lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Tuesday, June 28, 2016

Resipi Macaroni Goreng Simple

Niat di hati hari-hari mau update blog tapi niat sekadar niat dan sangat susah untuk dilaksanakan. Nak cari masa tu penting, sangat sibuk dengan aktiviti kemas rumah dan masak plus add on mengejar pahala malam-malam terakhir bulan Ramadhan ni =)

This is the simple menu yang sangat-sangat sesuai untuk working mommy or student like me yang kesuntukkan masa.

Bahan-bahan
1) 1 biji bawang merah. Dicincang dadu.
2) Sos cili
3) Sos tiram
4) Kicap manis
5) minced meat
6) macaroni

Cara-cara:
1) rebus macaroni. ini perlu okay kalau tidak ya ampun kerasnya tu.
2) masukkan sedikit minyak then terus masukkan bawang dan tumis sampai bawang tu layu
3) masukkan minced meat then kacau seketika terus masukkan sos cili, sos tiram dan kicap manis. Korang kena adjust sendiri tahap manis dan masin. Sebab ada orang letak lebih dan ada orang letak sikit. Ekh resipi ni main campak-campak je.
4) Masak sampai mengelegak then masukkan macaroni. Gaul sebati dan tadaaa siap untuk dihidangkan.
Rupa macaroni tu akan kelihatan seperti begini.


Lupa nak bagitau boleh add on tomato jugak kalau kamuorang suka ye. Ikut kepada apa yang ada didalam fridge anda. 
Jangan risau macaroni ni tak pedas dan selamat untuk anak anda yang masih kecil. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...