lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Friday, January 18, 2013

Dari KLIA ke Auckland Airport

Hye, blog.

"Rasa rindu giler dengan blog tenggiling ni. Rindu sangat. I love this blog". <------- kalau korang cakap macam ni, aku janji akan belanja korang. Tertakluk kepada terma dan syarat only.

Jika kita ingin fly ke overseas dengan menggunakan apa-apa airlines kecuali Air Asia sebab kalau Air Asia korang akan berlepas melalui LCCT, so tak dapatlah naik train dekat KLIA tu.
My mum, my cekguu....
Ini cerita masa aku nak fly ke NZ, secara jujurnya aku dan akak aku telah sakit perut. Siapa yang sabotaj aku nak fly ni. Oleh kerana kitaorang check in bag awal so my parents nak pergi foodcourt yang dekat bahagian carpark tu, so aku dengan akak aku belari mengejar toilet kat part arrival tu. Awal pagi, so tiada orang and toilet bersih berkilat. I like. Memang heaven la. Wangi lagi. Kiranya memang tip top la.


Lepas dah masuk dekat balai berlepas (dekat bahagian yang kena naik aerotrain tu), mak aku suruh aku pergi toilet, sebab tak kuasa aku nak membuang kat atas flight tu. You know why. Bila aku baru je nak melangkah kaki masuk ke toilet tu, mang ai busuk amek. Aku terpandang pekerja dekat situ yang leka main handphone. Pelik aku macam mana diorang mampu bertahan duduk dalam toilet yang busuk ni atau sememangnya mereka mempunyai masalah menghidu bau. Ni suruh anjing bau, anjing pun boleh mati beb. Kotor? Tak usah cakap, keadaan sangatlah kotor. Yang aku peliknya, pelancong asing punyalah ramai tetapi kenapa pihak KLIA tak ambil tindakan weh, ke pihak KLIA pun ada masalah membau juga huh? 

Ini merupakan kali pertama aku menjejakkan kaki ke Auckland Airport, mak ngan akak aku dah banyak kali, so diorang dah biasa. Owh, dekat Auckland Airport ni ada muslim prayer room ok. Kirannya Surau la. Tak sangka negara orang putih pun ada surau, so tiada alasan untuk anda tidak menunaikan solat. Toilet kat sini, of course no water, we just use tissue paper. Overall bersih la tak kira kat mana. Senang membuang...
Muka happy. Yeay, toilet bersih. Tip top.


The End....

Jangan membuang dimerata-rata tempat k.


2 comments:

zila manaf said...

bestnyelahai nak oleole ;p

Diya Sesame said...

jemput join.ada hadiah maxi dress,jubah & cash rm100!
http://diyasesame.blogspot.com/2013/01/happy-blogging-giveaway.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...