lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, December 22, 2011

Kenangan Result PMR

semalam merupakan hari yang bersejarah bagi para pelajar PMR 2011 kerana semalam merupakan hari keputusan PMR keluar. I wanna say congratulations to those who score straight A's but for those who don't score, its okie. you can try it in future times. It is not the end of your day. You still got SPM to score. today when I open my facebook, I can see a lot of reaction from my junior. ada yang sedih, ada yang heppy but most of all they are happy. ALHAMDULILAH. when I looked at their status, it remind me last year. hehe. so here, in this entry I wanna share my experience taking my result.

Malam sebelum ambik result:
perh.. kehulu kehilir.. mata terkebil-kebil memandang siling rumah (part ni aku tipu, aku elok je tidur malam tu) lepas je sembahyang maghrib, aku sibuk dail no telefon abang aku.

aku: abang, masa trial exam PMR ko dapat berapa?
abang aku: aku dapat 4A
aku: masa PMR?
abang: takkan kau dah lupa kot. masa PMR aku dapat 8A

lepas je habis conversation dengan abang aku, hatiku telah berdegup kencang.. dup dap dup dap.. kalau abang aku masa trial dapat 4a boleh dapat 8a masa PMR betul-betul, macam mana pulak aku. sedangkan masa trial aku hanya dapat 2a je.

pagi masa ambik result:

dulu aku dengan mak aku sama sekolah. jadi pagi tu mak aku kena gi sekolah. sebelum gi sekolah sempat lagi aku pesan dekat mak aku.

aku:mak kalau adik dapat 8A mak call, kalau sebaliknya takyah la call.
mak: okie. (terus capai kunci kereta, gi sekolah)

lepas ke mak aku pi sekolah, aku terus on facebook and online...oh yeah. pada haritu abah aku tak pergi sekolah pulak. while my sister on skype with her boyfie...hahaha..
while I was on facebook, suddenly my father get out from his from, sambil mengeleng-gelengkan kepala.. ohhhhh mmmmmmmmm gggggggggggg..... jantung aku time tu takleh cakap. macam nak tercabut. haha. suddenly my father said like this "adik, result kau teruk". "hah?! What?".- aku. my dad "you just got 5A 2B 1C". dummmmm!!!! "what??!!!".. terus tak terkata apa-apa. terjelepok dekat lantai, sambil berjurai-jurai air mata. aku terus meraung kot. punyalah kuat suara aku. satu rumah boleh dengar. even nenek aku yang duduk dekat bilik bawah pun boleh dengar suara aku yang merdu ni menangis..wow that is so hebat Aisyah.

suddenly my sister came and said to me "dah la takyah nak nangis sangat. kau dah dapat 8A buat apa nak nangis". then aku jawab "aarrhhh kau. saje je kan". then my dad said "adik, you got straight A. abah main-main je tadi". aku "what?".
aku terus capai telefon rumah and straight away call my mother.

aku: mak, adik dapat berapa A?
mak: adik dapat 8A la
aku:huh, tipu la..
mak:buat apa mak nak tipu.
aku:really?
mak: iyew anakku sayang....

YEAY...ALHAMDULILAH YA ALLAH..
aku terus menjerit-jerit dan berlari-lari pergi ke arah nenekku..
"nenek, adik dapat 8A"...nenek aku senyum. I can see her happy face.. muka bibik aku pulak pelik..sebab kenapa aku happy sangat..then my sister said "kau tak nak gi sekolah ke?". haah kan. I suddenly change my baju to baju kurung and quickly drive to school. yang bawak kereta tu ayah aku.
bila sampai je dekat sekolah my english teacher approach me and said "thank you for make english A".
I quickly went to my class teacher. "aisyah congrats. You got straight A's" <---- I still can remember that 'ayat'........

YEAY..Finally 8A's is mine.. now I'm looking forward to get 10At in SPM 2012.. please pray for me..

2 comments:

wanie said...

tahniah2

http://pulsowanie.blogspot.com

cik tenggiling said...

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...