lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, January 25, 2012

#Wordless Wednesday# -Me With Artis


yeah, its me with my mother, Azura Zainal, mock cek and Aidid Marcello..

Tuesday, January 24, 2012

ME AT INTEL PRIZE GIVING CEREMONY

As we all know I am one of the PC Ku, Teman Ku winner.. ALhamdulilah.. please click here, If you are still blurry..
jadi pada hari yang indah lagi permai ini, aku nak cerita dekat korang semua macam mana perjalanan aku ke prize giving ceremony tu.. so let check it out..
pagi tu aku still pergi sekolah, semalam orang Intel hantar mesej kata pukul 2 petang, so still got time to go to school and study.. at 10a.m. my parents came to my school and fetch me, we rush to Mutiara Damansara. that was my first time to go to e@curve. in my mind I said "aku ingatkan ada the curve je, rupa-rupanya e@curve pun ada". perjalanan yang dahsyat with to many cars. erk, aku kan duduk dekat kampung, kampung mana ada banyak kereta. yang paling banyak pun lembu.bila sampai je dekat situ, baru pukul 1 tengahari, still got an hour more, so I decided to go makan-makan.. lapar wow, dari pada pagi tak makan lagi. time jalan-jalan dekat situ, I feel so awkward by wearing school uniform. lame, nampak sangat yang aku ni budak sekolah.. after eating and performing our prayer, we rushed to laudary bar.. masa nak tunggu event tu start, aku duduk dekat luar. aku perasan banyak mata yang memandang, aku yang perasan atau mereka benar-benar memandang. confius sekejap. biak pi la hang pa.
look its me and my belove mum at Laudary Bar, yeah belakang tu semua winners. I'm the one who wearing school uniform.. bangga siot..
luckily there were two people who I love the most, came and accompany me. they always support me no matter what. that's why I love them.. jeng..jeng..jeng... here they are..
MR Penyelia and MRS Principle.. haha.. my parents.. they always support me..love you both ketat-ketat. I'm pretty sure they were happy. ops, lupa nak bagi tau yang masa masuk je dalam bar ni, aku terperasan ada seorang mamat handsome and awek cun.. muka diorang looks very familiar.. nak tau siapa diorang tu???? jeng..jeng..jeng.. (this annoying sound again and again and again)

tadaa.. ini dia abang aidid marcello and kak azura zainal.. kak azura, I really adore you english speaking style..
selepas selesai mendengar serba sedikit daripada orang-orang kenamaan intel, so it is a time for prize giving.. I think my hormone secretes to many adrenaline..
yeah.. its me...
with the other winners..

smile bebeh smile.. posing maut sikit ekh..hehe.. love this picture so much..

me with emcee of the day..hahaha...
okie..till then.. I gues this is the end of the story.. bubye..

Monday, January 23, 2012

Wayang Ini Kita Punyer

Assalamualaikum and hi readers. how's your life? great? good? misreable?
today, right here, in this entry I wanna share with you my first time experience tengok wayang. okie, itu tipu. actually first time tengok wayang yang takde orang..
korang tau tak cerita 1957 Hati Malaya? cerita ni masa zaman 2008, macam tu la.

masih anda ingatkah lagi cerita ini?
okie back to the topic.my cousin, Angah Fatin called me and invited all my cousins to join her as she got ten free ticket.. wohoo.. free dude.. okie.. basicly time tu memang cukup korum.. cukup-cukup je sepuluh orang.. as we enter the hall or better known as bilik wayang tu, I found that, the room is sunyi sepi. sampai bunyi cengkerik pun boleh dengar. that's is totally hyperbola.. haha.. time tu I just thought that maybe were too fast and furious like tokyo drift hingga menyebabkan takde orang yang sampai. as we got free ticket, so we can choose our own seat. disebabkan , there were ten of us, so we decided to seat at the row tengah-tengah, jz nice for ten of us. takde yang jatuh tergolek. semua muat-muat je dekat tempat duduk masing-masing. kebiasaannya dalam wayang, mesti ada iklan pada awal-awal kan. (kenapa kena ada iklan, ini bukan teebiee la nak beriklan-iklan bagai). the intro dah mula nak start but we found it still sunyi sepi without other people except ten of us. so, we juz buat dunno and continue to watch the historical movie that will definetly help you to score in your PMR and SPM history paper. tengok cerita ni, confirm paper sejarah A. (erk, itu tipu aja)..haha.. then, I found this movie is really intresting.. different from the other movie. bila tengok movie, I feel very patriotic u.. but I was wondering kenapa ramai tak nak tengok cerita ni? come on man, support la sikit industri perfileman kita. selepas setengah jam tengok movie ni, I feel like nak tukar tempat duduk, so I change my seat and followed by my cousins, dah macam wayang ni tempat kitaorang pulak. bayangkan,dalam satu wayang, hanya terdapat sepuluh orang sahaja, terasa macam dekat scene panggungwayang berhantu pulak.. kehkehkeh.. kesejukan aircond wayang itu sangat terasa okie.. best..best..best.. so that's the end of the story. k.bai..

Friday, January 20, 2012

A Lot Of Terima Kasih


ALHAMDULILAH!!! ALHAMDULILAH!!! ALHAMDULILAH!!!
pray to ALLAH S.W.T coz I win this PC Ku, Teman Ku competion..
if you still blur about this competion, please click here
so as thanx give, I would like to make an entry specially to my belove voters..

the first and formost thanx to Intel Malaysia coz give me this opportunity to join this competion.. Thanx Intel..

next, of course to my parents, siblings and cousins yang tak putus-putus mengundi saya.. yeah.. nasib baik tak terputus jari.. ye dak..

third, my classmates. most of them, I think they vote for me..
my junior, Muhd Ashraf, seorang yang paling rajin memberi komen kat blog aku. thanx adik...

then, of course my blogger friend, novelist, facebookers, twittters and insan-insan yang totally kind-hearte... thanx u'olls...
don't forget for my next entry.. I will tell you more about the prize giving ceremony.. k bai..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...