lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, April 23, 2011

Choral Speaking not coral speaking..


mesti korang da tak sabar-sabar nak tau pasal pertandingan Choral Speaking aritu kan.
haha.. ada yang siap call aku lagi nak tau keputusan pertandingan aritu..bedering-dering I-pong aku..haha..

keputusan ialah mesti r kitaorang menang..
tengok r conductor dia sape..
haha...aku lar conductor dia..
conductor Choral speaking yer bukan conductor bas..
sebab haritu Shah Kuda call mak aku then dia tanya camni 'mak, tenggiling mane?'
then mak aku dengan penuh bangga menjawab 'adik pi latihan Choral Speaking dia kan conductor'
Shah KUDa: 'Conductor bas ke?' dengan memek muka yang blur boleh plak dia cakap macam tu..

erk.. venue tempat Choral Speaking ini adalah kat SMK Matin.. jalan yang terlalu lurus untuk sampai ke destinasi menyebabkan aku hampir nak muntah.. tapi kena r bajet cool sebab adik-adik yang lain kat belakang semua happy.. takkan aku nak spoilt mood diaorang plakkan.. tapi yang aku pelik diaorang tak poning ke??
ok-ok back to the story ye..
tajuk kitaorang adalah 'TEENAGERS'..
first time aku pikir tak menang..
wow jahat giler ayat, ayat yang boleh membunuh motivasi adik-adik Choral Speaking aku.. namun sangkaan ku meleset apabila juruacara mengumumkan kemenangan kitaorang.. masih lagi tergiang-giang di telinga aku suara mak cik MC yang sungguh merdu
'tempat ketiga bagi pertandingan Choral Speaking ini dimenangi oleh SMK DATO' HAJI MOHD REDZA'
semua dak choral melompat-lompat.. yeay..
semua happy..
walaupun penat nak handle diaorang tapi ini merupakan pengalaman yang paing best.. hehe..


hadiah yang kitaorang dapat merupakan medal and sijil bukan coral dasar laut tu ye..
disini aku sebagai conductor yang bajet ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tak terhingga buat Puan Nor Izuan, Puan Saimah, Cikgu Din dan Cikgu Hizami.. thank you so much.. tak lupa jugak buat adik-adik choral speaking.. erk nama korang takyah lar ekh,.. ramai sangat ler...

p/s: WE ARE TEENAGERS YOU SEE..

3 comments:

Nor Iqbal said...

hu3

cik gagento said...

asal ni iqbal??

Nur Hafizah (Fiza) said...

weh.. bestnye.. huhuh . weh bukan je ko sorang ase nak muntah aku pun . Tapi rilek2 jep. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...