lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Tuesday, January 8, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......


 
 
Aku selalu sangat menerima soalan berbunyi macam ini?
 
Hye Tenggiling Bergulung, duduk mana?
 
Dengan ini saya ingin mengisytiharkan bahawa saya sememangnya berasal dari Negeri Sembila Darul Khusus.
 
Apa tempat menarik dekat Negeri Sembilan?
 
Secara jujurnya aku merasakan bahawa tak banyak tempak pun boleh dilawati tapi bukan bermakna Negeri Sembilan tidak mempunyai tempat menarik. Jika anda suka berkelah anda boleh ke Port Dickson. Jika anda sukakan air terjun, marilah ke Ulu Bendul dan Jeram Toi. Tapi yang paling menarik anda bolehlah datang ke Istana Besar Sri Menanti. Kerana disitu terdapat banyak misteri. Jeng. Jeng. Jeng. Secara jujurnya aku tidak pernah menjejakkan kaki di sana.
 
Makanan yang menarik haruslah Masak Lomak Cili Api. Perh, memang terbaik la. Jika anda pergi ke negeri mana sekalipun, masak lomak cili api mereka tidak dapat menandingi kehebat masak lomak cili api orang nogori. Memang terangkat la.
 
Benda yang menarik? Di Negeri Sembilan kami mengamalkan adat pepatih. Kami akan dibahagikan ke beberapa suku. Aku merupakan suku biduanda. Suku dilarang untuk berkahwin dengan sama suku sebab takut terkahwin dengan keluarga sendiri. so, janganlah gatal nak bercinta dengan sama suku.
 
Jadi itu sahajalah yang aku kira menarik about Negeri Sembilan. Yang lain aku rasa biasa je.
 
owh, dan tak lupa juga kami ada TIUB. Nak tau apa dia TIUB ni scroll down.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TELUR ITIK ULU BENDUL (TIUB)
 

15 comments:

rodiyatul akmar said...

singgah sini , done follow awak :D

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

have a nice day :) salam perkenalan .

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Mimie Najib said...

salam kunjugan dari segmen yang sama.. saya blogger dari perak.. :)

kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

ALS said...

Singgah sini dari segmen yang sama,

Dah follow awak dah,

Jom follow saya jugak,

http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri-sarawak.html

jaakechik said...

jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

Syah said...

hai!jom join GA gempak ni!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

NaZiRaH... said...

akak pernah menetap kat port dickson 2 tahun lepas, best..
done follow kamu, jom tengok apa yg menarik di negeri kedah..;-)

http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Yaya LaRh said...

Saya pun orang nogori . Jom singgah blog saya !

Peace Yoo !

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

yeen miscelivious said...

hai assalamualaikum
yeen pun orang nogori jgk
jom terjah ke blog sye hik2
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

♥Farhana♥ said...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak .done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

Eedi Aziz said...

salam dari blogger Kelantan

http://eediaziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

QasehnyaRania said...

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

hye dik salam kenal dari ciksu.
dari segmen yg sama

i follow dari KEDAH ;D

jom singgah blog ciksu, :D

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...