lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Sunday, May 15, 2016

Iffah Turns 1

On fifth may we managed to held Iffah's birthday party. Walaupun busy tahap infinity kami dapat juga celebrate birthday si budak kecik yang comel. Tapi takdelah buat secara besar-besaran. Just buat untuk 50 orang makan je.

I was so happy cause JEMAHS are able to come. =P Since JEMAHS is big fan of Iffah jadi depa pun excited berabis la sebab dapat datang dan main dengan Iffah. At first Iffah dilanda thunderstorm where her mood is not okay and she can't stop crying. Terkejut la tu sebab tengok orang ramai datang rumah kan. There was a lot of FOOD. I like. 2 Secret recipe cakes. Totally ruined my diet.
Sebelum party start. Princess is so happy over the top but once dah ramai orang datang sunddely Princes turns into Monster. Haaa nangis-nangis. 

I know Aunty Vita is kind of pelik Iffah. Just abaikan aunty tu ye. Anyway thank you for the book Vitarich!

This is my squad a.k.a JEMAHS.  Thank you for coming, Thank you for the hadiah yang sangat banyak dan lawa-lawa sampai aku rasa nak ambil je semua hadiah Iffah.

Dalam group jemah terdapat 3 orang pondan lelaki gay (gurau je tapi memang kami panggil mereka ni lelaki pondan. hahahaha). Tak sangka plak ada skill dukung baby mereka ni. 
dah aku malas nak tulis panjang-panjang. let the picture do the talk. 






Happy birthday Iffah Nabila. I love you to the moon and star sayang. Semoga menjadi anak yang solehah.

Sunday, May 1, 2016

Resipi Sup Telur Kobis

Sebab breakfast makan maggi mamee chef kari laksa yang super duper umph dan lunch pulak makan nasi DUA pinggan and PLEASE SOMEONE SHOULD AZAN AT MY EAR. Bela saka ke apa? So untuk dinner sebab lepas workout (jogging for 30 minutes) jadi beta nak eat healthy but yummy. So my choice of course sup telur kobis TANPA MINYAK.

Bahan-bahannya (hanya memerlukan 5 barang je).
1) Cube pati ikan bilis. (I prefer to use ikan bilis sebab naik wow rasa ikan).
2) Sos tiram
3) 2 biji telur
4) kobis
5) AIR (tanpa air tak jadi lah sup.)

Cara-caranya:
1) Masukkan 2 cawan air. Water level depends dekat diri sendiri. If nak kuah banyak letaklah air but prefer kuah sikit letaklah sikit. Terpulang pada individu okay.
2) Letak 1 cube pati ikan bilis dan letak 1 sudu besar sos tiram. Make sure terus kacau untuk elak dia bergumpal.
3) Letak kobis dan masukkan telur yang telah dipecahkan.
4) tunggu sehingga telur jadi keras.

Tadaaa jadilah begini. Rupa memang out but the taste really awesome!

All of my resipi memang cepat dan mudah sesuai untuk orang yang busy seperti saya. Till we meet again. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...