lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, May 26, 2012

Adakah Kita Sedar?

Assalamualaikum, wahai pembaca blog ku, ekh ada ke yang membacanya? kalau ada, Alhamdulilah, kalau takde pun takpe. Hak masing-masing. Dalam kita sibuk dengan duniawi ini, janganlah kita lupa kehidupan diakhirat kelak. Sebelum kita pergi melangkah (ekh melangkah ke bukan sepatutnya scroll down ke? oh, sila abaikan). Lagu-lagu inggeris sekarang mendapat tempat dihati rakyat kita. Dan kita sering kali mendengar orang menyanyikannya walaupun english lintang pukang but still kita menyanyikannya tanpa menapisnya terlebi dahulu. Telan hidup-hidup. Tapi pernah tak kita selidik terlebih dahulu lirik yang kita nyanyikan?

Jom kita usha lagu yang pertama: It Will Rain By Bruno Mars

There's no religion that could save meNo matter how long my knees are on the floor, ohSo keep in mind all the sacrifices I'm makingTo keep you by my sideAnd keep you from walking out the door.

cuba, baca ayat yang warna biru tu. sepatutnya, agama berada ditempat yang pertama tidak kira pada masa susah mahupun senang.



Next song: Give me Everything Tonight.


tonight i will love love you tonight
give me everything tonight
for all we know we might not get tomorrow
lets do it tonight
i will love love you tonight
give me everything tonight
for all we know we might not get tomorrow
lets do it tonight
lets do it tonight
grab somebody sexy tell ‘em hey
give me everything tonight
give me everything tonight
give me everything tonight
give me everything tonight
excuse me
but i might drink a little bit more than i should tonight
and i might take you home with me if i could tonight
and i think you should let me cause i look good tonight
and we might not get tomorrow
Nak bagi kau apa? sila faham-fahamkan ye. Adakah kita semua sedar bahawa orang barat menggunakan medium muzik untuk menyesatkan umat Islam? Banyak dah lagu yang menyesatkan kita. Sebagai anak muda, janganlah terima sesuatu lagu itu bulat-bulat, takut nanti jatuh akidah. Jadilah manusia yang bijak berfikir. Jadi jangan malu untuk mendengar lagu nasyid yang sudah tentu kita fahami maksudnya. Semoga entri kali ini memberi pengajaran buat kita semua.

6 comments:

Selendang Merah said...

bahaya kalau kita menyanyi kalau x fhm apa yg mereka cuba buat..semoga kita semua terselamat dri kejahatan org barat.

MawardiYunus said...

haah kita sedap je dok nyanyi =.=

Atiqah Wadiah said...

betul tu..first recognize yg dorng buat lagu utk sesatkan umat Islam adlh lagu black eyed peas yg b'tajuk where is the love tu..

huhahuha said...

dgr jee xpe an..

Hans said...

yups...
dah lama tahu tapi xada apa2 tindakan diambil

KorN said...

susah la kalo kita nyanyi x faham maksud..... kannn... baik nyanyi lagu m daud kilau.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...