lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, July 16, 2011

~kambing oh kambing~

dimana dia anak kambing saya..
anak kambing saya tertinggal di New Zealand...ahaha....
anak kambing saya lebih suka tinggal kat NZ sebab dia kata kat sana sejuk.. aiseh.. kambing pun dah pandai demand sekarang ni.
jom kita tengok conversation aku bersama kambing yang tidak sedar diri..

aku: bing, jom r balik mesia..

kam bing: aku malas r.. aku nak duduk sini. sini sejuk. tak lar berpeluh ketiak aku..

aku: bing, kau tu mana reti cakap BI..

kam bing: aku dah practice lama r.. hari-hari aku tengok shaun the sheep..

damn. kambing pun dah pandai tengok disney channel ni..

aku: kau tak boring ke duduk sini nanti?? aku takde..

kam bing: memang lar kau takde tapi cuba kau observe sekeliling kau. kiri kanan jalan semua kambing.. ni macam mana boleh bosan..

akhirnya, aku surrender.. kambing memang dah tak nak aku jadi tuan dia lagi.. semoga kau berbahagia disana bing..

terasa kosong salvage pathway aku.. huhu...redha je r...

ok2 back to the story, actually aku bukan nak habak pasai kambing tu tapi aku nak cakap pasal kambing NZ.. sepanjang perjalan kiri kanan di NZ anda akan mendapati banyak nyer kambing.. macam dah jadi satu komuniti pulak..
pape pun let the picture do the talk..
aku yang pakai tudung tu ye.. jangan comfuse..
pandai tak pak cik tu posing??
terasa diri telah menjadi komuniti kambing
erk. tinjau..tinjau..
that's me.. bulat gler muka aku.. mcm shaun the sheep..


p/s: bila lar kambing aku nak call aku??hurm...

6 comments:

Hajar Zain said...

mbek...mbek....wek!!!

cik tenggiling said...

Dr dah jadi kambing ke?? masalah besar ni.. abang saleh tolong r dr hajar ni..

nadzirah harizdan said...

dolly x jumpa ke??

cik tenggiling said...

x.. sbb dolly da lama mati..ahahha..

nadzirah harizdan said...

sangat kejam lah ko !! mesti ko bunuh die an?

cik tenggiling said...

haha.. kisah aku bunuh dia siap tulis dlm buku teks bio lg..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...