lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Thursday, December 31, 2015

Melabuhkan Tirai 2015

Finally 2015 have comes to the end. Sebenarnya aku tengah study but stop kejap nak melagha. Hehehe. Alang-alang melagha biar sampai terupdate blog. Acewah gituw. 2015 have to many sweet, sour,bitter memories but that makes me stronger and more matured.
Boleh follow instagram saya: sitinuraisyahishak

Yang bitter tu boleh tolak ketepi sampai masuk dalam longkang. Kat sini nak share yang sweet sweet aje. Aku dapat idea nak tulis lepas dok tengok yang Nine best dekat Instagram tu.

1) Dapat anak buah. Bukan satu malah dua sekali okay. Satu anak abang aku manakala sorang lagi anak kakak aku. Anak abang aku girl manakala anak kakak aku boy so that's mean ada sepasang la anak buah aku ni. Dah la dua-dua comel.
Iffah Nabillah anak kepado abang den. Tahap kecomelan 100%

Ini adalah Akram anak kepada kakak aku. Beza umur beliau dengan Iffah 5 bulan kot. Kiranya akram ni adik la.

2) Kemanisan yang kedua adalah apabila kau melihat senior yang dok caring pot pet pot pet membebel dekat aku since zaman asasi dah grad. Aku taktau la nak explain apa perasaan aku time ni sebab sedih pun ado gak. Sedih bangga ekh semua adalah. Jangan tanya aku kenapa dia suka tunjuk hidung macam tu. Hehehe. 



Nampaknya tak la banyak mana pun kemanisan yang ingin aku kongsikan. Dasar Pemalas! Hehehe. Should stop now and continue study Natural Resources for my upcoming exam.

Happy New Year!

Saturday, December 26, 2015

Penjagaan Wajah Safi

Akak sebenarnya dalam mood exam tapi oleh kerana banyak benor syaitonnirojim atas badan dan nak belajor perh rasa malas, jadi akak scroll instagram dan rata-rata dok promote produk kecantikan. Produk kecantikan ni especially produk putihkan wajah dan hilangkan jerawat ni tumbuh macam cendawan lepas hujan. Haaa gitu la ibaratnya.

Jadi akak nak tunjuk la sakit muka akak dulu-dulu.


 This is totally me with sunburn teruk sangat and aku tak sangka itu adalah aku. Sedih sangat okay dok tengok gambar lama-lama. Okay mesti korang rasa macam tak jadi nak ngorat. HAHA. Dengan jerawat banyak giler di dahi. Aku rasa macam kena pakai kertas pasir nak hilangkan benda tu semua. 

After pakai safi lebih kurang a year dah putih kembali kepada kulit asal but jerawat masih lagi follow. Haish. Sakit hati tengok jerawat. 

Dan aku nak tunjukkan gambar terbaru jeng jeng jeng


Putih with no jerawat. Finally I get my skin tonned back walaupun tak seputih dahulu. But atleast no jerawat tapi kalau jerawat naik time period seketul dua tu biasalah. 

Semua ni hasil daripada penggunaan konsisten Safi. Student mana ada duit nak beli benda mahal. So benda murah tapi berkesan adalah SAFI. Well done Safi! 
  Dulu masa zaman sekolah mana reti guna toner, serum semua tu. Aku bantai je guna pencuci muka je. But okay what pencuci muka pun berkesan. Hahahaha.
This is totally my favourite. Wangi sangat. Aku beli pek promo. Nanti aku ajar cara satu per satu kegunaannya. Aku tau cara nak pakai ni pun sejak jadi a real lady. Hok dulu macam jantan. Jalan beso beso. 

Stop dulu. Mood study dah sampai. Semoga kita ketemu lagi dan idea datang mencurah-curah lagi. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...