lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Sunday, May 1, 2016

Resipi Sup Telur Kobis

Sebab breakfast makan maggi mamee chef kari laksa yang super duper umph dan lunch pulak makan nasi DUA pinggan and PLEASE SOMEONE SHOULD AZAN AT MY EAR. Bela saka ke apa? So untuk dinner sebab lepas workout (jogging for 30 minutes) jadi beta nak eat healthy but yummy. So my choice of course sup telur kobis TANPA MINYAK.

Bahan-bahannya (hanya memerlukan 5 barang je).
1) Cube pati ikan bilis. (I prefer to use ikan bilis sebab naik wow rasa ikan).
2) Sos tiram
3) 2 biji telur
4) kobis
5) AIR (tanpa air tak jadi lah sup.)

Cara-caranya:
1) Masukkan 2 cawan air. Water level depends dekat diri sendiri. If nak kuah banyak letaklah air but prefer kuah sikit letaklah sikit. Terpulang pada individu okay.
2) Letak 1 cube pati ikan bilis dan letak 1 sudu besar sos tiram. Make sure terus kacau untuk elak dia bergumpal.
3) Letak kobis dan masukkan telur yang telah dipecahkan.
4) tunggu sehingga telur jadi keras.

Tadaaa jadilah begini. Rupa memang out but the taste really awesome!

All of my resipi memang cepat dan mudah sesuai untuk orang yang busy seperti saya. Till we meet again. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...