lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, June 19, 2013

Rossa Dance KMKN

Semasa minggu silaturahim (MSR), yang telah berlalu empat minggu yang lalu kami pelajar Fist UniKL telah diperkenalkan dengan Rossa Dance. Bila mengantuk time kelas, Abang Long akan cakap dengan cikgu supaya buat Rossa Dance. Memang seronok dan aku kira ini adalah antara memori terindah aku di KMKN.

Nak tengok macam mana Rossa Dance tu, sila enjoy video dibawah yang dibuat khas oleh pelajar Fist UniKl (engineering).

 
 
Kepada mak cik-mak cik yang selalu buat poco-poco tu, apa kata tukar sedikit steps kepada Rossa Dance ni.
 
 
p/s: Bakal menjadi orang Sabah bah.

Sunday, June 16, 2013

The SPR Story Kolej Mara Kuala Nerang

Finally, I got time to update my blog. Oh yeah. *Tepuk tangan sikit. Tapi pandang sebelah, mang ai sebaldi baju yang perlu dibasuh. Ok. Close one eye and done. Haha. Before we go deep further into the sea, land, sky and universe, aku ada confession nak buat. Chewah, stail macam nak umumkan tarikh kahwin ye dak. I'm now officially Kolej Mara Kulim student. Dari menjadi student Kolej Mara Kuala Nerang tup tup terus jadi Kolej Mara Kulim. *Terkezut beruk mak nak.

Bila dah duduk Kolej Mara Kulim ni yang jaraknya lebih kurang 1 setengah jam menyebabkan aku sangat-sangat rindu dengan kawan-kawan di Kolej Mara Kuala Nerang especially geng-geng Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Well, 3 weeks with them makes me happy. Happy with all thier giler-giler punya perangai. Walaupun presssure juga sebab banyak kerja but when we do together the kerja become easy. Sangat easy. Macam dalam wonderpet  tu. *Apa Yang Penting? KERJASAMA

Kebanyakkan ahli-ahli geng SPR yang lelaki berasal dari Pantai Timur; Kelantan dan Terengganu manakala yang perempuan kebanyakkannya berasal dari utara; Alor Setar. Utara meet Pantai Timur. Perh, the loghat menyebabkan aku tak faham. Ayat yang selalu aku cakap "hah?". Tapi itu adalah kenangan yang terindah buat diriku. Adakah kenangan itu mampu diulangi sekali lagi?

Let the picture do the talking:

ini adalah gambar semasa petang sebelum malam manifesto. Kerja kami buat check-up dewan bagai.
Gambar ni aku rasa yang paling OK sebab lelaki-lelaki yang dekat atas tu posing tak beberapa nak maut.
 
Ok. Sampai disini sahaja. Lately I am so busy, so nak update blog tu memang ya ampun takde masa plus dengan line internet slow tahap siput. Owh, banyak entry lagi yang masih pending dan perlukan update. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...