lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Tuesday, January 22, 2013

Bila Nak Malam?

Last year masa aku pergi New Zealand waktu winter. Pukul 6 petang dah macam pukul 8 malam. Setiap kali berjalan kalau dah pukul 6 tu wajib cari hotel and New World (supermarket macam Giant la kalau dekat Malaysia). Pukul 8 malam dah macam pukul 10, so pukul 8 je masing-masing start tidur. Selalunya kalau berjalan memang aku terlepas dari tidur dekat sofa, atas carpet. Haha. Nampak tak how ditaktor I am. 

But this year, the atmosphere is different. Summer weh. Pukul 8 malam still cerah macam pukul 5 petang. Lambat malam and cepat siang. Maghrib pukul sepuluh malam, subuh pukul 3 pagi. Huhu. Usually kami balik pukul 7 malam and mum usually start cooking at 8p.m. Bila aku nak tolong mak masak je and mum will say this "adik pergi la jalan-jalan dulu. nanti agak-agak dah penat balik la". Oh yeah. Mak bagi green light. Dapat la aku berjalan dekat kawasan sekitar. But kawasan perumahan dekat sini sunyi sepi. Where have anyone been? eventhough it is summer, everyone prefer to stay at home. Sejuk weh. Sejuk. Nama je summer tapi sejuk. Tapi time ni lah nak nampak cahaya matahari yang sebenar.


Dad says here the grass is tunggau free. So kalau nak duduk, berguling-guling pun takpe.


look at my petite house. so cute huh. English-modern style.


I donno what to do. bila nak malam? mata dah ngantuk but yet the sun does not want to get down. huh.

4 comments:

Alyn Lah said...

bestnyaaa !!! :)

nadia farhana said...

untungnyaaa

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

best best, kat area mana ni ?

Aida Omar said...

kat new zealand eh? bestnye dapat pergi sana.. kita nie dalam malaysia pun tak mampu lagi nak merantau.. hehe. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...