lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, January 23, 2012

Wayang Ini Kita Punyer

Assalamualaikum and hi readers. how's your life? great? good? misreable?
today, right here, in this entry I wanna share with you my first time experience tengok wayang. okie, itu tipu. actually first time tengok wayang yang takde orang..
korang tau tak cerita 1957 Hati Malaya? cerita ni masa zaman 2008, macam tu la.

masih anda ingatkah lagi cerita ini?
okie back to the topic.my cousin, Angah Fatin called me and invited all my cousins to join her as she got ten free ticket.. wohoo.. free dude.. okie.. basicly time tu memang cukup korum.. cukup-cukup je sepuluh orang.. as we enter the hall or better known as bilik wayang tu, I found that, the room is sunyi sepi. sampai bunyi cengkerik pun boleh dengar. that's is totally hyperbola.. haha.. time tu I just thought that maybe were too fast and furious like tokyo drift hingga menyebabkan takde orang yang sampai. as we got free ticket, so we can choose our own seat. disebabkan , there were ten of us, so we decided to seat at the row tengah-tengah, jz nice for ten of us. takde yang jatuh tergolek. semua muat-muat je dekat tempat duduk masing-masing. kebiasaannya dalam wayang, mesti ada iklan pada awal-awal kan. (kenapa kena ada iklan, ini bukan teebiee la nak beriklan-iklan bagai). the intro dah mula nak start but we found it still sunyi sepi without other people except ten of us. so, we juz buat dunno and continue to watch the historical movie that will definetly help you to score in your PMR and SPM history paper. tengok cerita ni, confirm paper sejarah A. (erk, itu tipu aja)..haha.. then, I found this movie is really intresting.. different from the other movie. bila tengok movie, I feel very patriotic u.. but I was wondering kenapa ramai tak nak tengok cerita ni? come on man, support la sikit industri perfileman kita. selepas setengah jam tengok movie ni, I feel like nak tukar tempat duduk, so I change my seat and followed by my cousins, dah macam wayang ni tempat kitaorang pulak. bayangkan,dalam satu wayang, hanya terdapat sepuluh orang sahaja, terasa macam dekat scene panggungwayang berhantu pulak.. kehkehkeh.. kesejukan aircond wayang itu sangat terasa okie.. best..best..best.. so that's the end of the story. k.bai..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...