lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, April 9, 2011

kenangan PANTAI MERDEKA

tetibe rase nak post plak kenangan masa pergi ke Pantai Merdeka Dan Tanjung Dawai..
masa tenggiling pergi tempat tu dalam lebih kurang 2 tahun yang lalu.. rasanyer ni kenangan best kot sebab ada sejarah disebaliknyer.. yang akan sentiasa terpahat di kotak memori tenggiling dan tak akan sekali-kali diluputkan..yeah.. haha.. tenggiling pergi tempat ni bersama abah,mak, shah kuda n lebah juling.. yeah.. ok maybe ada yang masih blur kat mana tempat ni sebenarnya.. ok tempat ni terletak di sungai petani, Kedah. dan tempat ni juga menjadi lagu famous bagi kumpulan tropika-cinta pantai merdeka..lagu ni diperkenalkan oleh shah kuda kepada lebah juling dan tenggiling bergulung semasa on the way the tanjung dawai..
korang pown mesti nak tau gak kan view kat tempat tu.. view kat tempat ni memang outstanding.. perh.. cantik.. maybe disebabkan oleh sawah padi yang terbentang luas menghijau.. yeah.. I like.. orang cakap kalau naik kat gunung jerai lagi cantik..tenggiling tak tau r..sebab tak sempat nak pergi.. time is running out.. gambar takde r sebab picture tu semua dalam shah kuda punyer camera.. sambil tu jom layan lagu cinta pantai merdeka..

Telah bertahun lama
Tenggelam arus masa
Di dalam ingatanku
Masih segar terasa

Terkadang aku sama
Mengatur bunga cinta
Keadaan memaksa
Kita terpisah jua

Andainya aku berdaya
Kan kucoretkan untukmu
Sebagai kenangan kita
Kan ku buktikan untukmu
Akan aku buktikan

( Korus )
Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Di situ Tanjung Dawai
Terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! Indahnya... peristiwa...
Cinta kita di Pantai Merdeka...
Oh... oh...

( 1 )
Masih ingatkah oh kekasih
Biarpun kini kau di mana
Namun dengarlah lagu ini
Cinta kita di Pantai Merdeka

2 comments:

Tebolang said...

aku pernah bermalam disini...tepi pantai lagi....ngan unggun api. tempat merapat ke pulau bidan...kenangan tahun 1984...long long time ago...one upon a time

cik gagento said...

huh..
lamanyer..
tak lahir pown lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...