lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, February 13, 2013

Kenduri Kendara

This week, aku ada kenduri di kedua-dua belah kampung. One is at Kuala Pilah and the other one is at Kampung Ismail. But both is in Negeri Sembilan.

On Saturday, we had 'kenduri' at Kuala Pilah. This is my mum side. We had kenduri arwah for our late grandfather and the rest I dun know. From my house to my kampung, it only takes 15 minutes but on that day, it takes about 2 hours. Well, jammed...jammed.. Stuck in the traffic. This kenduri really show my talent. Well. Well. Potong bawang, potong ini potong itu. Luckily I dun cut my finger. Syukur Alhamdulilah. I cooked sayur campur which is sokojap jo satu belango dah habis and fried chicken. Aku telah berganding tangan dengan my abang to make our masakan sesodap hotel 5 stars. Yeah. Bergabung MELETOP. 


Lupa nak habak, masa kenduri ni my cousin and the gang (gua tak join) telah melakukan prank. Cousin aku telah pakat nak kenakan Ayang, diorang semua pakat cakap kat Ayang yang Along nak bertunang. Jahat de. Aku tukang senyum je. Dalam hati ketawa terbahak-bahak. Ya daa ya daaa....Siap tweet dalam twitter lagi.

On Sunday pula, we had Arissa birthday party. On that day, she had turned 1. Dah besar da. Tapi kali ni aku duk tolong Ummi buat acar sayur je. Senang wow. Tak susah pun actually. Erk.. Tu jelah kot..

p/s: aku demam. tulis dalam keadaan pening kepala. ya daa ya daa. 

3 comments:

Nurul Ain said...

wah...semua muka ceria je hahah
http://www.ainahmad.com/

zulhilmi tempoyak said...

tb2 trasa nervous jugak ni..hahaha

congrat semua..:)

afzalsukasuki said...

ko bab nak pekenakan orang no. satu ea??err ko boleh masak ke?

mintak masakkan aku ciken chop satuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...