lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Tuesday, February 9, 2016

Majlis Akikah

This is the most grand majlis akikah buat family aku le... Jangan dicompare atau disamakan aku dengan retis. Depa kaya. Kalini akikah untuk 3 baby tapi memandangkan satu baby tu dah besar jadi hanya new born baby je yang ada buai. 

Mak cik-mak cik marhaban. Spot my mum.

Inilah pelamin baby. 

The team.... Aku tengah diceramah oleh irdina tu.

Me and Iffah at the kitchen. Ipah memakai baju kurung berwarna merah.

Behind the scene of model ZAWARA. Irdina saje la tu nak manja-manja dengan mak dik.

Tadaaaa this the model... Seminggu dok promote baju ZAWARA.

Wednesday, February 3, 2016

Nike Running Shoes!

Thank you abah!

Sebenarnya aku jenis suka pakai kasut nike. Nak dekat sejam tawaf kehulu kehilir dekat Al-Ikhsan Seremban daripada pelbagai jenis dan jenama, Nike jugak yang aku pilih. Three days before aku pergi ke Korea, I bought a pair of new shoes. Nike jugak. Warna biru. But besar. Aku rasa kaki aku shrinking kot. *Mohon Abe Rahman sudi beli kasut saya yang lama. Hehehhee

Boleh tengok dekat link ini untuk tengok nike biru aku tu.*(Tekan INI)

Tapi aku tetap sayang nike yang aku bawak ke New Zealand. Sebenarnya aku setiap kali ke overseas aku akan beli satu kasut yang baru. Yes membazir! Dah beli baru sedar... hurmm....
Tekan link INI kalau korang nak tengok jugak. Entry lama yang dah berhabuk-habuk. Zaman aku hitam dan gemok. hahaha. Sekarang masih hitam dan gemok.

Jadi disebabkan aku suka hitam. Yes hitam! kalau kotor susah nak nampak so I choose this. Rm229. Nasib ado abah yang dah bagi duit.
Kasut hitam handbag Charles & Keith. Oh kisah pasal handbag tu nanti lah aku cerita. 

Mugkin aku mampu berlari mengejar hatimu yang beribu batu jauhnya. 
Kasi closeup sikit. #KASICANLA

Bila aku bagitau Rahman yang aku beli kasut baru dia pun tetibe kata beli kasut nike jugak warna yang sama tapi Nike Rocher. 


Monday, February 1, 2016

Resipi Nasi Goreng DM

Semenjak dua menjak ni ramai plak yang request resipi nasi goreng DM or better known as nasi goreng GST. Jadi sementara tengok cerita Isteri VS Tunang ni aku ambil peluang untuk tulis resipi. Semoga pembaca blog saya menjadi semakin rajin memasak dan semakin domok seperti saya. ^-^

Nasi Goreng DM paling senang untuk dimasak but yet versi nice. Sodap bilo masuk kek tokak.

Bahan-bahan:
1) Bawang merah/ bawang holland (choose anything that you want. Apa je yang ado kek rumah ekau)
2) Bawang putih (3-4 ulas)
3) Telur (2-3 biji)
4) Nasi
5) Udang kering
6) Minyak
7) Garam

Cara-cara:
1) Tumbuk bawang merah, bawang putih dan udang kering sekali. Lambat? Takpe boleh juga guna blender. Anything that is easy for you.
2) Panaskan minyak dalam kuali. Agak-agak minyak dah panas masukkan bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi. 
3) Tunggu sehingga bau naik. Masukkan telur. Tunggu sehingga telur tu keras sikit.
4) Apabila telur dah keras sikit masukkan nasi dan terus gaul.
5) Letak sedikit garam ye. Ikut kesesuaian tekak anda. 
6) DONE!!!

Tengok senang je kan. Dan yang paling penting takde ajinamoto.
Selamat mencuba ye semua. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...