lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Monday, January 16, 2017

Guardian Eye Mask

Semenjak jadi final year student, sejak busy dengan FYP, sejak busy dengan exam, sejak busy dengan handphone ekh ekh ekh mata ku telah menjadi mata panda. And things get worst bila time dateline nak kena hantar thesis lepas tu berjaga malam untuk exam pulak. Hailaaaa mata dah sebijik macam panda. Kalau duduk sebelah panda pun mesti orang ingat aku adalah panda =_='

Since dah pandai nak melawa sikit and some advice from my friends they said cuba try pakai eye cream atau eye mask. Selalunya eye cream aku guna time study but time tidur aku just guna eye mask sebab dia rasa sejuk-sejuk and it really help to relax my tired eyes. And the best mask that I totally recommended to you is Guardian Eye Mask.
Tadaaa actually guardian eye mask ada 6 types tapi yang lagi satu dah habis aku guna before snap gambar nak tunjuk dekat anda. Maafkan saya sayang-sayang semua *insert suara Dato Seri Vida


Sebab aku suka beli guardian eye mask nie:
1) Sebab berkesan! yeah it really works on my tired panda eyes.
2) Murah. 3 for RM5.85 murah okay for students. Murah dan berkesan. Really good combination
3) Wangi. Bau dia bau bau natural
4) Easy to apply on. Bukak pack and tepek lepas tu tidur.
5) Sebab comel. I totally can't resists benda-benda comel nie. Geram mak nyah oi.
Kekurangan mask nie:
1) terlalu berair. Selalu melurut kebawah. Kalau jenis aku yang tidur suka ke kiri ke kanan memang ko bangun pagi tengok benda tu entah kemana entah menghilang. Hahaha. Satu je kekurangan dia. Yang lain AWESOME!

 Mask yang pack dia gambar gajah nie adalah untuk dehydrated eyes. Untuk sekitar mata korang yang kering. It smells like avocado. Ia digunakan untuk moisturies and helps improve fine lines.
 If mata hampa semua nampak macam lesu-lesu boleh la gunakan pack yang gambar rambit warna hijau nie. It helps to hydrates and makes your eyes look fresh. Hampa pakai for 30 minutes pun boleh dah nampak mata hampa segar. Bau dia bau cucumber, Best.
Since aku ada lingkaran gelap bawah mata dah macam mata panda so I usually used this. It really works!! Suka sangat suka sangat. It could help to bright and whiten your dark circle and it smells like cocoa. Sodap bau ekh sampai den ghaso nak makan yo. 

Pack yang sangat comel untuk pecinta kucing. Sangat berguna bagi sesiapa yang banyak menggunakan laptop; student, pekerja pejabat dan semualah yang menggunakan komputer dan seangkatan dengannya. Bau pack nie bau macam melon. Sedap!

Selain mempunyai dark circle aku jugak ada puffy eyes. Kadang-kadang rasa menyampah tengok gelembong bawah mata nie. TAK SUKA OKAY! Tapi bila guna pack nie rasa mata macam menegang dan bau pack nie sangat wangi sebab ada bau bunga Elder. Sorry taktau nak describe bau macam mana tapi yang pasti wangi! Nak tau bau macam apa kenalah pergilah beli di Guardian yang berdekatan dengan anda.
Since pack yang nie dah habis digunakan before aku sempat nak snap gambar dan pergi dok cari di Guardian sekitar Kota Kinabalu semua tiada. Jadi ikhsan google jelah. Kalau hampa tanya aku Dull Eyes tu macam mana, aku pun tak tau weyh, Hahaha. Maybe kalau ada dark circle tu boleh la guna yang nie jugak. Ia mempunyai fungsi smoothing the eye with anti-oxidant properties. Yang paling penting bau Aloe Vera yang wangi...

Okay cukup review untuk semua 6 range of Guardian Eye Mask. Terpulang kepada anda untuk membeli yang mana satu mengikut masalah anda tapi kalau tergoda dengan kecomelan pack tersebut makanya kenalah beli semua. 

THE END

p/s: One of my resolution is to write more entry on beauty product. Cantik sama-sama u'olls. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...