lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Saturday, July 2, 2016

My Hair Care Product


HAIR CARE! HAIR!

Perempuan adalah sejenis makhluk yang sangat particular about her hair ekh not only hair but from head to toe nyah senang cerita satu badan la. Lelaki zaman sekarang pun macam tu juga =P

Disebabkan terlalu busy dengan exam dan segala bagai I forgot to take care about my hair. Sedih gak tengok rambut banyak gugur sebab terlalu stress memikirkan banyak benor kerja aku nak kena submit; lab report dan segala assignment bagai. Pada musim cuti semester nilah nak jaga balik rambut ni sebelum menjadi parah. Walaupun bertudung tapi rambut kena jaga jugak.

For shampoo I used Safi Shayla, Wangi sangat aih. Sebatu boleh bau nyah...
Mula-mula aku guna botol orange lepas dua botol guna botol orange tukar pula ke botol hijau. Yang botol hijau tu dah nak masuk botol kedua. Lain warna botol lain fungsinya okay. Aku tukar bukan sebab fungsi tapi saja nak tukar angin bagi bau lain plak dekat rambut ni. Lelama bau yang sama muak jugak kan. 

Now Safi Shayla ada pek fleksi which is pack yang boleh refill. Ini sangat menjimatkan dan very eco friendly as it can save the environment. Nak cantik tapi persekitaran pun kena jaga juga ye. Kita nak limitkan pembuangan dan pencemaran. Safi shayla ni lain daripada lain sebab bau dia natural and ada habatus sauda. Sebab certain shampoo bau chemical dia sangat kuat. Dah la dalam lab aku berperang dengan chemical takkan la dekat rambut pun nak berbau chemical juga. 

Untuk cream rambut ala serum pertumbuhan rambut aku guna D'HERBS TERLAJAK LARIS. Cream ni dah tak terkira berapa banyak dah aku guna sebab memang berkesan sangat-sangat. Dulu aku pakai dengan shampoo d'herbs sekali tapi sebab mahal bebenor dan aku nak save duit jadi aku guna cream dia je but still berkesan jugak okay. Rambut tumbuh but still tak dapat nak selamatkan keguguran rambut ku. 

Yang produk hilmalaya tu saja je aku tunjuk sebab memang ada dan aku pakai tapi tak berkesan. Udah le mahal. Mungkin tak sesuai dengan aku la kot. 


Ada orang kata produk Tropika Bioherb pun elok jugak untuk masalah rambut ni, ingatkan nak try tapi nantilah tunggu dah tak sesak sikit. 

Okay bye nak masak untuk berbuka =)

Take CARE.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...