lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Sunday, August 4, 2013

Balik Kampung

Wahai perantau-perantau di kota
Pulanglah ke desa berhari raya
Ayah serta bonda amat mengharapkan
Kepulangan mu di hari bahagia


Finally, I'm back in Negeri Sembilan. Wohoo. Really happy to be back home and eat delicious food that susah mau dapat di sana.Ok, pity me :-(
Kebetulan cuti raya pada kali ini jatuh pada cuti semester, dapatlah cuti selama seminggu bersama dengan family. *kehidupan as anak perantau memang macam ini, susah nak balik.

My flight was on Saturday, same as my sister. Tapi dia landed dulu dekat KLIA. Maklumlah, Sarawak lagi dekat compared to Sabah.  Sampai je di KLIA, masing-masing dok compared beg masing-masing and ayat ini terpancul keluar "kau bawak apa dalam kotak tu?"
And just  looked at our luggage.
Sabah VS Sarawak. Agak-agak mana satu yang menang ekh?
 
This year, aku sangat feeling nak raya tu sangat kuat. Sebenarnya feeling nak cuti tu yang lebih. Ececeh. Bila dah duduk jauh ni, cuti itu sangat dinanti-nantikan ye. I really miss my mother you know. Dan bila dengar lagu raya, oh my really heaven, tak sabar nak balik beraya oi... Even baju raya takde, tapi takpe janji dapat balik beraya.
 
And this song keep accompanied me all the way from Sabah to KLIA
 
Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh…( 3X )
Hati girang
Ho ho… Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...