lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, August 31, 2011

Raya.. Raya.. Raya..

ALHAMDULILAH.. raya datang lagi dan yang lagi penting, aku diberi peluang untuk meraikannya.. poyo tak ayat aku?? 'poyo sangat-sangat'.. ok fine, aku memang poyo.. nak buat macam mane..ahaks.. okie-okie.. aku tak nak berceramah panjang coz aku masih lagi dalam mood raya..lets make the picture do the talk..haa...

1 syawal: warna pink (tak rancang pun nak pakai pink, skali sama lak ngan kazen aku)


2 Syawal: warna peach oren(kain kotak-kotak, I like)



akibat terlalu penat, berjalan-jalan round satu kampung, ceh banyak giler miss nyamuk yang bagi love bit kat aku

apa yang aku tengok tu?? cer teka..

tak boleh lompat tinggi-tinggi..ai maklum r pakai baju kurung

akak cun kita yang chumil

ssshhhhhh.... diam.. akak kita ni nak SPM, jadi kena la study..

p/s: ditulis dalam keadaan sakit perut..uhuuhu...

Sunday, August 28, 2011

Merdeka Raya


esok, INSYAALLAH semua umat Islam akan menyambut hari raya aidilfitri. tapi yang tak cukup berpuasa jangan nak mengedik sambut lebih-lebih ekh.. korang tak rasa ke raya tahun ni macam best sikit?? aisyah oi mana boleh rasa.. kita kan berpuasa.. ops sorry... okie aisyah enough mengarut k....

tahun ini kita akan celebrate dua perayaan sekali gus... yahoo... kita akan celebrate hari raya aidilfitri dan juga hari merdeka.. yes..yes.. best..best.. disamping kita makan ketupat, lemang dan biskut raya sambil mendengar lagu raya, jangan pulak kita lupa nak celebrate merdeka. especially to those para pejuang tanah air.. jangan lupa jasa mereka pula ye...

nak rasa lebih patriotik?? jom usha video mat lufthi ni


ops bukan setakat mat lufthi je, saya pemalu pun ade gak video merdeka nya..


p/s: selamat hari raya dan merdeka

Saturday, August 27, 2011

Salam Perantauan

pernah tak korang dengar pasal salam Perantauan? takkan tak pernah kot.. haritu akak aku keluar salam perantaun.. okie.. sangat jealous ye..ahaha... tetibe aku pun rasa terpanggil nak buat salam perantauan gak.. tapi salam perantauan dalam blog aku je la.. tak nak keluar paper.. sebab I pemalu, takut nanti I bergulung-gulung pulak.. peace yo..hahaha... apa yang aku melalut ni?? haish.. apa-apa pun terimalah salam perantauan dari cik tenggiling bergulung ye..
Hi Malaysia. Saya Siti Nur Aisyah Binti Ishak ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf Zahir dan batin dan selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-54 kepada ibu bapa yang berada di kampung, saudara mara, sahabat handai, kakak yang berada di New Zealand dan abang yang berada di Sabah. Gambar di ambil semasa di Tasmanian Sea..

p/s: masa Zaman ayah aku study kat UK, salam perantauan ni belum wujud lagi

Friday, August 26, 2011

Balik Kampung


balik kampung... ooohhhhhh balik kampung...
korang balik kampung tak?
mesti ada yang dah mulakan perjalanan pulang ke kampung dan mungkin ada juga yang tengah bersiap-siap nak balik beraya bersama-sama keluarga terchinta...
siapa yang tengah drive.. drive elok-elok ye.. bukan apa bila tiba musim perayaan ni statistik menunjukkan bahawa kadar kematian akan meningkat.. so hati-hati u alls...
dan bagi sesiapa yang tersekat dalam kesesakan jalan raya... buat bersabar ye.. ni kan bulan pose jadi kena la bawak-bawak bersabar..

banyaknya aku membebel.. sebenarnya aku just nak tanya korang, lagu apa yang menjadi pilihan korang bila balik kampung.. kalau aku balik kampung, kalau la.. aku akan dengar lagu sudirman iaitu Balik Kampung.. baru la terasa feel nak balik kampung.. pape pon jom kita layan video mat lufthi ni....




p/s:teringat dekat arwah atok...

Kad Raya Gergasi

tadi aku dan bersama-sama classmate membuat kad raya gergasi.. tapi as usual tangan kayu macam aku ni mana boleh melukis mahupun mewarna..kuang..kuang..kuang.. yang banyak menyumbang tenaga adalah encik NAzmi NAzim, CIK KN, Cik AMA ali, cik Zana dan yang lain-lain ( yang lain-lain tu tukang gelak-gelak je)..cik shafina pun join aku iaitu kaki gelak..haha.. jom kita usha kad gergasi yang dibuat oleh kami..




amacam cantik tak?? aku ada.. kau ada?? jeles tak?? silalah jeles..hahha...

p/s: masih ada waktu lagi kalau nak bagi kad raya kat aku..

Wednesday, August 24, 2011

#Wordless Wednesday#

I dun want to talk about this pic.. korang ada akal korang pikir la ye.. fikir kan dan renung-renungkan ye.. semoga anda melakukan perubahan.. luv u guys..

Tuesday, August 16, 2011

Kad Raya Buatan Sendiri

hari ini merupakan hari yang ke-16 umat Islam berpuasa dan yang paling penting di corong-corong radio dah mula berkumandang lagu raya.. lagu raya yang lama mahupun lagu raya baru telah menaikkan semangat aku untuk beraya..ececeh..
semalam sedang aku lepak-lepak sebelum nak balik, aku terjumpa dengan junior aku.. then he show me his masterpiece.. alorh-lorh. memang terbaik la..
apa yang terbaik nyer Aisyah oi??
kad ucapan yang dibuat oleh my junior Luqman sangat-sangat cantik.. memang class gitu.. jom kita usha kad raya yang dibuat oleh my junior. if korang tak berpuas hati sila jangan marah saya ye.. sebab kad ucapan tu bukan saya yang buat.. think positif yo.. selamat berpuasa.
here are the cards

this is the first card

aku rasa ni yang paling cantik

inilah dia. kad ucapan hari raya buatan sendiri

p/s: kalau ada salah dan silap maafkan saya ye.. kreatif right kad tersebut.. dikarya sambil menonton geng mengaji.. tengok Usamah yang sangat comel..

Saturday, August 13, 2011

Kot Putih


siapa pernah dengar pasal buku 'Kot Putih'?
buku 'Kot Putih' ini adalah hasil tangan pelajar-pelajar Malaysia yang menuntut di Jordon dalam bidang perubatan. bangga disitu. buku ini telah berjaya menyuntik semangat aku untuk belajar dengan bersungguh-sungguh. kalau sebelum ni asyik nak nanyi lagu lazy song sekarang tidak lagi. haha.

buku ni aku da tau since tahun lepas. aku tahu pun melalui Ajleen. siapakah Ajleen?? sila abaikan soalan itu. dia yang start perkenalkan buku tu dengan aku. bila aku tanya camne nak beli dia senyap je. ceh. dah syok citer ngan aku then boleh pulak dia senyap. alasan yang dia berikan ialah 'cik tenggiling, awak tu dah nak exam'. ok fine.. jawapan yang masuk dek akal..
then suddenly this year.. she came back to Malaysia and jeng..jeng..jeng.. she bought me that book.. aw... sangat terharu.. 'cik tenggiling, this book especially for u taw.. for your excellant result'. wah.. terharu sangat-sangat...

bagi sesiapa yang ingin mendapatkan buku ni.. sad to say.. aku tak tau nak beli kat mana.. really sorry..

apa pendapat anda mengenai kulit buku tersebut??
bagi aku lelaki tu hensem, pandai and a will be doctor.. sangat berharap that my future hubby will be like that..haha.. da mula da mengarut..
.. daripada mengharapkan orang yang tak tentu lagi baik kita usaha menjadi yang terbaik dulu..

Monday, August 1, 2011

~BASKIN ROBIN 31~




is there anyone here who is obses with Baskin Robin or also known as BR?
a) yes, I love BR
b) no.. too sweet.. I'm afraid that I'm going to get diabetes mellitus..
c) mak cik takleh makan nanti tuan doktor marah..

which one is your answer..
if you choose
a. yeay.. high five bebeh.. we have the same intrest..
b. ok.. not only you cannot eat BR, you also cannot take any sweet things..
c. dun worry mak cik, tuan doktor boleh inject insulin kat mak cik..

which one is your answer is doesn't matter...
aish.. panjangnya mukadimah aku ni.. ish..ish..
ok back to the topic..
have you ever heard about BR?
takkan tak pernah kot.. masa aku pi India pun iklan BR berlambak je..
arrh.. doesn't matter..
kalau korang teragak sangat nak makan BR.. here there's some promotion by BR not by me ok..
if it is wednesday and you are wearing pink.. congratulations coz you will get:
double jr scoop for RM7.50
brownie or banana royale for RM 12
murah kan?? so apa lagi jom r pergi..

ops..ops.. there's another promotion r..
celebrate the 31st with 31% discount..haha.. cool kan.. promotion ni as stated as follow.. sila baca sendiri ye..

ice cream of the month: salted caramel.. camne rasanya aku tak tau r sebab belum try lagi.. aku rasa yang ni ok kot.. sebab dia manis plus salt.. jadi ia akan menjadi pH7 iaitu berada dalam keadaan neutral..haha... mengaplikasikan biologi disini..


tak rugi pun kalau korang pergi..erk.. tapi kalau bulan ramdhan ni agak-agak r nak makan waktu pagi lepas berpuasa boleh la ye..

p/s: kalau pergi tu jangan lupa la ajak aku pergi sekali ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...