lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, December 29, 2011

Susah Ke Nak Senyum??



have you tought in your mind, "susah ke nak senyum ni?". yes, I do thought it in my mind. lately, aku seems rajin keluar rumah untuk beli barang, beli buku, bayar bil elektrik, teman kakak aku dating. ops' terkantoi sudah..hahaha. bila aku keluar rumah tetibe aku dapat rasakan yang Malaysian People doesn't know how to smile. okie. bukan semua tapi majoriti orang yang aku jumpa susah benar nak senyum. dalam mulut korang ada apa ekh? emas? sampai berat sangat untuk lemparkan sebuah senyuman. kadang-kala aku pelik gak bila terfikir yang diorang ni sanggup buat muka masam daripada memberikan sebuah senyuman yang manis. let us take a deep look at the story below.

pagi tadi, aku temankan my kakak masuk kedai perfume ni untuk mencari perfume Jadore. actually nak comparekan harga jadore Malaysia dengan Jadore UK. bila masuk je kedai perfume tu, mestilah ternampak promoter dulu an..mak ai, masamnyer muka, macam baru lepas kena jeruk.haha. macam susu basi pun ada gak. then my sister slowly asked the promoter "berapa harga perfume Jadore tu ye?". then dengan muka yang masam mencuka dia cakap "RM bla bla bla".. harga aku tak ingat. really sorry. oleh kerana muka dia poyo habis, we decided untuk terus bla dari kedai tu.
selepas kami bla dari kedai perfume tu, kami masuk ke dalam pasaraya yang terkemuka dengan capital 'T'..apakah kedai tersebut? lu pikirlah sendiri.. hahaha. oleh kerana kami kesuntukan masa, so we decided to buy benda yang penting je la. bila part nak bayar, counter banyak giler tutup. so kitaorang terpaksa beratur panjang melebihi garisan hijau. padahal barang yang beli tu tiga jenis je. pasaraya t terkenal dengan garisan hijau, konon-konon jika kita beratur melebihi garisan hijau, diorang akan bukak kaunter baru, tapi malang sekali tidak. okie.. habis la bab beratur panjang tu. bila sampai turn aku nak bayar, mak ai.. aku pandang muka promoter tu masam giler. 'bang tak reti nak senyum ke?'.. seriously aku rase mati mood aku nak shopping sebab tengok muka budak masam masin tu..

kambing pun boleh senyum, kenapa kita tidak??? senyum tak perlu kata apa-apa.
so what I wanna tell you here is, tolonglah smile.. kenapa kita kedekut sangat nak senyum?? bukannnya kena bayar pun. mana tau kalau kita senyum, ada pulak yang cair hati orang yang melihatnya, untung badan ada pulak yang masuk meminang.. fuyoo..
so girls and boys, what are you waiting for let us smile.. smile =)

6 comments:

mohd ashraf said...

haha..kakak, ashraf tringat lak kt akq nye pendakap gigi uh...bile tgk gamba kambing tuh!!! wahahah

cik tenggiling said...

hish..budak kecik ni.. siap ko kat sekolah nanti..hahaha..

mohd ashraf said...

nie yg sedih nie...

cik tenggiling said...

poyo r kau dak kecik

mohd ashraf said...

huh...:p

Iha Zaliza said...

iha sampai sekarang jumpa orang2 muka ketat ni, pelik bebeno depa ni.. orang senyum dorang kerut kening, ingat iha ni alien ke nak pandang macam tu.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...