lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Sunday, December 18, 2011

Merayau Petang Di Bandar Wellington

today I wanna share with you my experince jalan-jalan waktu petang di bandar Wellington. kadar kesejukan di bandar Welly ni takde la sejuk sangat berbanding dengan keadaan di South Island. walaupun petang, the weather we can still axcept la..tak sejuk sangat. tapi bukan malam. kadar sejuk dia, mak ai boleh jadi ais kot..hahaha.. kitaorang lepas je makan tengah hari, kitaorang keluar gi jalan-jalan kat bandar Welly sebab abang aku sibuk sangat nak tengok baju canterburry. habis satu bandar welly tu dia tawaf semata-mata nak cari baju rugby.. aku follow je.. sambil tu, boleh ler mencuci mata tengok mat Saleh..hehe..while abang berjalan dengan abang kirin, aku pulak jalan dengan my dear sister. aku nak beli takde duit, so tengok jelah..hahaha.. my dad and my mum doesn't follow us coz they want to honeymoon at the house..kahkahkah..sesuka hati aku je. no lah.my mother stay at home coz she wants to cook dinner for us, and abah had to help her..hehe..ish..ish.. mak masak, anak-anak gi jalan..hihihi..apa lar...
I'm going to make a call to France because its free. haha.. bajet macam ada kawan dekat France je.. do you see mamat yang pakai baju hitam yang kat belakang tu? that's my brother..
I'm going to make a call to Malaysia..hehe.. phone booth dia ala-ala phone booth dekat England. yelah. diorang kan pernah dijajah oleh British. so it's bit colonial.aku rasa macam dekat UK la pulak. the little girl is my sister. isn't she pretty??
here we are at the post office square.. tempat ni macam dataran. actually aku tak tau la apa function tempat ni..seriously.. tapi yang aku tau kat sini ada jual stem.
and here comes the three muskateers (betul ke ejaan ni? batai je..haha).. me, my sister and my brother.. united me stand to jalan-jalan..
here comes the most happiest couple ever..haha..it's me and my brother..haha..jangan salah anggap ye.. apa function ambik gambar kat sini pun tak tau la..
here we are again and again. do you see me? ahaks. aku yang berdiri paling belakang sekali. tengah peluk tiang.. this is place I dunno what's the function. but all I know is, dekat sini ada bank and shop yang totally barang dia expensive. all you can do is jalan-jalan cuci mata, without buying anything.
the big clock.. ok..penat menunggu abang kirin withdraw money, so we snap at the great spot. apa yang great nyer?
di hadapan bangunan old bank.. duduk-duduk, lepak-lepak with the mat and minah saleh behind us. ok, that part tipu je..hahhaa..
sit at the bangku while waiting for my brother. he is busy, buying for his frens.. actually, I dun fell safe sitting at the bantch. coz, as if ada kereta yang nak langgar. padahal takdepun.. imiginasi terlebih. overdose.
motif gambar ni adalah, aku nak tunjuk bertapa bersihnya jalan dekat Welly ni. I do hope that one day, Malaysia will have this kind of road.. on that day, Massey University are doing thier convocation, thier flyers, were everywhere..
come and meet my man..haha.. patung tu..apa motif patung ni? hurm.menambah kecantikan bandar kot..
and we are finally finish our tour to Wellington...hehe... and this is Wellington that you never seen before.. okey. with this I end my typing..

p/s: I'm going to update more and more before 2011 ends..

2 comments:

ashraf said...

akq nk tawu x camne patong tu ade at situ???>> haha..sbenarnye patong adelah SI TANGGANG YG DERHAKA!!!...wahahah....kapal die tersapai kt MALAYSIA jd BATU CAVES....tp si tanggang nie hanyot kt situ!!!...hurmm, tadaaaa!!! camtu lah cito ea..wahahaha

cik tenggiling said...

hebat mu.. tak sangka sejarah mu hebat.. hahhahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...