl saya? ekh, kenapa pulak Hana Tajima pakai samping sekolah aku??
abang baju biru: bangga giler aku dapat ambik gambar dengan retis.
Hana Tajima: you untung tau, bukan senang nak ambik gambar dengan I. hanya orang tertentu saja k..
Kami sayang Hana Tajima. peace.

haha. actually, itu bukanlah Hana Tajima but Amza Tajima. mesti korang bengang kan..hehe.. sorry ye..
p/s: credit picture by Khairun Nadzirah and the model is Amza Zahid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...