lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, January 14, 2013

Angry Bird Mati

Last friday as I was reading a horror story (cerita hantu pasal hantu dekat hospital. Suka benar aku baca pasal cerita hantu dekat hospital. Dunno why). Tengah aku syok-syok baca cerita pasal hantu ni, tengah syok sebab time cerita tu tengah kemuncak tup tup aku dengar nama aku diseru.

"Adik! Adik!" (cara hantu tu panggil aku macam style orang indon, rupa-rupanya maid aku yang panggil)...

aku dengan bermalas-malasan or in other words malas giler nak layan kerenah bibik aku tapi aku baik jadi aku pun jawab.
"nak apa bik?" (dalam hati nak je aku suruh hantu ni cekik bibik aku. haha, mood tengah jahat)

tengah bahasa yang susah aku nak paham or in other words memang aku tak nak faham bibik aku ngomong begini "itu itu ada burung jatuh".

"halar, biar la dia jatuh, dia penat tu, nak rehat". (aku memang suka jawab secara acuh tak acuh)

"Mari in tengok dulu". (bibik aku ni jenis yang suka paksa-paksa orang, damn betul. terpaksa jugak la aku kena follow. huhu)

Sememangnya memang betul ada burung mati.. haha.. satu lagi kerja aku nak pergi menanamnya. But before aku menanamnya, aku bawak burung tu masuk bilik aku then ambik gambar sepuas-puasnya then baru tanam (kerja menanam dilakukan oleh my dad, kalau nak harapkan aku memang tak lah aku nak buat).
 
My cousin Arif is trying to CPR the bird.. EEEiiiiuuuuuuuuuu.... It already dead ok

4 comments:

Nurul Farahizzati said...

alahai.. sian burung tu.. huhu...

afzalsukasuki said...

dia tak mati la, tapi menyamar mati..

seyes la.aku blajar masa klas geografi dulu

nadia farhana said...

ciannye burung tuu

QasehnyaRania said...

alahai siannya burung tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...