lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, May 23, 2015

Adik-adik Matriks dan Asasi

Sedang aku membuat assignment microbiology, aku rasa la kan ni assignment aku kedua terakhir untuk semester ni. woooohoooo.. buat kerja 20 minit tapi rehat selama 2 jam u'olls. Itu perkara biasa bagi insan bernama Aisyah Ishak. Wakakaka. Pedulik hapa aku. Final exam lagi 2 minggu u'olls. Lepak chill dulu. Jadi memandangkan aku dah lama tak lepak dan mengupdate blog aku ni alang-alang me'lagha' teruskan me'lagha'.

Keputusan UPU telah pun keluar tempoh hari (aku rasa dah lama dah kot)....
So amacam adik-adik? Dapat sambung ke mana?
Ada yang dapat buat persediaan pergi overseas. (Taniah diucapkan namun jangan terlalu bangga diri sebab ada je kes yang tak lepas dan ada kes terlebih overdose migrain and what so ever).
Ada yang dapat sambung Asasi (selalunya kelompok ni dikatakan hebat, namun AWAS sistem pembelajaran di Universiti dan zaman sekolah jjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuhhhhhhhhhh beza. (Please bare in mind, pandai di sekolah tak semestinya pandai di university)

Matrikulasi??
Golongan ni ramai kot. Aku dulu dapat matrikulasi Pulau Pinang tapi tak pergi babe, I choosed Foundation at UMS. Now melepek aku 4 tahun duduk sini. Takpe pengalaman bha tu.

STPM!!!
For those yang dapat STPM jangan berduka. Jangan dengar cakap orang. Tak seronok pakai baju sekolah? Kau tau tak itulah pakaian yang paling senang takyah nak pikir pakai baju warna apa. Nanti dah masuk alam universiti dan pekerjaan anda akan rindu untuk memakai baju sekolah. You are given 2 years to struggle and you must prove it to the nation that korang adalah the best. Later I will story mory about how my senior (pelajar yang nakal dekat sekolah but end up be one of the best student at the university).

Walauapa pun jua, good luck la ye duhai adik-adik. Even kau dapat straight A's zaman SPM tak semestinya 4.0 di alam pelajaran. We are looking student who are good in soft skills and problem solving not only just good in the examination.

Bye!!!! Sambung buat lab report den yang bertingkek-tingkek...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...