lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, January 28, 2013

So Fresh So Good

In New Zealand, memang tak sah kalau anda tak makan sayur-sayuran macam celery dan buah-buahan seperti Strawberry, blueberry, and macam-macam lagi. But not beri-beri la ye.

p/s: beri-beri is type of penyakit. So, pray to ALLAH that we will be stay away from this penyakit ok.


Fresh fruits and veggie here is very cheap. only 1$ you can get a bunch of veggie. See, how cheap it is. but bunga kantan dan seumpama makanan Asia ni teramatlah mahal. So, kenalah tanam sendiri. Tanam tepi tingkat pun sudah memadai.


mommy and kakak are choosing the best and fresh veggie

sorry auntie, I dunno u but dun sue me coz I put your photo inside my blog. See the colourful veggie


harga sangat berpatutan.. 

 Owh, I totally inlove with all this colourful fruits. It really make me mouth watering. Looks so yummy.

And fresh flower pun tidak ketinggalan. Owh, I wish that there is Prince Charming come see me and give me those fresh flower.

If you love me, please I want this flower. So, please buy this for me. Tips nak melamar orang, bagi fresh flower. Tapi jangan bunga tahi ayam.
 
And selepas penat membeli barang masakan, and here is the time for us to eat Fruit. Strawberry, Blueberry. Heaven! It is so sweet and juicy. Siapa yang tak beli memang rugi. Strawberry kat sini besar gedabak. That huge size that you won't see in Malaysia.

4 comments:

Aida Omar said...

haha.. beri-beri? jauhkanlah.. depa kat sana memang suka makan buah ala2 bery eh? bestnya tengok buah2 yang berlonggok tu macam2 kaler ada.. slurpp! tak pe nanti prince charming datang hantar bunga palsu na. :P pi new zealand bercuti ke or memang menetap sana?

afzalsukasuki said...

setau aku strawberi kat overseas manis2 kan?tu pon org yang bagitau aku

Ismalia Ismail said...

Wah ! seronoknya !!!

Qaleshya Umairah said...

Pa rasa strawbery ye ?? Still dont get a chance to try it ! Huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...