lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, December 31, 2012

Shopping Spree With The Girls

Perempuan dan Shopping memang tidak boleh dipisahkan. Ibarat "kami buddyz, takkan terpisah".
Usually perempuan ni bila shopping sebab diorang banyak sangat duit so nak pi perhabiskan duit tu dengan shopping, ataupun sekadar window shopping untuk mengelakkan rasa bosan atau mereka sangat memerlukan barang tersebut.
As for me I dun like shopping kerana:
1) orang ramai, malas betul la aku nak bersesak-sesak plus dengan pelbagai bau dan pelbagai ragam. So, bila aku nak pergi shopping aku akan rancang dengan betul agar aku tidak akan bersesak sesak.
2) perhabis kan duit je. part ni aku sangat concern, maklumlah aku kan penganggur terhormat sekarang, so nak shopping haruslah berpada-pada. Walaupun mak dan ayah aku bagi aku duit tapi kan haruslah berjimat, takkan nk perhabiskan duit mereka pula. Malu-malu.
ok, setakat tu je alasan aku yang tak berapa nak kukuh, still goyah macam joyah.

ekh lupa pulak, in previous post aku ada jugak tulis pasal shopping. jadi sila tekan disini (tekan je ayat yang berwarna ni untuk baca post lama tu)
dulu kat sini kedai espirit tapi sekarang dah tukar kepada apa benda entah.
If mum with us, then the shopping will be heaven. Kalau nak shopping guna duit sendiri, rasa lemau je nak bayar.

Dan tempat yang kami tuju ialah Kirkcaldie and Stains. Shopping complex kat New Zealand taklah secomplex di Malaysia. Kat Malaysia semua jenama dan kedai under one roof tapi kat sini takde. Kedai ni pun hanya dua tingkat sahaja ok. Dua tingkat! Dan yang pasti no food court. Kalau ada pun food court tidak akan ku jejaki kerana tidak halal. 
Well, I went there in December but there were no snow. Dun ask me why coz I have to open my geography book. But as usuall you can't stand the strong wind that can make u freeze. Tapi kalau dah biasa ok kot. But still aku suka iklim khatulistiwa. Bersyukur sangat.
See, the decoration. That is chocolate. YUMMY. but ingin diingatkan disini bahawa dalam cermin tu tiada chocolate Cadburry. Jenama chocolate dalam kaca itu adalah jenama pure New Zealand.


Kirkcaldie and Stains ni macam Pavilion di KL dan Harold di London. Hah, macam tu lah ibaratnya. So mahal hingga tidak terkata. And there was no Discount.


Owh, semua chocolate yang telah siap dipacking and kebanyakkan packingnya bertemakan Christmas. Why Christmas? becaus this is december and they celebrate Christmas and of course they use the chocolate to give as a present. and me buy nothing cause I want this one (the picture below) but my mak doesn't give me to buy that cause my mother really care about halal and haram.  beware girls and boys, in chocolate sometimes they put wine, rum or they use piggy fat. 


meleleh salivary amylase bila tengok chocolate ni. Ada pelbagai bentuk, rupa, warna dan rasa. Dan semuanya totally sodap. (aku agak je, tak rasa pun).

Ok, mari kita lari dari food, jom kita pergi part pinggang mangkuk pulak.

See, the deco. Maaflah kalau tak nampak kerna aku salah setting camera. 

 "mak, sabar mak. jangan beli, nanti siapa mau angkat barang". Well, kat sini kami tiada abah dan abang yang boleh dibuli untuk membawa barang shopping so if we shopping I will be the carrier.
mum and sister is looking at alatan bakery.. no no.. we dun need that.. Owh, ramai yang bertanya about handbag my sister tu. ok, jenamanya ialah guess dan berharga 250NZD. hah, tukarlah sendiri dalam ringgit malaysia. owh harga 250NZD adalah selepas discount ye.


fancy betul colour salad making ni. very light and practical. harga pun practical. anyway it is eco save. Selamat ye.

 owh, ini bukan budak chromosome terlebih, sila jangan confius. It is me.  benda yang aku pegang itu ialah anak itik. Anak itik ini digunakan apabila kita masak pie. Nak tengok sama ada pie tersebut sudah masak ataupun tidak. If tidak, kita boleh masak lagi.
 teapot ghost.. haha.. macam-macam warna. actually ini merupakan first time aku menengok cara susunan teapot macam ni. so creative.
paper plate, paper cup, tissue paper dan apa-apa paper semuanya bertemakan santa claus and of course it is RED! 
Dan dari part pinggan mangkuk kita beralih kepada part shopping perfume. just said jadore, marc jacobs, victoria secret, elizebath arden, paris hilton, and macam-macam lagi. Semuanya murah-murah berlaka.

aku confius dengan kehadiran Mr. Skeleton yang tiada function.

 time to say bubye to Krikcaldie and Stains dan satu memo untuk syarikat ni. "asal barang korang mahal sangat?"
 marilah kita tengok puppet ni... maaf, aku memang tak reti ambik gambar.

and here is goes once again Cik Tenggiling and Tuan Pengetua.

and so here is the end of our shopping spree...
yeay...




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...