lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, November 16, 2011

Things That I Hate When Blogwalking


today I wanna write about this kinda of my experience and some tips to make your blog fabulous.. ceh..ceh.. Cik Tenggiling Bergulung, hang pikir blog hang tu hebat ka??
Aku: erk, tak hebat ekh, tapi terbaikkan.. baik korang ngaku..=P.. seriously masuk bakul angkat sendiri.
okie, back to the topic. Things That I Hate When Blogwalking or in Malay 'Benda Yang Aku Benci Semasa JalanBlog'. erk, 'jalanblog'? huh, bantai sahajalah labu.

no.1 lagu-lagu yang 'annoying'.
hah, hamek kau.. annoying terus. aku tak blame korang nak letak lagu ke apa tapi masalahnyer letak la button stop ke pause ke.. ni tak bukak-bukak je blog korang tetibe lagu kuat-kuat dah memekak-mekak. lagu heavy metal lagi aku menyampah. cuba korang bayangkan ekh. ni dah tengah malam tetibe korang terasa nak bukak blog kawan anda, then suddenly belum keluar pape lagi tetibe keluar lagu bagai.. nak luruh jantung kot. pernah kena tak??

n02. gambar hantu
ni memang aku rasa nak sepak terajang je pemilik blog yang kurang asam jawa meletakkan gambar hantu-hantu ni. aku bukan takut tapi terkejut. bila kita terkejut, otak kita pun akan terkejut.then, secara automatik kau akan terbayangkan apa yang kau nampak.then nanti adalah adengan gi toilet pun mak teman.haha. for safety precaution.

n03. burung twitter.
aku paling dok menyampah kalau ada burung tu follow aku. kau terperangkap ekh burung? bebaskanlah..aduhai.. part yang menyampah bila burung tu duk ngekor kita. menci-menci. ada sekali tu aku online sebelah dak kecik. then dak kecik tu tanya aku cam gini.

dak kecik:kak, yang warna biru tu bukan burung ke.
aku: haah, pandai la adik ni.
dak kecik: kejam la pemilik benda ni(sambil jari duk pointing kat blog tu)
aku: apa kes? (otak tengah memproses maklumat)
dak kecik: ada ke patut kurung burung dalam ni (sambil jari duk tekan-tekan skrin lappy aku. oit, dak kecik ni bukan sangkar burung la kau nak tekan-tekan..sabar jelah)
aku: erk'?
dak kecik: bebas kan dia(sambil ambil lappy aku then terus dihempaskan di lantai) -part ni aku tipu..haha.. aku benci burung biru ni, sebab follower aku sikit..haha..

sebenarnya blog aku ni banyak je kelemahan. tapi biasa la aku tak sedar diri bajet hot blogger nak nasihat orang..puii..
p/s: apa kekurangan blog aku ekh..

5 comments:

kim heeruul said...

blog lu okay la

hidayahjamal said...

blog pape pon ok. nk tarik pembaca tu mmg payah. tp maybe cuba cantikkn la blog..tu kreativiti masing2 ;)

cik tenggiling said...

kim: hehe..ok ke?
Hidaya: ok key..

Hazmin Hamudin said...

benci blog yang iklan bersepah2....lepas tu ada lagu plak tu..adeh...berat la nak open...

cik tenggiling said...

betul tu hazmin hamudin..hehe..sokong sgt2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...