lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, September 26, 2013

Kundasang!

Oleh kerana mendapat permintaan yang hangat mengenai my trip to Kundansang, so I decided to write it in my blog rather than kena tweet panjong lebor dok cerito pasal Kundasang je. Tak sanggup den dongan keypad yang macam nokharom tak beberapo nak best sebab handphone Blackberry ku telah menjadi AcaiBerry. Abang! I want new phone please!.

My trip to Kundasang bukanlah for vaccation malah jauh sekali dari honeymoon. Pergi sana semata-mata ada Kem je. 1st part- tak seronok weyh sobabnyo bukannya den dapek poie tompek lain. 2nd part- best la dapat jenjalan FREE dan dapat release tension. Tak release mana pun. Naik je bas dah poning-poning. Terpaksa beli asam weyh.

Kundasang is one of the wanted place la. Ekh, jangan salah faham, maksud aku wanted place for visitors especially tourist la. Dan saya cadangkan kepada pengantin baru, silalah pergi honeymoon di Kundasang. Aku dok berkempen dekat family aku supaya pergi ke Kundasang and nampaknya semua excited and dok tanya aku bila aku cuti. Nak suruh jadi tour guide. Nanti instead of pergi Kundasang, kita pergi Tawau pulak.

Back to the topic, the journey took about 2 hours from Kota Kinabalu. Ada banyak jalan tetapi jalan yang aku lalu adalah melalui Tamparuli. Perjalanan yang bakal anda lalui adalah seperti jalan Bukit Putus. Example paling senang aku nak bagi. Tetapi pemandangan yang bakal anda saksikan sangatlah very the cantik tapi apalah guna kalau pemandangan cantik tetapi anda pening seperti mengandung anak pertama. Conclusion, sila beli asam. Supaya anda tidak mual. There are too many intresting places that you can go in Kundasang: Kundasang War Memorial, Poring, etc.. Too many intresting places that you can go which is aku tak sempat nak pergi.. Ekh asyik story mory je mesti korang bosan kan. Nah, jom enjoy gambo dokek bawah ni.
This is Mount Kinabalu. Maaf le  this is the only pic yang boleh aku share yang lain ke laut haram tak dapek nak dishow..Really disappointed. ok la. entry kali ni setakat ni jelah...den maleh nak tulis lagi  ni....

Thursday, September 5, 2013

HomeSICK!!

"Sunyi rumah bila kau takde" ( nampak sangat selama ni aku sering buat bising dirumah in other words menceriakan hati kedua ibu bapaku)

"bersih rumah bila kau tiada" (part tu sentap)

Cuti seminggu pada hari raya aidilfitri yang lalu sangatlah kejap. Tak puas rasanya untuk berada dirumah disamping mak abah terCINTA. Rasanya seperti saat ini juga aku ingin terbang pulang ke negeri Sembilan. 

What is the different between house and home?
A house is a building for human habitation while a home is a dwelling place together with the family or social unit that occupies. Family bring happiness to the house which makes the dull bulding becomes  beautiful.

So I guess this is one of the reasons why I missed home so badly:
I got whatsapp from my sister "Adik, go to my facebook and check it out".  My expression "what have you done to her? Glamorous habis Irdina"

p/s: can't wait to be back home and meet my cinta hati (mak, abah, nenek, Irdina, etc.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...