lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, January 31, 2013

Santa Parade Bukan Santan Parade

Masa tengah shopping, I was wonder apa hal banyak plak jalan ditutup? kalau kat Malaysia bila jalan tutup je mungkin ade Le Tour De Langkawi, habis tu kat New Zealand ada apa? Puzzle puzzle in my mind, but ada aku kisah.

Around p.m. OI saw may people sitting at the bahu jalan. I asked my mum "ma, nape ramai sangat orang?" (kat negara omputih ni kau bantai je cakap nogori sombilan, diorang bukannya paham pun)
"cuba try tanya kakak". Aku pun dengan muka blur pergi tanya akak aku "kak, asal ramai sangat orang tu?". sambil tangan pointing dekat mat salleh tu la. my sister said "sebab ada santa parade. Pukul 2 baru start. nanti kita pergi la tengok". Around 1.40 baru kami mengambil tempat. mang ai time tu memang keadaan panas gilos. but luckily ada angin. Time ada parade la cahaya matahari nak jadi bahang plak. waduh-waduh. Here I met with seorang ibu from Indonesia. She is so friendly. Siapa kata Malaysia dengan Indon tak boleh baik? hanya orang yang berfikiran cetek je yang nak bergaduh-gaduh ni. Anyway kadang-kadang bila nak keluar rumah ada jugak terserempak dengan a group of boys from Indon(cara loghat diorang cakap macam indon), so kacak and they are wearing cot. Perh, segak habis meh. muka ala-ala Gunawan (pelakon indon yang handsome tu).

Itu semua tak penting, ini yang penting.. The highlight of the story.
The Santa Parade. But I think it already jadi Santan Parade yang dah basi sebab dah lama sangat. Peace yo.
Dah start dah aktiviti berjemur dibawah tengah panas. But still the wind really help me. But all the mat salleh and minah salleh really love the hot sun. For them "what a prefect weather" as for me "aku nak snow. Aku nak winter".

 
Abang said "you seriously look like ustazah. memang pas dah kalau kau nak pergi Mesir". Well, tudung labuh, baju muslimah and InsyaALLAH trying to labuh my hijab and to be a better Muslim. Amin.
They are not just family, they are friend and they are the only person who also be with me in ups and downs. Love both of them. And yeah both of them are Siti's.

And so here come the king and the queen. But where's the queen crown? I dun think she deserve to be a queen. Lagi afdal lantik aku jadi queen la.
Wolkswagen mini. Bukan kereta idaman kalbu. Kereta secoit je tapi harga macam harga kontena. Mahal yang amat. Tapi kalau ada individu yang sudi belikan kereta ini untuk aku memang sangat-sangat dialu-alukan.
Kereta kodok macam kereta Mr. Bean tapi yang memandu tu bukan Mr. Bean la. Pembawa kereta wolkswagen mini ni mewakili Wellington Town Radio. Kalau korang nak dengar macam mana radio ni, tune in Lite.fm. sebijik wo. Bila aku turn on Lite.fm terus aku teringat my life in New Zealand.
Effect gambar tak beberapa nak cantik sebab akak aku yang amik gambar. haiyoo. Kakak, you need a lot of practice.
Ini watak animation apa benda entah. aku tak pernah tengok pun citer ni. korang pernah?
Tabik hormat. Dah macam perbarisan dekat sekolah. Kalau ada rumah sukan yang pakai pakaian macam ni memang sah rumah sukan diorang jadi juara. (aku dulu rumah sukan warna ungu, penolong kapten rumah sukan and my kapten is my friend. Kawan pidato and debate aku. Kawan aku kata kami ada jodoh tapi reaction aku "haktuih". Mueheheh)
 
Wellinton Children's Hospital. This car is sponsored by Suzuki. Kereta ini buruk. not my taste.
 
Dalam banyak-banyak gambar, inilah yang paling aku suka sebab giraffe tu pandang camera. The best shot la.

So I guess that the end of the story. Lalalalallalalalallalalalalla..
See you soon in the next entry.

4 comments:

Yumida Huda said...

sronok nengok pic..nampak happening...

follow sini..yg ke 397

Qaleshya Umairah said...

Waaa.. seronok ny !

El-Janna said...

xsampai sana lagi la..

nadiah mazli said...

nice pic..meriah..sye dh follow blog akk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...