lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, February 2, 2013

The Ikan Keli Story

Tadi aku godek-godek laptop aku and suddenly I saw this picture which reminds me of my old story. Not too old, it just happened last year. 

Last year my dad ternak ikan keli while this year, my dad ternak ikan talapia. Before we go much futher on megarut, I would like to tell you a secret. Remember, it is a secret so you should not tell anyone, (CONAN)..

This story begins, masa tu time aku ada class tuition dekat rumah. Tuition B.I (which is to improve my english. Yelah kan ada orang tu bangga giler kawan dia ambik kelas english oi). Kat class tu ada empat orang, Akmal (cousin aku), Ahmad (anak kawan ayah aku and kawan aku yang sering aku buli dan bila aku buli dia, dia hanya senyum je), Marahaini (kawan aku dari Sarawak dan merangkap anak kawan pak lang aku) dan yang terakhir sekali ada Tenggiling (the famous blogger ever la kan, yang cute gitu). Petang tu, Mar balik lambat sikit dari budak lain sebab aku suruh dia stay makan sphagetti bolognese yang mak aku buat. 

Suddenly my dad came and ask mar "kau makan ikan keli tak?".
mars says "makan sir". "ok tunggu kejap. nak pergi tangguk ikan".

And so acara tangkap ikan pun bermula. And aku hanya memandang geli and snap some photo to be kept as a sweet memory.


Marahaini Zahudin, so cute kan. 

Geli aku!!!

Ikan dengan air dah sama warna la pulak

2 comments:

Hanny Abdullah said...

Makan makan....goreng berlada, goreng garing2...Fuhhh sedap....

NJihe.am said...

Teringin nak makan ikan keli segar yang dimasak tepi tasik..hikhik. Done follow, studioous.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...