lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Tuesday, October 25, 2011

Apa Itu Krater?

Apa Itu Krater? hah, siapa nak cuba jawab. sila angkat kaki anda.muahaha.

Mak MAH: Cik Tenggiling, Mak Mah nak try jawab boleh.

CT(Cik Tengiling): hah, anda berani ke Mak Mah? apa lagi cuba la jawab

Mak MAH: krater tu adik-beradik kereta kan.

CT: erk? Mak Mah good try. tapi not accurate la.

Ahmad: KAK CT saya nak mencuba nasib yang tak beberapa nak baik ni boleh

CT: ekh, mesti la boleh.

Ahmad: tapi kalau saya dapat teka dengan betul, apa yang saya dapat?

CT: anda akan dapat teki penerbangan ke New Zealand. pergi je balik takde. kau duduk la sana sorang-sorang.muahaha.

Ahmad: ekh yeke kak. kalau macam tu jawapan krater itu adalah. jeng. jeng. jeng. krater adalah kereta baru pada tahun 2020.

CT: hek? banyak la kau punya kereta. kau dengan Mak MAh sama je. dua-dua salah. (selamat duit aku daripada ke beli tiket penerbangan Si Ahmad ni)

Ahmad n Mak Mah: so what is the answer.

CT: the answer is as follow. please read sampai habis..muahaha... kejam giler.

Krater ialah.....(sila baca pada gambar dibawah.malas nak taip)


Bagaimanakah bentuk krater?
the answer is still the same. please watch the picture below.

semua ini anda boleh dapati di Geografi form 4(aku ambil subjek ni. totally the best la subjek ni..bangga ni)
jadi enjoy gambar kenangan yang sempat aku snap masa dekat Wai-O-Tapu Geothermal Wonderland. bekas tempat gunung berapi.

welcome to the wai-o-tapu wonderland
this is my brother. saja-saja nak tempek muka dia kat sini
please don't touch the water. coz it is 100'C


saja nak tunjuk kasut nike
mata lalat.cis.

p/s: huh, enough for today, nak pi study geografi menengah atas

6 comments:

Nur Hafizah (Fiza) said...

haha.. mane la yang ramai tahu pasal krater tu, ramai manusia zaman skg ni tak amik subjek geo form 4 tu. so diaorg x tahu ler..
weh panas sgt ke air tu? tasik ke?

cik tenggiling said...

hehe... pns sangat kot.. and it's very poisonous..

tyra uyura said...

nice one. :D

keep it up.. :)

comment on my post too kay.. :)

Cik Lyeen said...

done follow kamu tenggiling bergulung..hehehe..cantik nama itu...wah..ambik subjek geo...gud2...sy pun dulu ambik subjek geo..sgt best!

cik tenggiling said...

cik lyeen: hehe.. thank u very much..hehe... geo best kan..

cik tenggiling said...

tyra uruya: will komen too..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...