lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, September 28, 2011

Manyaknyer hadiah

perh, tajuk entry totally rosak tatabahasa betul lah. ehehe. I'm sorry. saja suka-suka buat ayat manja. instead of banyaknya hadiah jadi manyaknya hadiah. tapi kalau Irdina cakap macam tu aku percaya coz diakan baby. baby kan pelat. ekh Irdina boleh bercakap ke? haha. dah confirm la Irdina takleh cakap coz dia baru seminggu. yang dia tahu hanyalah melalak je.

okie cik tenggiling, enough of being bergulung-gulung. mesti korang pelik kenapa banyak sangat hadiah ni. hadiah daripada peminat ke? eeiuuww, cik tenggiling kau bukannyer #retis pun orang nak bagi hadiah. muahaha. actually, last friday merupakan last day for my mama dekat sekolah lama beliau. kini beliau telah berpindah ke sekolah baru kerana kenaikan pangkat. chewah. bangga sekejap. sob. sob. walaupun baru 1 tahun lebih my mama dekat sekolah tu namun hadiah yang di dapat. walla.. terbaik wok. ahaha. jom kita usha hadiah-hadiah yang didapat oleh my mama.


thanx kepada yang sudi bagi hadiah. luv u alls.

hadiah lagi

hadiah khas dari Korea. yezza. hebat.
larat ke nak bukak hadiah tu nanti. fuh, ayat poyo ni.


wow, handbag
jam tangan dari ALBA
jam ni jadi milik aku.muahah..
haish, bila tengok hadiah-hadiah ni semua terasa pulak nak jadi cikgu. ehehe. jadi cikgu nanti dapat banyak hadiah especially masa hari guru. okie guys thats all for today. aimaklumlah orang sakit mata takleh duduk lama-lama depan lappy.

p/s: ditulis dengan mata yang merah menyala bak cik ponti. orang tengok pun lari. ok terlebih sudah.

Tuesday, September 27, 2011

Sakit Mata

Tenggiling sakit mata.
hah? tenggiling sakit mata??
bukan tenggiling tu yang sakit mata tapi tenggiling ni haa.
erk, rasanya perh sakit kot.
bukan sakit tapi gatal,
asyik rasa nak garu-garu je.. hehe..
oleh kerana the exam around the corner and aku masih lagi mengatal nak online..hehe. oleh kerana my mama dah tak sanggup tengok anak dia mata merah and membengak so my mama hantar cik tenggiling ke KPJ. huh, sampai pergi hospital gitu. ehehe.. over je kan. ahaha. padahal aku sakit mata je. kenapa tak percaya ke, aku gi hospital? jom usha gambar dekat bawah.

plastic beg KPJ. masih lagi tak cukup avidence ni. ok next picture please.

ubat titis.

ubat makan.








p/s: cukup tak avidence aku ni? masih lagi tak percaya? lu pikirlah sendiri. yezza

Thursday, September 22, 2011

Welcome To The World

YAHOO! mood aku sekarang sangat-sangat la happy kerana mendapat adik sedara yang baru.. ehehe.. baby tu lahir pada 21 september 2011 di salah sebuah hospital di Subang. which hospital, I dunno la coz tak sempat nak update tempat dia pulak. ehehe.. anyway, congrats to both my uncle and aunty. beza antara baby ni dengan abang dia ialah 14 tahun.erk, dengar desas desus yang uncle aku nak letak nama dia Nur Irdina. amacam sedap tak?

disini akak tenggiling nak wish 'Selamat Melihat Dunia Sayang'. Jadilah orang yang berguna demi bangsa dan agama. chewah, ayat akak tenggiling ni..ehehe..
inilah dia puteri baru uncle and aunty ku. ehehe.. amacam chumil tak? ni gambar dia masa baru lahir.

p/s: dah lama tak pegang baby.ehehe..

Saturday, September 17, 2011

Huka Falls

semasa on the way back from Wai-O-Tapu, we alls singgah di Huka Falls. bila sampai dekat Huka Falls ni, YA ALLAH udara di sini segar giler. zero rubbish. sejuk bukan main. sampai mengigit tulang-tulang ku ini. Chewah. ayat tak boleh bla. masa ni, my sister takde coz she is taking her final exam.
sebelum start the journye, kita cari toilet dulu. sejuk tak tahan
abang ku yang tersayang. muahaha..
ho chak. me in the middle
pegang besi kuat-kuat, gayat for the first time
really gedik hah?? ibunda dan ayahda tercinta. muah. luv both of u.

p/s: happy belated bufday to my mother. 17/9/2011

Wednesday, September 14, 2011

Kapiti

hari ni aku nak cakap pasal ice krim yang famous kat NZ iaitu Kapiti.. kalau dekat Malaysia aku tergila-gilakan Baskin Robin tapi dekat NZ I'm searching for Kapiti. erk, apa reaction korang apabila tengah sejuk-sejuk waktu winter ada orang makan ice krim?? mesti korang pikir orang tu merengkan. yelah tengah waktu sejuk-sejuk boleh pulak dia makan ice krim. tapi tolonglah jangan pikir aku mereng sebab aku memang suka makan ice krim. so what? actually Kapiti ni selalu sponsor ice krim for any rugby occasion.. dapat free wo..

Kapiti ni nama one of the island dekat NZ. this one paling aku suka sebab dia unik sikit. slalunyer kita nampak black choc je kan, yang ni dia guna white choc.



p/s: makan ice krim time pakai braces sangat best.

Sunday, September 11, 2011

Kedai Rugby World Cup


semasa aku jalan-jalan dekat tengah-tengah bandar Wellington ni, tetibe aku terjumpa satu kedai yang menarik perhatian aku iaitu Rugby World Cup Shop. kedai ni terletak sebelah menyebelah dengan kedai Canterburry

sekarang ni tengah busy dengan Rugby World Cup jadi aku nak share dengan korang serba sedikit mengenai barang-barang yang dijualnya. antara barang yang dijual ialah t-shirt,beg,keychain,cadar,sweater and bla..bla..bla.. tapi semuanya mahal. aku kalau masuk sorang-sorang memang boleh pandang je la tapi kalau masuk dengan parents boleh la beli satu dua barang,,ehehe.. serius mahal. kalau korang takde RM50 <- ni yang paling minima, jangan harap kau boleh shopping. itu pun kau hanya boleh beli sticker dengan keychain je ye.




p/s: takde mood nak tulis,too many this to do..

Friday, September 9, 2011

Rugby World Cup

as we all know, this year New Zealand will be the organizer for Rugby World Cup and the game start yesterday.oleh kerana harga tiket yang terlalu mahal jadi aku juz tengok dekat astro je la.

actually since tahun lepas lagi diaorang dah buat persediaan Rugby World Cup. Hebat kan. even diorang pun buat showcase pasal Rugby World Cup ni. aku pun pergi gak showcase Rugby World Cup ni.itu pun secara tidak sengaja semasa aku pergi ke Queenstown. showcase dia berbentuk 3D. dimana kita boleh tengok pasukan diorang: 'all black' beraksi. perh serius macam live.
sebelum masuk, kita bergambar dulu ye..
ini dia semasa tengok 3D.. muka aku bulat nyer..
okey..sangat berpuas hati..

p/s: korang sokong pasukan mana??

Saturday, September 3, 2011

Perfume Pilihan Hatiku

tadi pergi kedai perfume.. buat apa?? cuci mata saje, sambil test dapat tak menahan nafsu membeli perfume.nasib baik dapat... okie.. sekarang aku nak cerita pasal perfume pilihan aku.. chewah..bunyi gaya macam banyak jew...

ok..pilihan pertama.. perfume dari Paris Hilton, nama dia serius aku tak tahu sebab akak aku pun tak tahu.. bau dia boleh tahan..kekal lama, of course.. bila pakai terasa macam jadi celebrity pulak.chewah..

pilihan kedua dari Elizzbath Arden bernama Pretty..bau..perh..sodap bai..bila pakai rasa pretty je.. boleh tak??ahaks..

ni dia dari Mariah Carey bernama butterfly.. aku suka botol dia. cantik.. bila pakai rasa jadi butter cookies pulak..ehehe...


okie.. itulah sahaja perfume yang dapat aku promote kat korang..pilihan aku ni base on aku rase perfume aku ni wangi..ehehe... kalau korang rasa perfume ni tak wangi, mintak maap la ye.. pendapat masing-masing..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...