lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Tuesday, May 20, 2014

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan and we will discover that the environment and atmosphere is not the same. This will teach us the real mean of thankful.

This picture was taken at ODEC. The day before my birthday, we actually had a small picnic. Tak mandi pantai pun. Cuma makan-makan, bergossip. Awww, gossip is a must when girls get together.
One of the view yang ramai sangat nak lihat but as for me dalam fikiran "bila nak sampai ni, can't wait to see my parents". Gambar iini diambil semasa dalam flight on the way back to KLIA from KKIA. 2 hours 30 min journey ku dipenuhi dengan aktiviti mangqada tidur.
This is one of the picture that I like the most. Fefelling macam expert photographer ambil gambar. This picture was taken on the first day of my mid-term exam. About half an-hour after subuh. Can't remember the exact time but I was really facsinating. Terpukau mata ku melihat keindahan ciptaanMU YA ALLAH.
This picture was taken at Babagon Dam. Babagon Dam ni terletak di Penampang. Aku pergi sini pun disebabkan oleh field trip untuk final sem. Ini merupakan empangan kedua yang pernah aku lawati. Yang pertama ialah empangan Terip which is just situated 5km from my house. Dokek amek.
This is KARAMBUNAI. For those peminat novel "Hlovate mesti korang tau Karambunai kan. 
So this is it. 
Last but not least, PADDY FIELD. Dari dulu sampai sekarang aku sangat sangat sangat suka dengan sawah padi. Sejuk je mata memandang kehijauan sawah padi. Best jugak kalau buat photoshoot dekat situ kan.

Sunday, May 18, 2014

Tamat Sudah ASASI

Finally after 365 days of struggling with tears and joy, I managed to finish of my foundation years. Tahukah anda selama satu semester, aku menangis akibat daripada menanggung kerinduan yang overdose maximum. Erk, kenapa skema sangat ayat aku ni? Pertama kali mendapat surat tawaran tu, I feel like dunia ini aku yang punya but day by day nak mendaftar, hati dah start rasa sebak and too many things play inside my mind dan setiap malam dah start menangis dan mak adalah tempat aku menangis "Mak, boleh ke adik buat?" "Mak, adik takut adik tak boleh buat" "Mak, adik takut akan kecewakan mak" and the drama keep on playing. 

Semasa mendaftar: 
Mak dan Abah ikut aku sekali menghantar aku ke UMS while my sister only sent me off at KLIA seems like she have to prepare herself for her first posting to Sarawak. Lepas mendaftar dan hantar barang-barang ke hostel, aku ikut balik mak abah balik hotel. Nampak tak bertapa aku tidak ingin pergi jauh dari parents. I'm still too small kot. Dan apabila abah dan mak dah balik, bermulalah saat menandang kalender dan mengira detik-detik bercuti. Setiap hari remind mak untuk belikan tiket kapal terbang.

Semasa semester 1, 2 dan 3:
Day by day, I managed to survive and adapt with my new environment. No more tears but ada la juga but not many as compared to my old days. Tapi setiap kali cuti memang menjadi kewajipan aku untuk balik ke rumah. Semasa semester 2, lagi beberapa hari sebelum final exam menjengah, aku telah kehilangan my grandmother manakala semasa semester 3 pula, mak long pula telah kembali ke rahmatullah.

 Finally the last chapter had appeared. Tak pernah terfikir lansung aku dapat menamatkan hubungan percintaan bersama physics, chemistry, mathematics and biology dengan jayanya. *buat muka bangga sikit plus hidung kembang. Hahaha.
p/s: Going to update my blog with more post after this. My blog will not be HAMBAR anymore. Stay tune.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...