lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, December 15, 2012

Jom Pergi Meminang!

From my previous entry, aku ada tulis about merisik. Yes of course, before meminang, we have to merisik first. Ikut adat la.
Last sunday was my brother engagement. Best! Best! And of course of family theme is Grey. Anyway grey looks exclusive. Ala-ala anak Dato la pulak (mood: perasan). You know what Kak Zack; pemilik blog UTARA MAI pun join rombongan ni sekali. Dan part yang paling penting, muko den masuk blog Femes. Class i'olls. Bangga sikit dan bergulung-gulung macam tenggiling. Hokalorhla, tak sodar diri betul la aku ni, esok tu exam geografi kot. Walaupun begitu buku tidak diabaikan. Saya sayang geografi (habis je paper 2 geografi aku nangis. Pressure! Pressure)

On my brother engagement he was not here. He was away in Tawau. He is a very busy bachelor and his will be wife is a doctor. As usual doktor selalu on-call that what makes me wanna be a doctor because I will be able to wear a labcoat. (nampak smart gitu).


Hantaran pada meminang ini adalah sebanyak 5 berbalas 7. Hantaran dari belah lelaki ialah cincin dua bentuk (satu bentuk memang cincin tunang, the other cincin is hadiah from my mother), cake bertunang, sirih junjung, handbang and DKNY perfume.

Kek bertunang dari pihak lelaki kepada pihak perempuan. Ditaja oleh Pak Lang and Family. Thank u guys.
Cincin pertunangan. As I said we have two cincin here. One for pertunagan and the other one as a gift from my mother.

Before we start our journey to Kuala Pilah (rumah tunang my brother), my parents ada buat doa selamat dekat rumah. And there was a LOT a LOt  a Lot a lot of foooooooooooodddddddddddd. Totally heaven. Mum cooks Nasi Lemak ayam berempah and Mee SUP. Sedap hingga menjilat jari (itu sunah). Dan terdapat juga pelbagai kuih muih yang akhirnya selamat masuk ke dalam perut la. Yang akhirnya menghasilkan bunyi buuurrrrpppppppppp (tolong jangan bayangkan rupanya. Sangat hodos gitu). Tepat pada pukul 12tgh rombongan meminang telah bergerak keluar dari rumahku.
Our Wedding theme is Grey
Family belah abahdan juga belah mak. See my mother?
See paper bag yang warna warni tu, inside there ada bag Coach. Given by FN for FZ.

Jalan bukit putus sudah lurus tapi malangnya jam sangat melampau-lampau overdose. Betapa sudah majunya kampung aku. Untuk pengetahuan semua kampung aku memang sudah maju sejak dahulu kala.. TERBAIK!!!

Aku dan Kak Zack satu kereta yang dipandu oleh ayahku dan co-pilot oleh ibuku meanwhile my sister naik kereta baru my aunty: Honda City Transformer.

The engagement was perfecto. Feel wanna engage too but ambition must come first.
I think let the picture do the talking eventhough the picture can't talk in real. Just assume it. Coz usually a photo can explain everthing: happiness, sadness and bla bla bla.
Antara blogger picisan dan blogger terkenal.
Before the engagement start let us perform solat Zuhur dulu. bagi berkat sikit majlis.
Tu dia blogger famous sedang meneliti gambaq-gambaq dalam kamera beliau
the dulang girls.

And the highlight for today is jeng jeng jeng.. majlis sarung cincin. And here is my will be sister-in-law in future. Dr. Dalila. HO at HSTJ

Kepada kak Dalila selamat menjadi tunang kepada abang saya

p/s: I guess this is end of the entry. Wait for my brother solemenization and wedding entry in two years more. Well now I am wedding planner.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...