lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Friday, May 24, 2013

FIST UniKL

Finally, I got time to update my blog. Itupun secara curi-curi masa. Well, walaupun busy mendobi dan mengosok baju namun blog ini juga harus diupdate bagi tantapan umum. Chewah. For your information, I officially jadi student Kolej MARA Kuala Nerang under Universiti Kuala Lumpur atau lebih dikenali sebagai pelajar FIST UniKL.  And Alhamdulilah, I already melepasi minggu orentasi which is our fassilator dijemput khas dari Universiti Kuala Lumpur. Wohoo. Terbaik.
And here, I would share with you some of the video.


 
 

Tuesday, May 14, 2013

Manisnya Senyuman Mu

Tadi masa aku dalam kereta on the way beli barang asrama. Chewah, kelas I'olls beli barang asrama u'olls suddenly I bump into this song. Manisnya Senyuman Mu. Lagu ini dulu pernah dipopularkan oleh kumpulan Elite but now they changed the song into english song which is more catchy and more nice but when I sing lagi sodap. Hujan terus. Kahkahkah.

Ku rasa...satu dunia sudah mengerti perasaan ku ini
Mengapa oh! mengapa takkan kau sedar ku mendampa
Ataupun...dikau sengaja diam berpura memendam rahsia
Segeralah oh! segera ku tahu kau hanya bermain masa
Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut rasa cintaku
Hari demi hari ku tetap menanti
Namun mula mula langkah pertama
Mata bertentang mata adakah kau terasa
Cinta kian memekar dihati kita
Kau istimewa paling utama yang satu
Betapa manisnya senyumanmu
Debaran penuh makna kelu tidak terkata

Sering kali terjadi bila kau disisi
Namun yang pasti membuat ku jatuh hati
Oh! manisnya,manisnya senyumanmu
Pabila aku terdengar
Lagu cinta ku terkenang kepada mu
Aku merindu oh! merindu
Senyumanmu yang menawan kalbu
Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut hatiku padamu
Jika kau pun juga rasa yang ku rasa
Apa yang kau pinta katakan saja


 p/s: senyum tak perlu kata apa-apa.

Monday, May 13, 2013

Prespektif Orang Ramai Terhadap Orang Yang Ada Bibik

Kemain panjang betul tajuk entry aku kali ini. Dah macam soalan karangan SPM la pula. Pada saat dan ketika ini, aku merasakan tajuk ini adalah amat relevan untuk ditulis. Bila kita cakap kita mempunyai maid mesti dalam kepada minda masing-masing memainkan ayat sebegini

"patutlah pemalas, ada bibik rupanya"
"ni confirm tak reti buat kerja"
"patutlah tangan lembut semacam aje"
"confirm tak reti masak ni"
"tak boleh dibuat menantu ni" --- ni ayat mak cik-mak cik

dan pelbagai persoalan bermain difikiran anda. Jadi disini aku rasa terpanggil untuk membetulkan minda masing-masing. Ini dikira macam reset minda.

Yang pertama sekali, tidak semestinya orang yang ada Maid ni pemalas. Sejujur-jujurnya orang yang tidak ada Maid pun boleh jadi pemalas juga. Ia terpulang kepada sikap individu terbabit. Tidak bermakna jika seseorang individu tersebut mempunyai Maid dan dia tidak melakukan kerja rumah. .

Point yang kedua, Tidak semestinya orang mempunyai BIBIK tidak reti membuat kerja rumah or in other words we call it as 'berdikari' macam basuh baju sendiri. Oh no no. Jika dia masuk asrama, dia juga akan membuat perkara tersebut dengan sendiri tanpa mengharapkan pertolongan bibik. Lain la kalau dia mengharapkan bantuan dobi. Itu lain kes ok.

Tangan lembut semacam? Well, kami berkebun kot tapi always apply lotion on our hand. Sebab tu la tangan kami selembut kulit bayi. Bhaha.

Masak? Walaweh ni ayat kejam kalau ingat orang ada pembantu rumah je tak reti masak. No no no okey. Tak semestinya kerja pembantu rumah itu untuk masak kan. So, don't judge a book by its cover.  Orang yang tiada pembantu rumah pun ada juga yang tidak reti memasak kerana selalu makan dekat restoran je.

Dan sekian itu la sahaja hujah saya untuk topic hari ini. Mungkin dengan huraian saya yang tak seberapa ni mampu mengubah prespektif masyarakat hari ini terhadap orang yang mempunyai bibik. Dan kepada typical mak cik-mak cik dekat luar sana, janganlah takut bermenantukan orang yang ada bibik ini ok.

 
p/s: saya dah baca buku BILA BLOGGER JADI MAID tulisan ZATI MOHD. Best ok.

Thursday, May 9, 2013

The Hottest Game - P.O.U

Walah, pastinya pengguna android mahupun apple store sudah tahu mengenai game ini. Tetapi bagi penguna blackberry aku tak sure. Walaupun aku pengguna blackberry tetapi aku masih lagi tak reti apa-apa mengenai blackberry. Somebody help me!

And here it is. Presenting our famous POU!!

My pou is sick plus lack of sleep. #sick #eyebag
 
"Tenggiling Bergulung Kalau tak bagi pou pou ni makan,tidur,main,biar dia kotor, kira aniaya binatang tk? Haha" - this one is stolen from shafina punya fb. See, we are bestie. We play the same game.

Tuesday, May 7, 2013

#Wordless Wednesday# - Sahabat dan Lolipop

 
I got this from Shafina. She send this at my facebook. Let's check this out what is the caption.
 
 
Tenggiling Bergulung thankyou for being my friend evendo kdg2 macam biskut, kejap ado kejap tado. Haha. Tp awak still faham saya la. Thankyouu. Really thankyou bie. take care kt tempat baru nanti. Jangan curang belakang i. Depan takpe.
Ps:lollipop tu bg via gambar je. Bagi real nanti kencing manis.


Sunday, May 5, 2013

Minah Cool

Last week, my girlfriends came to my house. Wohoo. They really cheered up my gloomy day (well I got running nose). Oh my, they really make my house havoc. We have not met each other since the last day of SPM and it had been five months. Semua dah bambam. Shafina was so cute. She came to my house and brought ice cream for the whole of my family. Haha. Comel je. Ais krim 'mat kool'. Really remind me of my childhood moment. Jom ikut aku bernyanyi

Mat Kool, Mat Kool kawanku.
Mari kita ikut, Mat Kool.
Main-main selalu.
Syoknya syoknya ada Mat Kool!


Taniah, suara anda memang sedap. Layak masuk kilauan emas. =)

Okie itu semua tak penting. Yang penting ni haa..Perangai kami yang non-ado ni. Ahaks. Oh by the way, kami suka camwhore yang gedik-gedik tu.

Motif gambar ini: Shafina dilarang untuk bercakap dengan manampal plaster di mulutnya. Aku?? Confius, asal aku nampak manja semacam ni. Hafizah ni lagi la. Apa masalahnya pun aku tak tau. Ternganga je.
Tu dia. Style macam masuk akademi fantasia la pulak. Smile. Aku:muka orang demam.
ni aku tengok dah macam pengawai SPR la pulak. ekh yeke. Ke salah? ontahlahai..
 
Tadaa.. Sempat lagi buat bintang. certeka which one is my finger??
 
Picture of the day. Aku paling suka. Haha. Oh ye. aku pakai baju kurung ni.. My favourite baju kurung.
 
 

Saturday, May 4, 2013

Simple Segmen by Sally Samsaiman

Di tepi pantai yang indah.. Chewah.. Sebelum start join segmen, kita berkaraoke la dulu. Hahaha. Wah, kak Sally buat simple segmen la. Wajib join. Rugi kalau tak join ni. Lagipun syarat-syarat yang dikenankan adalah tidak sesukar mana pun. Senang aje.

 
 
 
 
 

Segmen TOPUP 24 Jam By JejariComel

Hari ni hari Ahad. Selamat mengundi uoll's. Selamat menunaikan tanggungjawab anda. Oh saya masih tidak boleh mengundi lagi sebab saya masih lagi baby. Puipuipui. Hahaha. Dan pada hari ahad yang cerah nan indah ini saya dengan berasa bebesar hatinya ingin menyertai Segmen TOPUP 24 Jam by Jejari Comel yang sangat cute dan lawa.

Memandangkan telefon saya pun dah 2 minggu sudah tidak di topup jadi saya pun ingin join segmen ini. Manalah tau kalau ada rezeki mungkin saya boleh menang. Yeay.

 
 
Sampai disini sahaja ok. Bye.
 

Makan- makan Giveaway by miratul Reyyah

Wohoo. First time aku join segmen pasal makanan ni. Yummy Yum. SEDAP! hahaha.. Syarat-syarat nak join pun adalah amat senang sekali. Yeay. Hadiah yang bakal menangi pun sedap-sedap juga. Wah. Adakah aku bakal menangi makanan yang sedap itu? Kita tunggu dan lihat.
 
Entry tidak perlu panjang-panjang. Wah. Jika ada rezeki, InsyaALLAH saya akan menang. Doa-doakan lah supaya saya menang ok.
 

1st GA by Hijab Valley

For the first time, Hijab Valley mengadakan contest ni. Wajib join. Syarat-syarat pertandingan pun tersangatlah senang.

Antara syarat wajib yang harus di lakukan ialah:
1) haruslah female blogger. Yang separuh female tidak dikira ok. Yang lelaki lagi la tidak diterima. Haha.
2) haruslah follow blog HV
3)
 
 
4) wajib tag 2 orang blogger: Dr Gila dan Afzalsukasuki
 
 
Ok. Done =)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...