lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, January 19, 2015

Kakak Story: Engagement Story

Cerita basi tahun lepas.

Yes, cerita ni dari dulu aku nak kongsi. Tapi ada je kekangan seperti nak siapkan assignment, midterm la, final exam la, fieldtrip la, mengantuk la, line connection internet lambat la, itu la ini la. Haish napo banyak bona alasan ekh ni Cik Kacang oi!! *Tenggiling Bergulung dah ada nama baru bila masuk umur 20 ni; Cik Kacang..

Kakak aku dah bertunang oi, aku bila lagi? Hahaha, seruan dah sampai rasanya tapi kita dahulukan yang penting dulu la ye: STUDY!! Berjidah di jalan ALLAH.

Entry without gambar ibarat aku membebel tanpa arah tujuan. let's paste some picture untuk tatapan umum. Courtesy of the picture from The Most Photography. (Photographer yang sama untuk wedding abang aku).

We started off our engagement dengan bacaan tahlil, yassin dan doa selamat. Diketua oleh abah den. To boys out there yang ada hati nak meminang pastikan korang boleh jadi imam. Baru boleh pinang I k. hehehehehe..

My mama and beside her is menantu. Kak ipar aku yang tutup mata tu. Hai kak takkan ngantok lagi kot. hihihih <3 <3 <3

Kakak ipar: Besarnya kaki you
Abang: Sebesar cinta I terhadap you.
Wohoooo, abang! Kak Dell! ampunkan adik.. jangan marah naaaaa
My brother and his spouse. Comel je budak berdua ni. Sorang besar sorang kecik. Diorang ni lah yang selalu tengok aku dekat KK tu. 
Finally, bertempek jugak gambar kakak aku ni. Hahaha,,, walaupun ini majlis dia tapi hanya satu je gambar aku tempek dekat blog aku. Okaylah tu. Atleast ada, daripada aku, si pemilik blog. lansung takde gambar aku lansung. Entah aku busy sangat kot on that day sampaikan tak sempat nak ambil gambar. Takpelah kita tunggu majlis bertunang sendiri la. Baru la banyak gambar akan disnap.

Another two more entry about my sister to be post. Need some space and time to write about ni. Have a pleasant day people.

Much love, XOXO....




Thursday, January 15, 2015

The New Year; 2015!!


Pejam celik! Pejam Celik! Bangun tido! Tido BAngun! Assignment, field trip, lab, exam! Kita sudah melangkah ke tahun baru. Yes, I know dah lewat 15 hari and kiranya cerita ni dah basi but who cares it’s my blog so suka hati aku la nak post apa pun. Yesterday was my last paper of first degree final examination. Yes, me the old Tenggiling Bergulung yang dahulunya berbaju sekolah kini melangkah ke menara gading. Alhamdulilah, how’s time flies so fast. And Alhamdulilah, all my sibling except me sudah berkahwin *bajet macam adik-beradik aku ramai sangat je, padahal dua je pun.

Entry ditulis dengan  mutu penuh keunggulan sebaik sahaja menjejakkan kaki di Malaya.



Sekian nantikan cerita-cerita basi lagi tak sensasi yang bakal dipost. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...