lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, October 31, 2011

"SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking"



Lulu Caldina ajak blogwalking.. jom join segmen ni.. banyak faedah menanti anda.. tak rugi pun join. jom la join. hee... end for now.. banyak keje..

5 Hadiah Yang Patut Diberikan Kepada Perempuan

today aku nak share dengan korang hadiah apa yang patut korang belikan untukkan seorang perempuan. tak kisahlah dia tu mother, sister, aunty, teacher, lovers, friends and what so ever. here are some tips that may be useful.
things that you should buy:

1)Bunga or Flower
sebagai example bagi la a bouquet of flower macam dekat atas ni. confirm la siapa yang dapat tu memang orang yang bertuah. ceh.ceh. hehe. as you know, girls love flower so much, even thought dia tak suka tanam bunga. sebab bila dia dapat bunga tu dia rasa dihargai.

2) teddy bear
ni siapa yang dapat teddy bear memang bertuah kot. boleh kena histeria siapa yang dapatnya. hehe.

3) Novel
okie. aku sangat suka kepada sesiapa yang memberikan aku novel. hehe. novel pun hadiah yang sangat sesuai untuk dijadikan hadiah.

4)baju kurung
baju kurung?? hurm. sweet apa. sesuai untuk dijadikan hadiah. aku pernah je dapat hadiah baju kurung.hehe.. terpaksa ambik gambar akak aku ni.

5) perfume.
hehe. ni agak sesuai la. tapi girls sangat sensitif okie. takut nanti bila korang bagi dia perfume, dia ingat korang kutuk bau badan dia.. ahha.. so part bagi perfume tu kena pikir betul-betul ye.

okie. enough for now.. penat sudah.. haha.. bubye..

Thursday, October 27, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS




tadi semasa berblog-walking. aku terjumpa dengan satu kempen ni. kempen ni ala-ala macam kempen memerangi dengi la.hehe. tajuk kempen itu ialah JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS.kempen macam ni sangat penting untuk menjadikan korang famous macam famous amos.hehe. sodap tu. kalau korang nak join sila tekan disini. jangan tekan banner tu sebab aku tak link kan. hehe. sobab tak reti. yolah. aku baru je berjinak-jinak dengan dunia blog ni, so masih junior lagi la.hehe. if u are intrested with my blog yang ontah papo ni, follow je la. saya baik k.. tak makan orang pun. hehe.

oleh kerana aku sakit tekak, jadi sampai disini sahajalah coretan ku buat kali ni.bubye...

Wednesday, October 26, 2011

Kad Hari Jadi Buat Ibu Tercinta

hari tu postmen datang rumah aku. huh? perlu ke cerita part tu. macam first time pulak hincik postmen datang rumah ye dak? hehe. suddenly he gave me a big letter. totally big and he ask me to sign. perh. terasa macam famous pulak. haha. serious bajet retis. kuang..kuang..kuang.. ok enough mengarut.
can u guess what inside the letter?

Ahmad: KAK CT, aku nak guess.
AKU: silakan. do your best ha.
Ahmad: dalam tu ada kad betul tak.
AKU: haha.. totally the bagus la sangkaan kau tu. very the ansangkarabel. hehe. I will give you five stars.
Ahmad: ala, setakat five stars apa kejadahnya. bagi la PSP ke. tak pun IPAD.
AKU: ala setakat soalan guess macam tu, baby baru lahir pun boleh jawab ma...

okie..back to the topic. when I got the letter, aku the penuh excited pun membuka letter tersebut. tak malu betul la aku ni. that letter is for my mother not for me. hehe. tapi tangan tu gatal je nak bukak. yela, that letter macam special sikit coz it was send by my sister using air mail. bila bukak je...jeng..jeng..jeng.. terkeluarlah kad hari jadi yang superb bosar. then aku pelik, setahu aku bufday mak aku last month, macam mana pulak bulan ni yang dapat. hish. bila aku belek-belek kad tu. the card was send one week before my mother pun bufday but dapat this month. perh. sangat lama tu. kad dari NZ ke Mesia mengambil masa selama 1 bulan untuk sampai. perh.. pape pun jom kita mengusha kad tersebut.. silakan..

hamek kau siap ada gambar lagi
dapat baca tak?

p/s: hari ni cuti lagi..oh yeah..

#Wordless Wednesday# Mesin Air Ni Ada Tak Dekat Malaysia?



mesin macam ni ada tak dekat Malaysia. aku selalu nampak mesin tin jela. kalau ada sila share ye.. aku jumpa benda ni masa dekat NZ..

Tuesday, October 25, 2011

Apa Itu Krater?

Apa Itu Krater? hah, siapa nak cuba jawab. sila angkat kaki anda.muahaha.

Mak MAH: Cik Tenggiling, Mak Mah nak try jawab boleh.

CT(Cik Tengiling): hah, anda berani ke Mak Mah? apa lagi cuba la jawab

Mak MAH: krater tu adik-beradik kereta kan.

CT: erk? Mak Mah good try. tapi not accurate la.

Ahmad: KAK CT saya nak mencuba nasib yang tak beberapa nak baik ni boleh

CT: ekh, mesti la boleh.

Ahmad: tapi kalau saya dapat teka dengan betul, apa yang saya dapat?

CT: anda akan dapat teki penerbangan ke New Zealand. pergi je balik takde. kau duduk la sana sorang-sorang.muahaha.

Ahmad: ekh yeke kak. kalau macam tu jawapan krater itu adalah. jeng. jeng. jeng. krater adalah kereta baru pada tahun 2020.

CT: hek? banyak la kau punya kereta. kau dengan Mak MAh sama je. dua-dua salah. (selamat duit aku daripada ke beli tiket penerbangan Si Ahmad ni)

Ahmad n Mak Mah: so what is the answer.

CT: the answer is as follow. please read sampai habis..muahaha... kejam giler.

Krater ialah.....(sila baca pada gambar dibawah.malas nak taip)


Bagaimanakah bentuk krater?
the answer is still the same. please watch the picture below.

semua ini anda boleh dapati di Geografi form 4(aku ambil subjek ni. totally the best la subjek ni..bangga ni)
jadi enjoy gambar kenangan yang sempat aku snap masa dekat Wai-O-Tapu Geothermal Wonderland. bekas tempat gunung berapi.

welcome to the wai-o-tapu wonderland
this is my brother. saja-saja nak tempek muka dia kat sini
please don't touch the water. coz it is 100'C


saja nak tunjuk kasut nike
mata lalat.cis.

p/s: huh, enough for today, nak pi study geografi menengah atas

Monday, October 24, 2011

Congrats ALL BLACK


as we all know this year Rugby World Cup Champion goes to ALL BLACK. oh yeah. mereka telah berjaya menumbangkan France. 8-7. aku rasa semua dah dapat agak kemenangan ALL BLACK. masa time final RWC, the best part is when they were doing HAKA. perh. awsome habis la. badan-badan pemain dia sangat perh tough. perh. six pack lagi tu. fuyoo. aish. but I was wondering, diorg tak sejuk ke pakai seluar pendek? aku yang pakai seluar panjang pun dah ketar lutut. maybe they were used to it. tak nak cakap banyak coz I got many things to do. What I want to say is. Congratulations ALL BLACK.
tu dia. piala Rugby World Cup yang menjadi rebutan. akhirnya milik ALL BLACK

look. they were doing haka dance. look at thier tough body. perh. gempak. six pack bagai.
Entry that related to Rugby World Cup:
1)Kedai Rugby World Cup
2)Rugby World Cup
3) canterburry

ok.enough for now.. tadaaa....

Friday, October 14, 2011

Cinta 1 Syawal


this entry nak tulis dengan penuh emosi. cit. firstly, I wanna say "sorry readers". actually masa nak dekat hari raya tu ada yang tanya aku, tak nak wat cerpen untuk hari raya ke. memandang kan aku dah hantar dekat @#$$%%% tu so dengan bangganya aku menjawab(nama tempat yang aku hantar tidak boleh diberitahu.takut kena saman).. nanti ada kot keluar. just wait and see k.. tapi sampai sekarang takde pun.. tajuk novel Cinta Satu Syawal tapi ni nak masuk raya haji dah. batang hidung cerpen aku tu pun tak nampak. bukan apa aku boleh ke post dekat blog aku pasal cerpen tu tapi macam takde feel la kalau tajuk Cinta 1 Syawal tapi ni dah habis bulan syawal. Apa-apa pun, InsyaALLAH jika Allah memurahkan rezeki saya untuk menyambut eid mubarrak next year, boleh la anda membaca cerpen dari saya. sorry sangat-sangat ye guys. huhu..

Thursday, October 13, 2011

Coach New Perfume




okie. today I wanna to talk about coach.. bukan coach rugby la, ni coach yang branded things tu. hasil daripada pencarian pak cik google mendapati bahawa bau coach ini sangat wangi. based on pencarian aku ni, diorang kata coach tu bau dia wangi macam poppy flower. seriously for the first time aku baru tau yang poppy flower tu wujud. aish. tak up to date betul kan aku ni. ish. ish. yelah yang aku tau 'pokok popi' tu jela yang famous orang buat dadah.

"Chic. Vibrant. Whimsical. Poppy Flower mixes bright fruits with soft florals to capture the romantic side of the Coach Poppy attitude. Sparkling notes of citrus, lychee and cassis blend with water lily and jasmine petals to create an airy, lighthearted fragrance." dekat rambut pun boleh letak minyak wangi..

done for today. esok ada exam. berblog sekadar lepaskan stress..chewah.

Saturday, October 8, 2011

Hantu Rabbit

apa perasaan korang apabila korang bukak tingkap then suddenly nampak a group of rabbit dekat halaman belakang rumah korang, padahal korang tak bela rabbit pun. apa yang korang buat?

a: kalau saya, saya akan pergi dekat rabbit tersebut dan cium dia.
b: tendang rabbit tu.
c: cabut lari, tutup tingkat then terus tidur (sebab ingatkan hantu rabbit tadi).

which one is your answer? sila jawab dalam kertas OMR..hehe.. walauapa pun jawapan korang, tindakan yang aku lakukan takde pun dalam senarai jawapan. masa aku nampak rabbit tu dengan penuh excitednyer aku capai DSLR aku dan berlari menuju ke halaman belakang rumah. cara aku dah macam anak dara nak lari dari rumah je. hehe. oleh kerana aku ni one of the die hard fans of rabbit so dengan terujanya aku mengsnap gambar rabbit-rabbit tersebut. tengah syok-syok snap gambar tetibe terdengar ada orang nyanyi "dia mana dia anak rabbit saya". perh, cuak giler time tu kot. hantu ke? erk tak tau la. tapi yang hebatnya sepatutnya lagu tu berbunyi macam gini. "dimana dia anak kambing saya". perh, hantu pun pandai gubah lagu ni. after this boleh la jadi komposer terkenal. apa-apa pun saksikanlah gambar yang telah disnap oleh hantu ekh salah.. gambar yang disnap oleh cik tenggiling..



acara melantak beramai-ramai sudah bermula. yum yum. sedapnyer.

ops. cik tenggiling ambik gambar aku la. kena posing cantik-cantik ni. peace.

cantik tak mata I? merah gitu. ala-ala mata kak tenggiling yang tengah suffer from sakit mata. ni effect aku dapat daripada dia la.
tenggiling bergulung: cis, tak guna nyer arnab, dia salahkan aku pulak.

I nak lari. alamak. gambar I telah disnap pulak. tak sempat nak lari.
tudia.. part belakang arnab. aik. kontot je tail rabbit ni.
jalan-jalan cari makan bersama Cik Rabbit
hye awak. apa khabar?
I love you, do you love me? aish gatalnyer.ahaha..

ops.. censor.. they were kissing each other.. 18sx btul la..yang bawah 18 tahun jangan tengok ye. sila tutup mata anda.

korang mesti ingat kambing je yang buat hal nak lari. tapi arnab ni pun ada ura-ura nak larikan diri juga. lantak korang la wahai cik rabbit sekalian.


arnab putih(betina): awak, saya rasa saya nak lari tinggalkan awak la
arnab hitan (jantan): lari la. ada aku kesah.
arnab putih (betina): sampai hati awak buat saya macam gini. sekarang jugak saya lari
arnab hitam (jantan): bye bye and please don't come back ye. menyampah I tengok you.muahaha..

tinggallah arnab itu bersendirian setelah ditinggalkan isterinya yang tak tercinta.

p/s: dah lama tak online. ehee..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...