lebah juling??


kawan-kawanku yang amat kusayangi..

Sunday, April 2, 2017

The Face Shop

Setelah umur 21 tahun barulah aku tau tentang kewujudan produk The Face Shop ini. Adoi. Padahal masa pergi Korea dulu berlambak je produk The Face Shop ni tapi masa tu memang taktau apa-apa pasal kecantikan semua. Masa zaman dulu pasrah je muka berminyak, berjerawat, whitehead, blackhead bagai. Sekarang kalau boleh muka nak selicin licin yang boleh.

Kenapa Guna Face Shop?

Secara jujurnya sebab tergoda dengan rupa kedai dia yang comel dan sangat green (it looks so fresh) mata tu tenang je lihat benda-benda hijau ada element alam semulajadi ni (pelajar Environment sangat =P ).

Tergoda dengan kawan. Sebab dia member dan ikut dia masuk kedai Face Shop memang dahsyat la discount yang di dapat dan secara tidak langsung saya pun terikut sama membeli. Ini semua salah VITARICH!!!

And because its claim to be 100% natural. Siapa tak suka natural things kan? Since our modern days now we are exposed with segala macam chemical and radiation.

Kesan Guna Face Shop?

Kesan dia biasa-biasa je. Taklah muka 100% bertukar jadi Oppa Oppa Korea still jugak muka jawa minangkabau, Mungkin jugak sebab aku guna basic range je. Akak tak mampu nak beli semua yang ada dekat Face Shop tu dik walaupun hati akak meronta-ronta untuk membeli (Saya suka membeli tapi malas nak mengguna. My bad habit yo. Trobang duit den).

Produk Face Shop Yang Saya Ada?

Since I love to buy but not to use it, I already set a promise towards myself by control nafsu membeli walaupun SALE datang menerpa. Tak penting tak payah beli. Janji macam biasalah tidak dapek den tunaikan. Tangan ni gatal je nak mencapai segala benda. Haih >.<

1) White Jewel Peeling

This is my first Face Shop product. It acts as a exfoliater (peel all your dead cells). Macam scrub tapi scrub kasar dan molecule eh godang-godang (besar) tapi white jewel ni peeling yang molecule dia halus but it works so well. 

2) Herb Day Cleansing Foam
Since I am a big fan of lemon sebab lemon ni dia ada scents of wangi. It is suitable for all types of skin tapi bila guna benda ni my whitehead dan blackhead ada je tak poie mano-mano. Bau dia takdelah wangi sangat, it more towards natural scents. 

3) Eye Patches

Since my eyes got a combo set of eye bag and dark circle so I gave a try on this product but unfortunately it doesn't work well on me. The dark circle is still there even I sleep early but I can feel my eyes so tegang. It is also not too watery (berair with too many liquids) like Guardian Eye Mask. Jadi bila pakai takdelah dia melurut kebawah kemana-mana sahaja. 

4) Nose Pack

Since I haven't use both of the nose pack jadi tak dapat la nak buat review. Sorry T_T. Tapi nak jugak tunjuk my Face Shop collection.


 5) Lip Mask

Not so best mask but I can keep your lips moisturize tapi takdolah sampai bibir pink pink tu. But it makes your lips smooth and when you apply your lipstick dia nampak cantik la tak terkopek sana sini. 

p/s: Many way product to go! Nak cantik kan. Ahaks but still a kampung girl. 

1 comment:

syahirahvaliant.com said...

Wahhh.. bestnya dapat beli produk face shop 😍

http://www.syahirahvaliant.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...