lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, January 5, 2013

G.R.A.D.U.A.T.I.O.N


G to the R to the A to the D to the U to the A to the T to the I to the O to the N.  GRADUATION! perh, mesti korang penat nak membaca ayat tu kan, aku yang tukang type pun penat juga. huh! (satu keluhan sedang dilemparkan ibarat seorang guru melemparkan buku latihan anak muridnya yang gagal menyiapkan tugasan yang diberikan. Skema sungguh ayat aku)

2013, I am officially 18. yeah, school fever is over.(gaya macam pemain bola sepak yang baru lepas tendang bola masuk dalam gawang, oh yeah). Dan sekarang barulah boleh tulis pasal Graduation. Sekolah aku ada buat graduation day, ala-ala macam High School Musical tu. Over seh. And well I will be Vanessa Hudgens while I am still searching that who will be my Troy Bolton.

Sebenarnya aku tak nak pergi pun graduation day tu but my dad gave me Rm120. Rm80 for the graduation and the rest is for me to buy my shoes. They really wanted me to look great on that day. Cikgu pun terperanjat sebab aku tak pergi graduation tu tapi orang pertama yang bayar. hah, macam mana pulak tu? Macam tu la..

Malam sebelum hari graduation tu aku tidur lambat, memang dah jadi kebiasaan aku untuk menjadi burung hantu. (sebab tu eyebag aku tebal) dalam pukul empat pagi baru aku tidur, then enam pagi ekh bukan enam setengah pagi baru terjaga, kelam kabut nak siap gi sek. Sampai je dekat sekolah, alahai sikitnya manusia form five ni, rupanya diorang tak datang sekolah. Tapi tidak mengapa PNP berjalan seperti biasa. Petang tu sebelum my dad pergi kerja, he sent me to Klana Resort. Amboi, kelas kau. Graduation buat dekat hotel. Mata aku dah tak beberapa nak kerjasama dengan aku, ai maklumla malam sebelum tu dah tidur lewat, petang tu pulak still tak dapat tidur. mana tak nya mata aku tak mogok.

Ekh, dah la. Sampai setakat ini sahajalah. Aku tak suka cakap pasal graduation day ni. hahahaha.. Kerana Aku sangat JUJUR.

aku: weh, kamarul cantik tak gambar aku?
kamarul (yang pegang camera): tak pun
aku: kuang ajar punya budak.
shafina (cakap dalam hati je): aku kena cover ni, my papa duduk depan I. nervous u. 


kenapa mata aku macam kecik semacam. oh lupa pulak. mata aku tengah mogok.


serious kelakar aku pakai baju ni. Tak suka. Tak suka.  And look what I got on that day




2 comments:

mohdhazlan Dreadlock said...

tahniah :)

Razil Tahir said...

you're gonna miss school. like deadly. serious cakap! XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...