lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Wednesday, June 25, 2014

The Monkey Story

When I was a  kid I love Mat Cool so much. Not the ice cream but the song. I'm pretty sure so of us still remember the song.
Mat Kool, Mat Kool kawanku.
Mari kita ikut, Mat Kool.
Main-main selalu.
Syoknya syoknya ada Mat Kool!


But this will be my version which is I create it on my own base on my creativity padahal main nyanyi asalkan masuk je dengan music, lyrics betul atau salah belakang kira bro.
 Mat Cool, Mat cool ayahku.
Mari kita kiko, Mat Cool (jadah mana datangnya kiko tu  pun aku tak tau)
Main-main selalu, 
Syoknya-syoknya ada Mat Cool 
Aku rasa ada baiknya aku dedicate this song to my dad. 

Since then kalau aku buat hal, my brother and sister akan panggil me "monyet", coz I act like them. But as the time goes by, distance keep us away but not our heart mereka dah tak panggil aku monyet. Bhai, aku dah besar kot. Dah matang. *matang la sangat. So here is the story, masa tu kami (aku dan kakak aku) berada di salah sebuah hotel di Jeju Island, aku dan kakak aku masuk ke dalam lift and suddenly keluar bunyi macam ni "monkey kasamida". Terus kakak aku pandang aku dan cakap "dik, asal dia seru kau?". Me: "mana ada" (buat muka tak puas hati)

Habislah bab cerita dalam lift di hotel, masa dalam flight on the way balik ke Seoul dari Jeju Island, pramugari tu cakap macam ni "monkey kamsamida.....bla bla bla *cakap dalam bahasa Korea, aku tak paham....pishang pishang pishang".  Suddenly aku dengar kakak aku gelakkan aku and she said "dia seru kau dik, siap nak bagi pisang bagai". Aku dah benggang tapi still act cool. 

Sehari lepas aku sampai Malaysia, kebetulan abang aku pun ada dekat rumah.Sedang aku duk lipat telekung lepas solat isyak secara berjemaah (oh, I missed our moment solat berjemaah bersama keluarga) suddenly aku ternyanyi lagu iklan Mat Cool yang terbaru tu yang berbunyi sebegini "ting ting ting ting ting" (engkorang tengok la iklan tu sendiri. Tak kuasa den nak torang ekh.) nyanyian tu siap dengan tarian then aku buat la sebijik macam mat cool buat suddenly aku dengar abang dan kakak aku gelakkan aku tanpa belas kasihan. "sebijik dik sebijik"- abang. kakak "kau ingat aku tak tau kau tengah buat iklan mak cool kau tu". Me "woi, dah la.. haish" 

itulah cerita monyet aku.. tergantung tapi biarlah sebab otak aku dah tepu tak tau nak kobar camno laie.
This monkey we call him nyet nyet. Tapi otak dia ni kosong and can produce sound. Mata sebelah besar sebelah kecil. Aku rasa mungkin dia kena gigit semut kot. Sebab tu jadi macam tu. Dan pipi mengembang? Oh itu sebab nyet nyet simpan makanan dekat situ. Nyet nyet ni beli di New Zealand.
  
Ni monyet paling comel. Aku confius sama ada dia lelaki atau perempuan. Tapi aku rasa dia perempuan sebab baju dia ada bunga-bunga. Mata bulat, awww comel... Monyet ni hasil tangkapan aku di Langkawi. Dear my future kids, see mama dah belikan kamu soft toys.. hahaha....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...