lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, July 30, 2015

Tips Memilih Jam Tangan

This is a sponsored post.

-“MASA ITU EMAS”-

-“TIME IS PRECIOUS”-

So how many of us really appreciate the time? As a student, jam adalah benda yang sangat penting dalam hidup kita. Nak tengok jam untuk pergi ke kelas, lab, exam, dating hurmmm (okay part dating tu tak semua but most of it). Even kalua dah kerja pun jam tetap penting dalam hidup kita. I can’t live without a watch. Kalau tertinggal jam tangan I feel like something is missing. Even kalua pergi overseas trip pun jam adalah satu benda yang penting. Selalu jam tangan akan diset pada waktu negara yang saya lawati while jam di handphone disetkan pada waktu Malaysia. Well, nak jugak tau waktu di Malaysia supaya dapat update apa orang kesayangan sedang buat.

Rata-rata semua individu memakai jam tangan sebagai aksesori utama yang menyerlahkan lagi penampilan mereka. Selain itu, kembali kepada fungsi asal jam tangan itu sebagai penunjuk masa adalah sebab utama ia menjadi keperluan yang penting. Pemakaian jam tangan membantu kita untuk sentiasa menepati masa dan dengan adanya fungsi-fungsi tambahan, jam tangan kini menjadi rakan karib si pemakai. Even my boyfriend are not so closed as my watch =P
Ada diantara kita sangat particular dengan jenis jam tangan yang dipakai. Adakah ia selesa, adakah ia masuk dengan baju ataupun majlis. As for me, I have 5 watches that I bring to UMS. Kalau dekat rumah lagi banyak. Jam untuk ke kelas lain, jam untuk ke fieldtrip lain, jam untuk ke lab lain, casual lain dan jam kalau pakai baju kurung lain.

 I have some tips to share with you guys on how to choose the right watch on the right time and occasion. Sebelum anda membuat sebarang pembelian jam tangan, ciri-ciri apakah yang harus anda ambil kira? Penting untuk anda membuat pilihan yang betul dan membeli koleksi jam tangan yang paling bersesuaian. 

Kenali personality anda terlebih dahulu. Adakah anda seorang individu yang gemar bergaya kasual dan santai atau pekerjaan anda memerlukan anda tampil formal setiap hari? Pilih jam tangan yang paling sesuai untuk dipadankan dengan pakaian harian anda.

Kedua, jika anda mementingkan ciri-ciri tambahan pada jam tangan  seperti alarm, stopwatch dan lain-lain, pastikan anda membeli jam tangan yang dilengkapi dengan ciri-ciri tersebut.

Dan yang terakhir, beli jam tangan yang berkualiti dan tahan lasak. Mungkin anda harus berbelanja lebih sedikit untuk memiliki seutas jam tangan benar-benar berkualiti. Namun, ia merupakan suatu bentuk perbelanjaan yang amat berbaloi dan jangka hayat jam tangan tersebut tahan lebih lama. Dengan itu, anda tidak perlu membeli jam tangan lain dalam masa yang terdekat.
Dulu kalau nak pergi beli jam kenalah pergi ke Kuala Lumpur (my favourite watch shop) and it takes about 1 hour from my house. Membazir masa betul. Now dah duduk Sabah lagi la susah nak balik kan. But now dengan adanya jam tangan yang dijual di ZALORA semuanya menjadi mudah. Hanya dengan satu click anda boleh membeli jam tangan anda dengan jenama yang terkena pada harga yang berpatutan.


"Koleksi Jam Tangan" from Zalora sangat-sangatlah boleh buat anda pengsan. 


nampak menarik kan....

jadi apa tunggu lagi?? jom lah shopping jam di ZALORA.... VROOMMMM....  Bye semua, I nak shopping dulu....

2 comments:

Nik Khazami Nik aziz said...

jam memang eksesori wajib saya. jam utk pakai baju kurung lain, utk lasak lain. hehe

MamaBard said...

selamat shopping jam di zalora.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...